Danas je Sre Jun 18, 2025 6:21 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 417 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 12 13 14 15 16 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2015
PostPoslato: Sub Jan 17, 2015 1:00 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 12:41 pm
Juce se interesovah za dozvole i dobih info da ce biti vise informacija od ponedeljka. Info se odnosi na Srbijasume i Vojvodinavode, ili kako se vec zovu...

"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

"Ко сме, тај може, ко не зна за страх, тај иде напред!"

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 17, 2015 1:46 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Feb 04, 2014 1:43 pm
Ja sam se juce cuo sa ribocuvarem iz Srbija sume i rekao mi je da su juce trebali da imaju sastanak sa ministarstvom, jos se vodi bitka oko podrucja ko ce gde da gazduje, ali da dozvole nece pustati sigurno pre 1. februara. Postoji velika sansa da ce biti jeftinije od prosle godine ali da nece biti jedinstvene za celu Srbiju i da ce morati da se vade u mestu prebivalista.
I da ukoliko se uzima doplatna za neku drugu vodu nece biti skupa nego simbolicna i da ce vaziti godinu dana :)
Samo da ne budu gluvi telefoni :)

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 17, 2015 1:52 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
Mane87 napisao:
I da ukoliko se uzima doplatna za neku drugu vodu nece biti skupa nego simbolicna i da ce vaziti godinu dana :)

To nije logicno. Onda ispada da ce na toj drugoj vodi da bude simbolicna i za onog kome je mesto prebivalista na toj teritoriji, a tvoja ce njemu da bude skupa.

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 17, 2015 5:52 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Feb 04, 2014 1:43 pm
Kako kad moras da kupis u mestu prebivalista? To je dodatna dozvola...

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 17, 2015 7:31 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Zmajstrasni napisao:
To nije logicno. Onda ispada da ce na toj drugoj vodi da bude simbolicna i za onog kome je mesto prebivalista na toj teritoriji, a tvoja ce njemu da bude skupa.

Da je sreće da je to jedina nelogičnost....

Ja ne znam šta ću sad, jedini ribočuvar koji mi je u poslednje dve godine tražio dozvolu je nažalost preminuo (Tričko, lake ti vode nebeske) tako da sam sad u dilemi u vezi kupovine dozvole. Volim da budem "ispravan", ali obzirom da sebi i prirodi to ne moram više da dokazujem, ostaje pitanje kome ću??

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 19, 2015 5:27 pm 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 29, 2006 11:07 pm
Zmajstrasni napisao:
Znači ove godine moći će da se uzme korisnička dozvola za teritoriju Gornjeg Podunavlja za 3000 i mogu da pecam tamo gde je dozvoljeno(Dunav, Kupusinski dunavac, dtd kod Kupusinske ustave...), a ne moram uzimati jedinstvenu i plaćati 6000 za nju?

.....ali.... kada malo bolje razmisliš,šta dobijaš tačno za 3000rsd. dunav sa ribarima,bare uz dunav 90% zabranjene za ribolov+1,5meseci zabrane kretanja zbog rike jelena+ monoštorski rit gde je zabranjeno korišćenje čamaca 6 meseci(a riboov sa obale od 14km moguć na nekih 500m)+ dtd desno od kupusinačke brane,gde ne možeš proći osim peške jer je zaključana rampa na bentu+zabranu ribolova od 1400-1395km i 1374-1372km do 1.marta(sa ovim se i slažem).
onda dodaš vodostaj ne dao Bog da bude ko prošle godine a ti nemaš čamac... i šta ostane??? za 3000rsd :shock:

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 19, 2015 6:16 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Mane87 napisao:
Postoji velika sansa da ce biti jeftinije od prosle godine ali da nece biti jedinstvene za celu Srbiju i da ce morati da se vade u mestu prebivalista.
Otkud uopšte ideja da će se ovo desiti ili čak da je moguće? Kakve veze ima sastanak nekih iz Srbijašuma s tim, odnosno hoće li 5-6 ljudi za "okruglim stolom" promeniti Zakon koji je prošao skupštinsku proceduru?
Amandman da se uvedu korisničke dozvole je postojao, nije "prošao" i kao takav zakon je - usvojen! A on kaže: Dozvole ostaju JEDINSTVENE (za celu Srbiju), mogu se naplatiti doplatne za salmonidne vode (po Pravilniku o kategorizaciji ribolovnih voda) i dozvole za ribolov u zaštićenim područjima (Nacionalne parkove, oblasti pod nekim režimom zaštite, parkovi prirode, rezervati i šta li već postoji...). Nikakve "specijalne", "korisničke", "izmišljene" itd. NE POSTOJE! Postoje jedinstvena, doplatna i ona za ribolov u zaštićenom području! Ako baš hoćemo "specijalnom/korisničkom" možemo nazivati SAMO onu za ribolov u granicama zaštićenog područja, ali to je već igra reči...

Ko je prošle godine platio 6000 dinara za jedinstvenu, neka i za ovu godinu pripremi 6000 dinara za jedinstvenu, jer se ništa povodom toga nije promenilo - it is as simple as that!

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 19, 2015 6:26 pm 

Pridružio se: Pet Jul 27, 2012 9:10 pm
Sto se tice dozvole za ovu godinu necu je uzeti, naravno kao ni prosle sto nisam uzeo, a uzimao sam redovno svake godine, ja da placam a drugi da kradu nepada mi napamet, od usca Drine u Savu pa sve do Sabca mene cuvari nisu kontrolisali vec 7 god, a vidjao sam ih par puta samo prolete i nepogledaju na obalu !!!

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 19, 2015 6:29 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Jun 03, 2009 12:30 am
Danas na Savi kontrola...
Polgedali mi staru i rekose kako nove jos nema da se kupi u Beogradu.

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 19, 2015 6:34 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 7:45 pm
djordje981 napisao:
Danas na Savi kontrola...
Polgedali mi staru i rekose kako nove jos nema da se kupi u Beogradu.

u beogradu kontrola :?: cudo nevidjeno
ja sam mislio da je to mit

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 417 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 12 13 14 15 16 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris