Danas je Uto Jun 17, 2025 7:58 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 9 10 11 12 13 Elipsa 41 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sub Feb 04, 2017 1:42 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 26, 2013 4:23 pm
vasko napisao:
zaista je "gde? sta? kako?"

koliko sam ja pohvatao das 6-7000 za dozvolu i onda za svakih 20 kilometara doplacujes po 2-4000, mozda misle da zelis ceo zivot da pecas na 20km a ne danas ovde, sutra onde, ne znam kad je sve ovo postalo normalno

a ova dnevna od 1000 dinara jeftinije u pozoriste nego na pecanje

visednevna od 2000 dinara ne znam za koliko dana je

tu sam negde odustao od daljeg tumacenja

Upravo se o tome radi ... Prosle godine sam izvadio jedinstvenu godisnju dozvolu sa kojom sa pecao po Beogradu, Sremu, Banatu ... dodouse ni jednom nisam imao susret sa ribocuvarima bilo gde osim u Bg/u pa nisam siguran vise ni dal sam i prosle godine bio u prekrsaju kad sam presao ,,Pancevac" , kad sam isao iza ,,Bataje" ili ne :D
A sad prvi put vidim, kako tipa onajčijeseimeovdenepominje prodaje dozvole kako oni kazu ,,za podrucje Novog Sada" - po ceni od 6000, koja je stvarno propisana zakonom, bez doplata, clanske karte itd , ali nije mi jasno ovo ogranicavanje na podrucje ... ? Ok, kapirao sam i prethodnih godina da je trebala posebna dozvola za Gradac, Djerdap, Ob. Baru i ostala zasticena podrucja , rezervate itd ... Nisam od ribolovaca koji se ulogori na jedno mesto i peca samo tu cele godine, vec volim da lutam, obilazim mesta u krugu od 100km, i zato me i brine ovo ...

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 04, 2017 1:44 pm 
Korisnikov avatar

Schok napisao:
NemanjaK93 napisao:
Nisam nesto posebno vest oko ovih foruma itd, tako da moje izvinjenje sto nisam video da vec ima tema ...
Pre svega, to da li je ja kupujem ili ne, je, pre svega moja stvar ... iskljucivo moja !
A kupujem je, inace sigurno ne bih ni poveo temu sa ovim nazivom, vec neku ,,gde se moze bez dozvole" , ,,gde ne dolaze ribocuvari" ili sta vec bi moglo nekome takvom da padne na pamet ... i postujem vodu za razliku od mnogih sto su samo na forumu sportski ribolovci, ali necemo sad o tome, to nekom drugom prilikom...
Ne zelim da ulazim u neke rasprave ali vama, cedopn , moram da odgovorim, jer ste ne znam kako nasli za pravo sebi da me napadate bez ikakvog osnova ... jer moje pitanje nije bilo ,,zasto su izbacene clanske karte" nego zasto prodavnice koje se bave prodajom dozvola u Beogradu zahtevaju da se uz dozvolu kupi i ona,iako je jasno propisano, da nije obavezna ? Ne bih da im stvaram bilo kakvu reklamu i da pisem o kojoj se tacno radi, ali nije mi jasno, ko se tu pita, zakon ili prodavnice riboovacke opreme ?

to je zackoljica koju udruzenja zloupotrebljavaju,uslovljavaju kupovinu dozvole uz clanarinu.pravo pitanje bi onda trebalo glasiti "gde se moze kupiti godisnja dozvola bez clanarine"? a koliko je meni poznato,to se moze kupiti kod korisnika doticne ribolovne vode.

Jasno, ali sta ako planiram da pecam i na Savi, i na Dunavu, Tisi, Dtd/u , trebam li za svako podrucje po jednu da uzmem ? Da lepo vidimo sa bankama da pocnu i za to kredite da daju , kao sto su do sad za kola, stanove ... ?

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 04, 2017 2:01 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Feb 06, 2008 11:49 pm
prosto je,sa tom objedinjenom imas propisane vode na kojima mozes pecati...ako je neko kupio neka napise sta ona obuhvata,koje vode.

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 04, 2017 3:08 pm 

Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 8:12 pm
Zasto je iz zakona izbaceno je bilo tvoje pitanje,,,,,a to je objasnjavano godinama unazad.
I sve ostalo je objasnjavano godinama unazad,gde se kupuje,kako,zasto,gde smes a gde nesmes da pecas,,,,da ne duzim.
Pecas gde hoces osim ako korisnik nije doneo drugaciju odluku,odnosno doplatnu dozvolu ili trajnu zabranu za komercijalne revire,nacionalne parkove,musicarske,pastrmske vode.
To sto su neke trafike dosad prodavale a sad ne ili traze 200-300din plus,verovatno da se nisu uklopile u procenat tj ne isplati im se da ih prodaju za korisnika dzabe.
A clanska karta se placa ako si clan nekog udruzenja,i zavisi od mesta do mesta,200-300-1000din,nije obavezna kao ranije.
Ako ne kupujes dozvolu jeste tvoja stvar,postujem to,ne vidim samo sta bi trazio onda na forumu bez dozvole.

