Danas je Pet Maj 09, 2025 10:01 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 532 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 38 39 40 41 42 Elipsa 54 Sledeća

Hoćete li kupiti dozvolu ove godine?
Da 67%  67%  [ 4 ]
Ne 33%  33%  [ 2 ]
Ukupno glasova: 6
Autoru Poruka
PostPoslato: Sub Sep 30, 2023 5:03 pm 

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 7:16 pm
e pa moram da idem na pecanje eto :mrgreen: mogucnost dnevne dozvole na licu mesta ne postoji. ne bavim se korupcijom pa da
tutnem olosu u dzep lovu mada su sanse da ih vidim jako male.

Vrh

PostPoslato: Sub Sep 30, 2023 8:38 pm 

Pridružio se: Pon Sep 05, 2011 2:26 pm
atomic napisao:
@Copetić
@Ervin

Nije mi uopšte bila namera da započnem bilo kakvu političku polemiku, već samo da naznačim da treba stvari menjati kad se ukaže prilika za to - jednom će valjda da nas usere da dođe neko normalan. Ako dotle ne pomremo od lepog života i zdrave životne sredine...

Pardonirajte!

Kolega atomic, cini mi se pre od zivotne sredine, jer su nasi "pametni" poslanici u parlamentu izglasali
smanjenje ne kazne vec "naknade", za citavih 1000%. Valjda im lepse zvuci ovo "naknada".
Dosadašnja naknada od 10 dinara dnevno za ispuštanje prečišćene, odnosno "otpadne vode u kojoj je dostignuta granična vrednost" spušta se na 0,010 dinara dnevno, a za ispuštanje neprečišćenih otpadnih voda pada sa 25 dinara na 0,025 dinara dnevno...
Sve zbog toboze brige za investitore,a narod moze da crkne, j.... narod.

Vrh

PostPoslato: Ned Okt 01, 2023 11:50 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jun 18, 2016 7:11 pm
atomic napisao:
@Copetić
@Ervin

Nije mi uopšte bila namera da započnem bilo kakvu političku polemiku, već samo da naznačim da treba stvari menjati kad se ukaže prilika za to - jednom će valjda da nas usere da dođe neko normalan. Ako dotle ne pomremo od lepog života i zdrave životne sredine...

Pardonirajte!

Možda, nadam se, samo dok ne prođe ova okupacija kolonizatora slaba vajda - okupator je od 2000-e na ovamo osmislio derbi dva tima pa ko veruje nek' bira jednog od rivala - ali iako su dva tima za navijače vlasništvo ta dva tima idu od jedne te iste ruke.
Tako da - polemike nema, možemo samo da konstatujemo.

https://www.flickr.com/photos/overdear/

Vrh

PostPoslato: Ned Okt 01, 2023 1:38 pm 

Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 11:20 am
Strahinja78 napisao:
nesobn napisao:
Ribolov nije potreba ni moranje vec dodatni luksuz koji se placa.

E ako smo dogurali do toga da nam je i ribolov postao luksuz, onda smo ga načisto ugasili i nema nam spasa!

Luksuz nego sta je druze Strajo.Ribolov odavno nije pecanje,hobi,zabava i rekreacija vec pasija i strast.Svakog dana tezimo ka kvalitetnijem,boljem a samim tim i skupljem priboru.Trazimo vece zadovoljstvo,gust i uzivanje u istom a to mora da se plati.Koliko novaca pobacamo na stapove,masinice,varalice i ostale potrepstine to sami Bog zna.Potroseno gorivo kako za auto ili camac ne treba ni racunati.I nije to samo kod nas varalicara vec i kod ostalih kolega po stapu.Evo mom kolegi fiderasu za jednodnevan ribolov treba minimum 15-20 eura za hranu,primjese,mamce ... Svaki put otkine dvije-tri hranilice ... Na osnovu svega toga,cijena dozvole jos nije pretjerano visoka a stanje na vodama,kako je takvo je.Svima nam je manje-vise slicno.Dozvolu treba kupovati ako hocemo da se bavimo ribolovom i pecamo mirne savjesti i kraj price.

Vrh

PostPoslato: Ned Okt 01, 2023 2:06 pm 

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 7:16 pm
kakve veze ima savjest sa placanjem reketa :?:

Vrh

PostPoslato: Ned Okt 01, 2023 2:29 pm 

Pridružio se: Sub Sep 23, 2023 11:20 am
Sve mi se čini, da ovi što zagovaraju plaćanje to rade jer sami ne mogu sebi da dozvole oduzimanje pribora, preskupoga. Pa onda velju daj kad moram ja neka i ostala, bratija..

Nešto tipa u kafiću, izvedeš dobru ribu. U nekom momentu neka janpi dalabu krene da je štipka. I ti sad znaš da pravom reakcijom u smislu etike, morala, neće izgubiti najviše ta janpi dalabu, nego baš ti i tvoja mala.
Te mu onako široke ruke na kraju naručuješ i ture.
Ja još nisam došao dotle.

Vrh

PostPoslato: Ned Okt 01, 2023 2:31 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Mar 23, 2009 10:37 am
Kad odeš u radnju i istreseš pare za primamu, pribor, mamce, ti dobiješ ono što si platio. Ako si sipao gorivo na pumpi, opet dobiješ ono što si platio. Kad platiš dozvolu, ne dobiješ što si platio. Dobiješ to da te krivolovci i korisnik vode prave majmunom. Ovi prvi kradu ribu, ovi drugi uzimaju pare za dozvole, a ne jure ove prve, u stvari ne rade ništa. Ja, tj. Pančevci imaju sreće da na svojoj teritoriji imaju 3 korisnika, i obzirom da RSV radi onako kako radi, svake godine kupim dozvolu kod njih jer su zaslužili, iako na Tamišu praktično i da ne pecam. Tamo gde pecam, Dunav/Dunavac Ivanovo, korisnik je neka firma iz Paraćina, dođu 2x godišnje i ponašaju se kao kauboji, kao da smo mi sportski ribolovci maloumni. Sve vrvi od mreža, smuđ se kederom istrebljuje, kao i štuka kad "radi", jednom rečju "raj". E njima nikad neću da platim dozvolu, od mene mogu samo da dobiju porciju sočnog nap*šavanja kad mi se obrate, jer ne znaju ni osnove komunikacije. Dakle, ko nije zadovoljan uslugom korisnika, ne treba da plati ništa. To je moj stav.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: Ned Okt 01, 2023 2:47 pm 

Pridružio se: Čet Okt 11, 2007 11:30 am
Ribolov, nije luksuz.Ferari je luksuz.Ribolov je......

Послато са SM-S918B помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: Sre Okt 18, 2023 5:52 pm 

Pridružio se: Sub Sep 23, 2023 11:20 am
Kaže Oliver da ako ponudiš da platiš dnevnu dozvolu na vodi, sud te u slučaju pokušaja sankcioniranja od ribočuvara, oslobodi. Dakle jasno je šta nam je činiti.

Vrh

PostPoslato: Sre Okt 18, 2023 9:29 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 12:41 pm
Tako je kolega pokušao na Gradcu, pa ga je to zadovoljstvo koštalo preko 30 hiljada dinara. Plus putovanje iz Beograda za Ub, gde je nadležni sud. Pritom je kolega vrlo savestan ribolovac, dakle nije neko govedo uhvaċeno sa ribom (ni ispod mere), i hteo je da uzme dnevnu. Recimo da mogu da razumem da troluješ na svakoj temi, ali ne moraš da bunariš kolege...

"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

"Ко сме, тај може, ко не зна за страх, тај иде напред!"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 532 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 38 39 40 41 42 Elipsa 54 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris