Danas je Sre Jun 18, 2025 9:55 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 11 12 13 14 15 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLA 2010
PostPoslato: Sub Dec 26, 2009 11:46 am 

Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 10:47 am
Ljudi zna li se konacno da li ce neko osim jagodinaca moci da prodaje dozvole,odnosno da li ce se prodavati dozvole kao i do sada u svim lokalnim udruzenjima?
Ako ne bude bilo dozvola da znam da prihvatim jednu ponudu od sto kila rapalinog dinamita,jest malo skuplji ali odlicna zastita,dobar barut,ownerov fitilj... :lol:

Русские и Сербы - братья на век!

ul-fishing.blogspot.com

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 26, 2009 11:55 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
2pike napisao:
mladji od 14 godina ne mogu sami na pecanje (ja bi ovo ipak spustio na 12)

E ovo je mnogo glupa stvar. Pazi, pre par godina me sin jednog alasa, koji ima 12 godina, stavio u čamac i izvezao na otvoreni Dunav da pecamo smuđa. Bilo mi je prvo frka (sam u čamcu na Dunavu sa klincem), ali sam verovao dečaku, jer kaže da sa ocem vadi mreže, itd... Tako da je poprilično relativno koja deca ispod 14 god. mogu sama na pecanje... dečko vozi čamac bolje od većine nas na forumu...

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 26, 2009 12:10 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
E, vidis, ja im ne bih dozvoljavao da idu u camac, kako god da ga voze (nije se jedan tako udavio), ali zasto ne bi klinac od 14 godina mogao sam da peca?

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 26, 2009 2:09 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 8:04 pm
Ma sve je cista glupost deca nemogu da pecaju sama.A sto? A u kafic moze?
Ja pecam od sedme sam i nista mi nefali ali to je zakon to su "uceni ljudi". U Loznici skupe pare da poribe Drinu somom a nasi zakonodavci kazu NETREBA ima soma dovoljno,nebudu lenji pa pitaju Bosance jel moze kod njih oni kazu moze.
pa tu koga j.... :lol: 8)

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 26, 2009 3:40 pm 

Pridružio se: Pon Mar 30, 2009 5:45 pm
Ne brini, ukinute vize, doplivace oni i do druge obale! :lol:

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 26, 2009 3:43 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 8:04 pm
Da znas vidis nisam se setio viza.
E da nije zalosno bilo bi i smesno.

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 27, 2009 2:43 am 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Procitao sam prve tri strane pa sam se zamorio, pa cu nastaviti sutra sa citanjem. Ne znam zasto, ali ovde iz uzickog, novovaroskog, bajnobastanskog, pribojskog i slicnih krajeva, dakle Zlatiborskog okruga, retko ko ucestvuje na forumu. Uglavnom su agilni ljudi sa Dunava, Morave i Vojvodine, a to sa ovim nasim krajem nema nikakve veze. Potpuno su razlicite vode, manje-vise su potpuno razlicite i vrste riba, a iz ovih krajeva u ravnicu prakticno niko ne ide da peca. Zato se vrlo cesto i zalazemo za potpuno razlicite stvari, a to, cak, neki ovde dozivljavaju i atak na njihovo misljenje. Plus sto smo svi ribari, ali u ozbiljnom zivotu radimo potpuno razlicite stvari, pa i to ponekad bude razlog nesporazuma. Ja se zalazem, primera radi, iz licnog iskustva, za jedinstvenu dozvolu, a daleko od toga da sam nepismen, ali iskustvo ljudi koji zive u Uzicu je potpuno drugacije nego nekoga ko zivi, primera radi u Pancevu. Imam druga iz Panceva, koji u familiji ima puno ribolovaca, pa mi je pricao. Elem, evo kakva je situacija bila ove godine u Uzicu, koje mnogi vezuju za Drinu i mladicu, a to u sustini najmanje ljudi upraznjava, cak je u pitanju jako mali broj ljudi, vecinu i licno poznajem, ali su se oni previse eksponirali, pa se sa njima poistovecuje ceo kraj. Da bi neko pecao na Djetinji, koja prolazi kroz Uzice i malo je veci potok, trebalo je da plati 4800 dinara, a prakticno nema sta da se peca, da bi pecao na Peruccu potrebno je da predje 50 kilometara u jednom pravcu i kupi drugu dozvolu. Ako hoce da peca na Kokinom Brodu, onda treba da predje 50 kilometara u drugom pravcu i plati jos jednu dozvolu. Kako vecina ljudi gravitira prema ovim pravcima, jer na Djetinji nema sta da se peca, mnogi su se dovijali na sve nacine da izvade dozvolu na drugim teritorijama. Posto ja volim da glumim gospodina coveka, kupio sam dozvolu u Uzicu za mene i sina i dao 6.000 dinara, (ove godine puni 15 godina, pa ce da me kosta jos vise) i plus sam za jedno pecanje na Peruccu platio 1.000 dinara, i za jedno pecanje na Sjenickom jezeru platio jos 1.000 dinara. E sad, ko izvadi dozvolu na Peruccu, plati isto a vodeni potencijal, to je naprosto priroda uredila, je nekoliko hiljada puta veci. Slicna stvar stoji i sa ovima iz Nove Varosi. Pojedini moji prijatelji su se toliko iznervirali kada su im naplacivali dozvolu na Kokinom Brodu, da su trazili da i mi uvedemo kontra mere pa da u bolnici (koja je za ceo region) pocnemo da naplacujemo ovima iz Nove Varosi. Vidite sada dokle to ide. Osim moje porodice, ni jedan moj prijatelj nije hteo da izvadi dozvolu u 2009-oj, pa su ljudi koji pecaju 40-50 godina sedeli kod kuce, ali nisu hteli da ih neko ponizava. Naravno, ima ljudi koji lakonski kazu da nisu dozvole skupe, ali na ovakvoj krizi, i meni je ovo sve skupo a vlasnik sam firme od 20 zaposlenih. Naravno, ako nam treba do Sjenickog jezera blizu 100 kilometara, od toga pola puta po losem putu, pogledajte koje sve troskove covek ima. Vecina ljudi godisnje ode 20-30 puta na pecanje, pa prilikom odmeravanja cene, kolege koji zive kraj bogatih voda, treba i nas sirotinju da imaju u vidu. Jedina nasa privilegija je sto je voda pa i ono malo ribe sto ima jako cisto i zdravo.