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 04, 2017 3:13 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 9:48 pm
Dozvola se uzima u mestu prebivalista.
Znaci ja iz Kraljeva ne mogu da uzmem dozvolu u Formaxu,Karpologiji i sl.
Privatne firme,radnje,nisu u obavezi da prodaju ribolovacke dozvole.
Mislim,da je ova tema nepotrebna,jer vec ima ista.
Dozvole 2017
viewtopic.php?f=120&t=38281

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 04, 2017 3:25 pm 
Korisnikov avatar

cedapn napisao:
Zasto je iz zakona izbaceno je bilo tvoje pitanje,,,,,a to je objasnjavano godinama unazad.
I sve ostalo je objasnjavano godinama unazad,gde se kupuje,kako,zasto,gde smes a gde nesmes da pecas,,,,da ne duzim.
Pecas gde hoces osim ako korisnik nije doneo drugaciju odluku,odnosno doplatnu dozvolu ili trajnu zabranu za komercijalne revire,nacionalne parkove,musicarske,pastrmske vode.
To sto su neke trafike dosad prodavale a sad ne ili traze 200-300din plus,verovatno da se nisu uklopile u procenat tj ne isplati im se da ih prodaju za korisnika dzabe.
A clanska karta se placa ako si clan nekog udruzenja,i zavisi od mesta do mesta,200-300-1000din,nije obavezna kao ranije.
Ako ne kupujes dozvolu jeste tvoja stvar,postujem to,ne vidim samo sta bi trazio onda na forumu bez dozvole.

Ne.Evo kopirano, pa procitaj opet ... ,,Zasto je iz zakona izbaceno obavezno posedovanje clanske karte , kao uslov za dozvolu,
a retke ribolovacke prodavnice koje ove godine prodaju dozvole ipak traze 6300din. - cenu u koju je uracunata i clanska karta ? " nije odvojeno tackom , nego zarezima, tako da se ovo ,,zasto" odnosi na celu recenicu - analiziraj jos jednom moje pitanje, ili daj nekom bistrijem da ga analizira, ako ti je vec toliko stalo da se hvatas za sitnice ... Zasto bih ja u opste zalio za tim sto je izbaceno placanje clanarine, pa meni valjda prvom to odgovara, tj. ne samo meni, nego svima nama sto kupujemo dozvole ...
Ne bih vise da pravim budalu od sebe tako sto cu 3 puta ponavljati svoje reci, i to da dozvolu kupujem od kad se ozbiljno bavim pecanjem , iako je retko koristim, kao i vecina ribolovaca, jer ribocuvara skoro pa nema .

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 04, 2017 3:29 pm 
Korisnikov avatar

zoranboskovic napisao:
Dozvola se uzima u mestu prebivalista.
Znaci ja iz Kraljeva ne mogu da uzmem dozvolu u Formaxu,Karpologiji i sl.
Privatne firme,radnje,nisu u obavezi da prodaju ribolovacke dozvole.
Mislim,da je ova tema nepotrebna,jer vec ima ista.
Dozvole 2017
viewtopic.php?f=120&t=38281

Jasno je to, uvek ce se negde naci, to je najlakse ... nego mi nije jasno to , sto isti taj onajčijeseimeovdenepominje u svojoj prodavnici u Novom Sadu prodaje dozvole ,,za podrucje Novog Sada" , a u prodavnici u Beogradu ne prodaje nikakve ... Pa me zanima , da li se ta dozvola , kupljena tamo, u NS-u, razlikuje po bilo cemu od one koja bi bila kupljena u ,,srbija sume" ili od te koju bi ti npr. kupio u Kraljevu ? Naravno, ne mislim na razliku u izgledu, nego razliku u primeni ...

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 04, 2017 3:35 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 9:48 pm
Nema razlike.
To je jedinstvena dozvola.
......"za podrucije Novog sada" se verovatno odnosi na mesto prebivalista a ne na teritoriju gde moze da se peca.
Moze da se peca i na Dunavu,Savi,sve tri Morave itd...

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 04, 2017 3:37 pm 

Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 8:12 pm
Zasto je iz zakona izbaceno,,,,,,zato sto necu da budem clan nikakvog udruzenja i necu da placam clansku kartu.
Da si kupovao dozvolu zadnjih 5 godina znao bi,za toliko smo svi pismeni da procitamo.

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 04, 2017 4:02 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
cedapn napisao:
ne vidim samo sta bi trazio onda na forumu bez dozvole.

Otkada je posedovanje dozvole uslov da se bude na forumu :shock: Pokusao sam da nadjem to u pravilniku foruma ali nisam uspeo :roll: :mrgreen: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 9 10 11 12 13 Elipsa 41 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris