Danas je Sub Dec 09, 2023 7:45 pm

Sva vremena su u UTC+01:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 410 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 36 37 38 39 40 41 Sledeća

Hoćete li kupiti dozvolu za ribolov ove godine?
Glasanje se završava Uto Feb 01, 2011 2:26 pm
Da 65%  65%  [ 66 ]
Ne 35%  35%  [ 35 ]
Ukupno glasova: 101
Autoru Poruka
PostPoslato: Uto Sep 26, 2023 9:26 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Maj 12, 2013 3:15 pm
Pljujemo po medijima po EU...ma sta se promovise po medijima....strava i uzas za odrastanje nase dece....

Moglo bi tako lako da se sve resi, ne samo za ribolov.... Preslikati dobre stvari, sto cekati da se nesto desi samo od sebe.

Po medijima prvo napraviti pricu da drzava hoce da nesto uradi , ankete , interviji sa obicnim narodom da se napravi atmosfera da svi to zele....najavljivati kazne....i da se narod slaze da zeli promene i da se kazne bahati.....

I onda, kazne za bacanje smeca tamo gde ne treba , kazne u ribolovu....naravno drzava nam je siromasna da bi sve mogla da iskontrolise...ali neka u svakom gradu ili delu vode bude procesuirano po nekoliko najbahatijih sa lepim kaznama....mnogo bi se promenilo.

Dok god se drzava ne ukljuci u tu pricu nece se nista promeniti.

Video sam lep bilbord na kome pise zelimo zemlju cveca ne smeca. Sta mi zelimo i kad cemo pozeleti? Kad bude prekasno?

Koliko izlazim na vodu retko ali retko samo vidjao ljude koji ne bacaju smece, pikavce,... a jos redje da pociste mesto , ne samo u ribolovu , vec i na ulici, mnogo smo nekulturan narod , ali da pljujemo drzavu i da krivimo sve druge tu smo na prvom mestu....

Vrh

PostPoslato: Uto Sep 26, 2023 10:17 am 

Pridružio se: Pon Nov 08, 2010 7:20 pm
Ne

Vrh

PostPoslato: Sre Sep 27, 2023 8:24 am 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Okt 29, 2006 6:07 pm
nesobn napisao:
Ribolov nije potreba ni moranje vec dodatni luksuz koji se placa.

E ako smo dogurali do toga da nam je i ribolov postao luksuz, onda smo ga načisto ugasili i nema nam spasa!

Vrh

PostPoslato: Sre Sep 27, 2023 8:51 am 

Pridružio se: Sub Sep 23, 2023 11:20 am
Luksuz luksuz nego šta, ja sam cura najlepša.
Btw ja tu sumu potrošim u izlasku časteći ljude, za noć. ALI, kada mi npr. te iste večeri priđe lik, i očekujući da mi to lako može uzeti, 20 dinara zatraži, neće ih dobiti.

Vrh

PostPoslato: Sre Sep 27, 2023 11:18 am 

Pridružio se: Ned Okt 02, 2011 11:11 pm
Danas je izgleda sve luksuz.

Послато са 2203129G помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: Čet Sep 28, 2023 12:57 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:33 pm
Aaaaa...Pa parizer nije...
Majonez već jeste !

"Sudbina čovečanstva zavisi od toga koliko se moralno razvijamo..."
Albert Ajnstajn

Vrh

PostPoslato: Čet Sep 28, 2023 9:37 pm 

Citiraj:
И да не заборавим и ово. У исто време када нама рекреативним риболовцима дижу цену дозволе за рекреативни риболов, ова иста држава смањује цену казне за испуштање прерађених отпадних вода, односно оних не прерађених:

"... Izmenama zakona ovi iznosi će biti još niži, a redefiniše se i šta je prečišćena voda - ona postaje "ispuštena otpadna voda u kojoj je dostignuta granična vrednost". Dosadašnja naknada od 10 dinara dnevno za ispuštanje prečišćene, odnosno "otpadne vode u kojoj je dostignuta granična vrednost" spušta se na 0,010 dinara dnevno, a za ispuštanje neprečišćenih otpadnih voda pada sa 25 dinara na 0,025 dinara dnevno...
Posebno je zanimljivo obrazloženje za ovo drastično umanjivanje taksi: Država je zaključila da zbog 'visokih naknada' investitori/zagađivači trpe ekonomsku štetu ..."

Дакле, ако нисте разумели, овим тровачима су смањили накнаду (као кобајаги, казну) за невероватних, такорећи, тричавих 1000%. Смањили су им казне за хиљаду посто, да ли разумемо ове бројке!? Имате на интернету довољно чланака на ову тему, па прочитајте ако вас занима...

Vrh

PostPoslato: Pet Sep 29, 2023 5:01 pm 

Pridružio se: Sub Dec 10, 2016 7:03 pm
Kolika je kazna ako vas cuvar uhvati da pecate bez dozvole?Ja sam cuo da je 2000 dinara

Vrh

PostPoslato: Pet Sep 29, 2023 6:26 pm 

Pridružio se: Ned Sep 17, 2017 9:26 am
Da li je realno da ce neko da se spusti da placa kaznu umesto da kao covek kupi dozvolu...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: Pet Sep 29, 2023 6:37 pm 

Da li je realno da iko više kupuje "ciglu" i k tomu se smatra tim više "čovekom" .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 410 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 36 37 38 39 40 41 Sledeća

Sva vremena su u UTC+01:00 Europe/Paris