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 27, 2009 3:01 am 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Da, jedino gde je jos relativno blizu za pecanje je Rzav, koji je tu negde kao Djetinja, a do njega se iz Uzica, dolazi najgorim putem na svetu. I kada se sve to sabere za poslednje 4 godine moja porodica (moj cale, sin i ja) je na dozvole potrosila preko 30 hiljada plus jos jedno 10 hiljada za dnevne dozvole, a za to smo dobili ljubaznu rec od ribocuvara i nula poribljene ribe. Tek su u nasem kraju pre mesec dana nesto poceli da zamlacuju sa smudjom. E sad, ako vlast zeli da ribolov od jeftine zabave napravi elitni sport, to moze da uradi, samo ne znam ko ce da im plati dozvolu. Ja bi njima uveo reciprocitet, pa svima koji hoce da se bave politikom naplacivao po milionce godisnje, em prave stetu, em mlate debelu lovu, a da donose sumanute zakone, toga smo svi svesni. Jadna je ovo i tuzna zemlja, to je osnovni problem, a ljudi iz razlicitih ministarstava narod dozivljavaju kao neprijatelje i lake zrtve za pljackanje i razlicito eksperimentisanje. To je problem. Svi mi to znamo, ali namerno precutkujemo. Zato sada i cekamo 5 dana pred novu godinu da nam SAOPSTE koliko ce biti dozvola i gde ce moci da se peca. Kod nas se ne kaze da se narod obavestava, nego vlast narodu SAOPSTAVA. Oni kazu sta imaju, a ti se narode posle j.... Procitao sam na ovom forumu mnoge ljude koji svedoce kako se u Evropi utrkuju da dovuku sto vise ribara, a ovde? Vlast razreze, onda podeli teritorije svojim pulenima, a tebi ako se ne svidja, oni ti kazu, niko te netera da pecas. Ponekad, kada su bas bahato raspolozeni, onda kazu, pa ako ti se ne svidja ovde, ko ti brani, idi da zivis gde ima bolje. Mozda vam ovo sto sam napisao zvuci kao politicki pamflet, ali sam tako namerno i hteo. Oseca se covek bespomocno kada vidi da ne moze da utice na donosenje odluka, cak i kada je najdobronamerniji. To je srpsko shvatanje demokratije.

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 27, 2009 7:52 am 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jul 23, 2007 11:04 pm
pozdrav toni
vidim problem koji nas sve mori po pitanju dozvola.
sto ne iskopiras tekst posto si ga lepo srocio
i posaljes ga na forum ministarstva za z.sredinu i planiranje
bar da im se malo ot vore oci sa ribolovacke strane.
ne znam da li si posecivao taj forum ali smo im dosta pisali o mukama koje nas more
pocev od zastite mladice ,o sljunkarama na rekama .....itd
oni inace ne vide od slamke ispred ociju citavu u sumu ispred njih.
pozdrav toni :wink:
http://www.ekoplan.gov.rs/src/index.php

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 27, 2009 1:06 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 9:51 pm
toni-pozdrav,potpisujem sve sto si napisao,sve si lepo srocio.svaka cast.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 11 12 13 14 15 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris