izvini, a shta mu je komplikovano? da prochita uputstvo koje je dobio uz aparat? pazi, ja razumem i to da je covek mozhda nepismen, ali kontam da je kao odrastao chovek do sad morao da zaljuchi da je biti pismen jako dobra stvar, i to se uz malo napora savlada za manje od mesec dana. i onda je na konju - moci ce da procita, ne samo uputstvo za fotoaparat, nego i poneku lepu knjigu. ima svashta na svetu napisanoga, tako da je biti nepismen jako veliki gubitak za choveka (po meni).
*ograda: mozhda je dodushe dobio uputstvo na nekom stranom jeziku, a pricha samo 4 jezika (srpski, hrvatski, boshnjacki, i crnogorski
), a ne zna neke druge
ovako na prvi pogled fuji je tu najozbiljniji, s tim shto ti je on i povelik - znachi ne mozhe u dzhep, nego ono "nosim aparat". inache svi ti malishani, mislim da se nisu neshto specijalno pomerili u odnosu na pre par godina - znaci dinamicki opseg slike je i dalje toliki koliki je. znash ono kao shto se nishta revolucionarno nije desilo u dizajnu mashinica za pecanje, ili shtapova - jbg zupcanik je zupcanik, i vlakno je vlakno sad, mozesh da ih zaklapash u kakva ocesh kucishta, ili farbash kako ocesh i nazivash kako ocesh, i lupetash raznorazne gluposti (u shtapovima "rezerva snage" to mi je top-vrh-glupost koju sam prochitao) o tim artiklima, ali u osnovi to je zupcanik, i to je neko vlakno (dal bambusovo, dal karbonsko, dal stakleno, dal koje vech...). mislim, ne ti i ja lichno, nego ono "uopshteno"
*dodatni plusich za fuji: aa baterije.