Danas je Sre Feb 05, 2025 5:06 am

Sva vremena su u UTC+01:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 519 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 48 49 50 51 52

Hoćete li kupiti dozvolu ove godine?
Da 67%  67%  [ 4 ]
Ne 33%  33%  [ 2 ]
Ukupno glasova: 6
Autoru Poruka
PostPoslato: Čet Jan 02, 2025 1:26 pm 

Pridružio se: Pon Mar 29, 2010 8:43 am
U pravu si.

Stanje jeste lose, mnogo lose na mnogim vodama. Na nekim vodama nesto se i radi i nije toliko lose, na mnogim vodama ne radi se nista i stanje je katastofa. Neke vode se jos drze nekako same od sebe.

Nisam budala da to ne vidim. Pa vode ovde kod mene nisu ni bleda senka onoga sto su nekada bile i kako su se odrzavale nekada. Mnogo je godina staza iza mene, sada mi je 62 godine, pamtim mnogo i pamtim dobro i znam kako je bilo a kako je sada, pecam od detinjstva. Licno, trenutno najvise krivim bas pomenute institucije.

A opet sta raditi? Krsiti zakon i pecati bez dozvole i biti na neki nacin isti kao ti protiv kojih se bunimo iz revolta? Na kraju mozemo u takvom slucaju ispati i j...a strana pred zakonom.

Ili kupiti dozvolu, postovati propise kakvi god bili i kakva god situacija bila na vodama i nadati se da ce neki dinar od nje biti potrosen i na nesto korisno. Konacno, ipak nesto dobijam od tih voda kada izadjem na pecanje, nesto i da vratim, nesto ce se valjda utrositi kako treba. Progutati zabu, organizovati se i kolektivno traziti poboljsanja je mozda resenje. To mi ne radimo, iz razloga kakvi god bili. Licno sam naklonjeniji ovome.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 02, 2025 2:07 pm 

Pridružio se: Pon Mar 31, 2014 11:15 am
Ne kupujem inače dozvolu, ove godine je dodatni razlog što mi je neizvestan broj izlazaka nažalost već na samom startu godine. Ovo je korisnicima poslednja puna godina gazdovanja vodama, pa ćemo videti šta će biti dogodine, nadam se da će se nešto promeniti, mada nisam optimista.

Nisu korisnici jedini krivi, ko je dozvolio da u predelu izuzetnih odlika "Forland" niču vikendice, da preko kilometar, dva ne mogu da priđem obali od njihovih ograda, da moram da se raspravljam sa ljudima što sam na "njihovom" posedu. I to nije samo ovde situacija, niču vikendice uz Savu, niču ispod Višnjice, i ko zna gde ne još. Državna strategija je jasna, održavanje socijalnog mira pa se sve to dozvoljava, a sirotinja neka slepo poštuje propise

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 03, 2025 9:42 pm 

Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 8:16 am
Kupio/izvadio sam dozvolu.

Citajuci prethodne postove gde ima jako dobrih komentara i zakljucaka namece mi se jedno pitanje: da li su vecito gladni i nezajazljivi gradjani RS i institucije RS u stanju da shvate da vode RS ne mogu biti izvor bogacenja alasa i ugostitelja, a za cije poslove se izdaju bagatelne dozvole za privredni ribolov???

Ko je tu koga bilo sta pitao, saglasio se, odredio tarifu...?
Gledam na mojim terenima kako vecito gladni po birtijama ne mogu da se najedu naprzene bele ribe, smudja i ostalog, a pohvatane pod okriljem alaske dozvole. Ovamo palamudimo o sportskom ribolovu i ribocuvarskim sluzbama, a koliko smo svesni da nigde nista ne valja, to je pitanje. Kad gradjani RS, moji sugradjani i ostali pocnu da bojkotuji ilegalne objekte i ilegalnu ribu moze se pricati o smislu i opravdanosti dozvole.
Do tad, kupovina dozvole je samo ispunjavanje zakonske obaveze i nema veze ni sa jednom pametnom filozofijom jer je narod gladan plotice.

Sportska dozvola: da.
Dozvola za privredni ribolov: biracko telo i institucije mrs u 3 p.m....

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 04, 2025 12:30 am 

Pridružio se: Čet Okt 28, 2010 7:55 pm
Da je jedna bilo bi dobro.

Tačno 4 dozvola mi je potrebno na terenima gde sam ranije lovio.
Vadim jednu, na drugoj dnevnu, pošto retko idem a ostale dve ne vadim i ne lovim tamo.
Ja na mojim terenima vidjam ribočuvare tako da je ok.

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 04, 2025 7:28 pm 

Pridružio se: Čet Mar 18, 2010 8:26 pm
I ja vadim dozvolu za Đoletove terene.
Da mogu sa Đoletom da pecam :)

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 05, 2025 12:01 am 

Pridružio se: Čet Okt 28, 2010 7:55 pm
:)
Ove godine češće da pecamo zajedno.

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 07, 2025 7:54 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Par komada.
U Srbiji "samo" jednu.

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 07, 2025 10:22 am 

Pridružio se: Sub Sep 16, 2017 6:52 pm
Kupujem, al na rate, iz inate :wink:

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 08, 2025 10:12 pm 

Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 4:22 pm
Na mestima gde pecam, krug od 100km u Zapadnoj Srbiji potrebno je imati ukupno 3 dozvole plus jos 2 uskoro, jer je na Rzavu i Đetinji zabranjen ribolov i tu ce ici posebne dozvole.

Sto i nije nuzno lose, nadam se da je to sansa da se krene sa mrtve tacke. Verujem da ce neko od 5 korisnika zeleti da zaradi i da ce biti cuvanja i poribnjavanja. A onda to mozda povuce i jos nekog da radi.
U stvari od 4 korisnika jer od ove godisnje dozvole na nivou drzave nema nista naravno, nju necu uzimati svakako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 519 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 48 49 50 51 52

Sva vremena su u UTC+01:00 Europe/Paris