Goci napisao:
Mislim da će pravilo o max 3 skobalja biti izbačeno u (očekivanoj) novoj naredbi...

BOŽA napisao:
e jeb ga bas sam se odradovao...

Malo su izbrzali i imaće problema sa time. Saznao sam da je izgleda dozvoljeno poneti 5 kila bele ribe PLUS 3 od ovih zaštićenih!? A skobalj je eto zaštićen, isto kao i som.
I pazi sad, sa jedne strane ih psuju skobaljaši jer mogu poneti svega 3 komada, što je za Južnu Moravu oko kilo ribe (prosečan skobalj 300-400 g), a sa druge strane su ostavili mogućnost da poneseš 10-15 bele ribe. 5 kila od ovih što spadaju pod ostalo i recimo 3 mrene po 2-3 kila. To je moguće izvesti recimo na Drini. Malo glupo...
Skobalj treba da ima lovostaj, ali ne treba da bude zaštićen sa 3 komada dnevno.
Takođe, dnevni lovostaj treba da počinje onog trenutka kad prebaciš 5 kila bilo koje ribe. Dakle 5 kila skobalja ili 2 štuke od po 3 kila ili 1 som od 8 kila.
Trenutni zakon ti zabranjuje da ponseš četvrtog skobalja ako već imaš 3 od 200 g, a imaš pravo da poneseš sa vode 3 soma od po 50 kila. E pa, da izvinite na izrazu, hebo ga ja u pravilo!

p.s. Mada i dalje mislim da je ova naredba donela mnogo više pozitivnih nego negativnih stvari.