Danas je Sub Dec 21, 2024 5:33 pm

Sva vremena su u UTC+01:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 175 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 13 14 15 16 17 18 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sub Dec 03, 2016 9:17 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Mar 23, 2009 10:37 am
Možda nije procenat baš toliki ali generalno si u pravu. Uglavnom svi kojima je bitno da upecaju što više i ne vrate ništa, prešli su na kedera.

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 17, 2017 10:11 pm 

Pridružio se: Sre Nov 19, 2014 11:42 pm
Mislim da je ovde vise problem oko satnica ( nocni rad ) i finansija koje su potrebne za plate cuvara uvodjenjem joj jedne smene! Na mali broj cuvara koliko ih je trenutno u Srbiji i malim finansijama kojima raspolazu drustva uvodjenjem jos jedne smene tesko da moze da se pokrije teren! I verovatno idu linijom manjeg otpora: Daj da to ukinemo kad ne mozemo da iskontrolisemo.

Sent from my iPad using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 17, 2017 10:51 pm 

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 7:16 pm
jeste tako ali u austriji koja je u odnosu na nas ekonomska velesila a i dalje im se ne isplati da placaju trecu, nocnu smenu. stvar je u tome da je taj pravilnik prepisan bez konsultacija sa bilo kim iz struke a kamoli krajnjim korisnicima tj. ribolovcima. sa druge strane u sistemimima od kojih je prepisano nikom ne pada na pamet da krade ribu, vodi se racuana o ekologiji, ribljem fondu itd. i mozete npr smudja dobiti i preko dana i to na urbanim terenima sto je u recimo u beogradu sa vrlo retkim izuzetkom u nekim zimskim danima veoma tesko nazalost. dakle do god postoji ribokradja, nocna, zabrana je apsurdna posto su jedini preostali uzbunjivaci rekreativni ribolovci. uostalom korisniku je dato za pravo da sam odluci o tome da li zeli ili ne ukidati nocni ribolov a naravno da je lakse za buzet bez jedne smene. kada bi sve malo bolje funkcionisalo vide ljudi bi kupovalo dozvolu i eto para za tecu smenu.

Vrh

PostPoslato: Sre Okt 09, 2024 7:12 pm 

Pridružio se: Ned Feb 02, 2014 7:12 pm
Malo osveženje teme, jeste li imali u skorije vreme situaciju da vas ribočuvari smaraju za pecanje posle 21h?

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: Sre Okt 09, 2024 7:52 pm 

Pridružio se: Čet Mar 18, 2010 8:26 pm
Upozorili su me pre neko veče da još u oktobru može a u novembru samo do 18h.
Vrv da bi svojim drugarima omogućili nesmetan privredni ribolov do same obale.
Zaboga,takav je zakon.

Vrh

PostPoslato: Sre Okt 09, 2024 8:00 pm 

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 7:16 pm
koji cuvari :?:

Vrh

PostPoslato: Sre Okt 09, 2024 9:01 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jun 18, 2016 7:11 pm
I ja sam ih sreo, bez dozvole. Isto noću. Nisu nenormalni ali se čine svesnim da im najveći deo prihoda stiže od alasa.

https://www.flickr.com/photos/overdear/

Vrh

PostPoslato: Čet Okt 10, 2024 12:14 pm 

Pridružio se: Ned Nov 20, 2011 8:05 pm
Copetić napisao:
I ja sam ih sreo, bez dozvole. Isto noću. Nisu nenormalni ali se čine svesnim da im najveći deo prihoda stiže od alasa.
...i od tada im se gubi svaki trag

Послато са 23117RA68G помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: Čet Okt 10, 2024 12:21 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jun 18, 2016 7:11 pm
Pa ne, uzeo sam jednom od njih dvojice broj telefona jer me je smaralo što je prethodnik bio u fazonu da te napušava kad prijaviš mrežu u obali.
Zvao ga jednom posle da mu kažem da ću budem tu i tamo opet bez dozvole. Nemam problem da platim dnevnu iako košta k'o 10 dana na moru, na Tamišu to funkcioniše.
Nemam pojma, po svemu sudeći mi smo njima u očima veće štetočine od alasa.

https://www.flickr.com/photos/overdear/

Vrh

PostPoslato: Čet Okt 10, 2024 4:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 10, 2009 8:32 pm
U NS su nas nedavno upozorili da sledeci put nece moci da tolerisu kad nas zateknu nocu sa priborom u camcu :lol: :lol: :lol:

Da, pili smo pivo a ne pecali kada su naisli.

Mislim da je praktican razlog zabrane da bismo bili u suprotnim smenama od privernih ribolovaca, kao i da ne bi pecanje moglo da se koristi kao paravan za ribokradju, tipa, ju nisam znao da tu ima mreza, ja samo pecam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 175 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 13 14 15 16 17 18 Sledeća

Sva vremena su u UTC+01:00 Europe/Paris