Danas je Sre Jun 18, 2025 12:42 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 11 12 13 14 15 Elipsa 41 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2017
PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 11:14 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Jun 03, 2009 12:30 am
Vucha napisao:
p.s. Fiskalni racun naravno nisam dobio, ispisala mi neku priznanicu ...

...losa situacija za onoga ko zeli da sakuplja fis. racune zbog nagradne igre...stan se moze dobiti...eeej :lol: :mrgreen: :twisted:

p.s. salim se ja malo...mada...i mene ceka iduce nedelje, taj tuzni deo price... :roll:

Poslednja izmena od djordje981 u Uto Feb 07, 2017 12:27 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 11:57 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 26, 2013 4:23 pm
Najgore od svega je sto smo mi bolesno zaljubljeni u ribolov, i sta god da traze , mi cemo im ispuniti , da bi mogli mirno i spokojno na pecanje ... Izgleda da smo ipak, na kraju, kad se sve pogleda, sami krivi :D

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 12:18 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 1:12 am
AMATERBG napisao:
drago mi je kolega da ste jedan od retkih koji shvata da kupovinom dozvole ne cini dobro delo vec pomaze lopovluk.
nadam se da ce jos ljudi da se osvesti pa da prestanemo da kupujemo to skupo parce papira koje nista ne znaci.

Ma shvatili smo mi svi odavno da smo budale sto im kupovinom dozvole dajemo legitimitet da i dalje rade kako rade ...

Ja se godinama kurobecam i ispravljam krive drine ... ponovicu ovo hiljaditi put - jedini razlog zbog kog kupujem mrtvu dozvolu je taj da ne dodjem u priliku da se raspravljam sa idiotima pa uradim nesto sto ne bi trebalo i navucem sebi jos vecu bedu na vrat ... ovako, pokazem mu dozvolu i ajd mrs od mene ...

Ove godine sam definitivno bio resio da ne kupujem i da isterujem pravdu, medjutim zbog nekih takmicenja i liga moram da imam dozvolu pa je to razlog zbog koje je kupih ..

Inace sam mislio da idem najnormalnije na pecanje sa hiljadarkom u dzepu pa iako ih ikad sretnem platim dnevnu i cao ... utvrdio sam da to moze da prodje, naravno pod uslovom da si u trenutku kontrolisanja skroz "cist" i da kod sebe nemas ribu, sto je kod mene uglavnom skucaj i da ne krivolovis ... ako si skroz regularan, normalno pecas u vreme kad mozes da pecas, ne trpas u cuvarku i sve si ok, mora da ti da dozvolu na licu mesta za crvenu i da nastavi svojim putem ... bez greske

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 1:45 pm 

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 7:14 pm
Prema iskustvu sa vode nameće se zaključak da je naj poštenije platiti dnevnu dozvolu , pa koliko obilaze vode toliko će zaraditi.Zašto bi nekom nešto avansno plaćali , lepo gospoda sednu i kola ili čamac , potroše gorivo , smrznu se , polome se po kamenju i gustišu i dočekamo ih sa osmehom jer su prisutni na vodi.Nadam se da su troškovi redovnog obilaska terena i poribljavanja istog uračunati u cenu dozvole , ili je to samo za plate.

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 2:31 pm 
Korisnikov avatar

Apsolutno se slazem ...

Da je tako ja bih za poslednjih 5 god ustedeo bar 25000 din jer sam za 5 godina ribovucare sreo 5 puta, mozda ni toliko, a platio sam 5 godisnjih dozvola za ukupno 30000 din ...

I ne znam nikog koga godisnje ribocuvari sretnu vise od par puta. Jedan drugar koji peca bar 250 dana u godini ih je prosle godine sreo 2 puta ... i to peca na relativno popularnim i posecenim mestima, ne po nekim vukojebinama ...

Ima tu raznih resenja kako bi se to moglo srediti ... recimo da se organizuje drzavna firma koja ce kontrolisati sve vode a ne da se podrucja dele raznoraznim korisnicima ... pa od 3 miliona evra koliko se zaradi od dozvola na godisnjem nivou u celoj zemlji moze da se organizuje firma ciji ce radnici da feceraju kao singerice ...

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 4:20 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
Ne firma vec sluzba. Cim je nesto firma u osnovi joj je zelja za profitom, sluzba je u sluzbi korisnika i gradjana i ne razmislja ni o kakvom profitu. Dozvola ne treba da bude proizvod ili usluga koju kupujemo i u kojoj postoji prostor i zelja za nekim profitom, vec treba da bude nadoknada sluzbi (drzavi) za cuvanje voda koje koristimo. Ne sme da se dozvoli uopste potencijalni scenario da recimo mi ne kupimo dozvole i da zbog toga nema ko da cuva vode u celoj drzavi, to je jako neozbiljna postavka stvari od pocetka.

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 4:20 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 20, 2009 12:30 pm
Mene danas zvao čovek gde uvek uzimam dozvolu...kaže, 6000 dozvola i 1000 din za članarinu. Poskupela država kaže pa su digli cenu članarine. Samo sam se nasmejao...jer drugo nemah snage da izustim...

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 7:29 pm 
Korisnikov avatar

Dule napisao:
Ne firma vec sluzba. Cim je nesto firma u osnovi joj je zelja za profitom, sluzba je u sluzbi korisnika i gradjana i ne razmislja ni o kakvom profitu. Dozvola ne treba da bude proizvod ili usluga koju kupujemo i u kojoj postoji prostor i zelja za nekim profitom, vec treba da bude nadoknada sluzbi (drzavi) za cuvanje voda koje koristimo. Ne sme da se dozvoli uopste potencijalni scenario da recimo mi ne kupimo dozvole i da zbog toga nema ko da cuva vode u celoj drzavi, to je jako neozbiljna postavka stvari od pocetka.

ok, sluzba, slazem se ...

a mogucnoost da niko ne kupi dozvolu i sad postoji i sta bi se onda desilo? propali bi korisnici i udruzenja ...

ta prica u teoriji postoji, ali u praksi je drugacije ... citali smo svi skoro istrazivanja ujedinjenih robolovaca cini mi se ... oko 60.000 dozvola se proda u srbiji a procenjuje se da 110.000 ljudi peca ... dakle jos 50.000 potencijalnih kupaca postoji ...

matematika je mnogo prosta, brojke se znaju, samo jos da neko bude dovoljno pametan i uporan da se ta sluzba organizuje i postave stvari na svoje mesto ...

ako moze trzisna inspekcija da posalje ljude iz Zajecara da kontrolisu lokale u Nisu, iz Nisa posalju u Kragujevac, iz Kragujevca u Leskovac i tako dalje kako bi se suzbila korupcija, moze i u ovoj nasoj zamisljenoj sluzbi ... mislim, toliko drzavnih preduzeca i sluzbi postoji da nema sta tu da se izmislja, samo se prikupe dobri primeri, dobra organizacija, DOBRA KAZNENA POLITIKA i lagano ... za par godina mozemo da budemo Svedska sto se riblova tice. Da svi srecni placaju dozvolu, da svi hvataju ribu, da dolaze stranci i razvijamo ribolovni turizam itd itd ...

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 10:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Obzirom da jos uvek imam nedefinisam stav u vezi kupovine dozvola (uvek je kupim a znam da ne bi trebalo) necu puno o tome, ali moram samo da se osvrnem na ono nedavanje fiskalnih racuna i to. Ako vam ne daju fiskalni, obratite se poreskim organima i inspekciji, zastiti potrosaca, pa kad ih opale po dzepu (u sta sam siguran da jedva cekaju) trcace za vama do kuce da vam daju racun. A onda ce im im tih njihovih famoznih 2.5% (koji su inace preveliki, dakle lazu) delovati kao mala beba.

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 10:26 pm 

Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 4:22 pm
Ja je kupujem zbog Đetinje, prosle godine oko 20 izlazaka i retko koji put nisam bio kontrolisan. Imao sam i dosta gostiju i za njihov dolazak sam obavestavao cuvara dan ranije.
Na ostalim terenima mi je kontrola jednom godisnje.

U ovakvom sistemu nema sanse za napredak, jer su tereni koje dobije jedan korisnik preveliki i onda su oni bukvalno monopolisti i to je rupa bez dna, jer pecati se mora i bojkot ne moze da uspe.
Ja se nadam nekim revirima, kao sto ih ima u okolini.
Neverovatno mi je da nemamo mladicarski revir jedini u okruzenju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 11 12 13 14 15 Elipsa 41 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris