Rangoo napisao:
Iz ovakvog pisanja mogu samo da zaključim da nisi upoznat sa time šta i kako treba da se radi i šta kakve rezultate daje, bar kada je u pitanju rad ribočuvarske službe. Imali ste poslednje tri godine takozvani ribočuvarski kamp na jezeru, pa kakva korist od toga. Nešto neznam da su tu bili neki rezultati, osim što su ribočuvari iz kampa razvozili ribu po kafanama. Ako kamp treba da služi kao pokriće ribokradicama, onda si ti u pravu, ali ako hoćeš da se nešto odradi, onda to moramo na moj način.
Za tvoju informaciju, 60% rezultata u celoj Srbiji napravim ja sa mojom ribočuvarskom službom, tako da je to i za tebe i za sve druge sumljivce najbolji dokaz da znamo šta radimo. Uostalom, imaš i ovde na forumu izveštaj za Gružu za nekih 76 dana rada, a ako su ti slučajno poznati rezultati koje prave drugi korisnici, ili rezultati naših predhodnika, moraš da budeš mnogo zlonameran, a da ne priznaš da znamo šta radimo.
Inače, ti ne savetujem da se mnogo kurčiš, jer posao ribočuvara, bar kako ga mi radimo, nije ni malo lak. Poznajem mnoge koji su kao ti jaki na rečima, ali kad treba da se zapne, obično useru motku. Evo ti samo jedan primer, a ja garantujem da ti prvi ne bi izdržao. Zimus kada smo uhvatili na delu Tucka, napolju je bilo -15. Po takvom mrazu mi smo ga čekali od 04.00 do 09.00 da bi ga uhvatili na delu. Da li bi ti prijatelju nekoga čekao 5 sati na -15 i da li si uopšte čuo ikada u svom životu da je neko to uradio. Tako da bi ti bilo bolje da ne sudiš o nečemu o čemu nemaš pojma.
A što se tiče opreme, oprema sa kojom raspolažemo vredi preko 150.000 EURA, tako da ipak ti sačuvaj svoje aparate i kamere za rođendane i svadbe.
I još nešto, noćas smo sa vode podigli blizu 2000 metara mreža. Valjda je to dokaz da neznamo šta radimo, ili možda treba tebi da javimo da dođeš lično da se uveriš.
Pa i Tucku je bilo hladno na -15