Danas je Sre Jun 18, 2025 9:50 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 12 13 14 15 16 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLA 2010
PostPoslato: Ned Dec 27, 2009 1:10 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
Корисник је дужан да запосли најмање једног рибочувара на сваких 300 продатих годишњих дозвола за рекреативни риболов и најмање једног рибочувара на сваких 30 продатих годишњих дозвола за привредни риболов.
За послове заштите, чувања и одрживог коришћења рибљег фонда корисник може ангажовати и рибочуваре - волонтере. Рибочувари - волонтери могу обављати контролу искључиво у присуству рибочувара. Легитимацију са назначеним волонтерским статусом и значку рибочувар - волонтер издаје корисник.
Корисник може на сваког запосленог рибочувара ангажовати највише до три рибочувара - волонтера.

Ne razumem, u cemu je svrha postojanja ribocuvara- volontera, ako mogu da legitimisu samo u prisustvu ribocuvara?

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 27, 2009 1:37 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Dec 05, 2007 11:44 pm
za sve sto nam se dogadja u vezi dozvola smo donekle i sami krivi. meni je preko glave prica pred novu godinu o jedinstvenoj dozvoli,od koje na kraju ne bude nista. ovaj put ozbiljno razmisljam da ne kupujem dozvolu,vec da novac sacuvam i utrosim za dnevne dozvole na nekoj privatnoj vodi. kad bi vecina sportskih ribolovaca odlucila da ne kupi dozvolu za narednu godinu,siguran sam da bi se neko od nadleznih zapitao pa mozda i konacno resio problem jedinstvene dozvole.

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 27, 2009 1:41 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 8:04 pm
"Mozda vam ovo sto sam napisao zvuci kao politicki pamflet, ali sam tako namerno i hteo. Oseca se covek bespomocno kada vidi da ne moze da utice na donosenje odluka, cak i kada je najdobronamerniji. To je srpsko shvatanje demokratije."kolega toni to jednostavno nije tacno jer davno je receno da "volovi trpe jaram,bog je slobodu dao za coveka" nemoj da se uvredis i ja sam vo kupujem dozvolu pod ovakvim uslovima a iz Loznice sam a ni u Zvorniku nemogu da pecam.
A to sto iz Uzica ima malo forumasa je zato sto vi imate de da pecate,i ja sam od muke dosao na forum pa ajde da pisem i citam kas vec nemam gde da pecam(i da se napecam) a kako stvari idu pecacemo usamoi u inostranstvu pa kad smo glupi tako nam i treba.

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 27, 2009 5:26 pm 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Zanimljivo je to pravilo da na svakih 300 dozvola treba da ima jedan ribocuvar. Evo, ja sam trazio na sajtu ministarstva da javno objave koliko je dozvola izdalo Uzicko udruzenje poslednjih 4-5 godina, a oni su me jednostavno ignorisali, a taj podatak bi mnogo, sam za sebe, rekao. Posto su zaposleni u ministartsvu drzavni cinovnici, koji primaju platu od naseg poreza, oni su obavezni po zakonu da daju odgovor na ovakva pitanja. Dovoljno riblolovackih casopisa izlazi u zemlji, izmedju ostalog, reklamiraju se i na ovom sajtu, i prosto je neverovatno da nikome nije palo na pamet da pita koliko je koji korisnik voda prodao dozvola i da objave tabelu. Posalje im se zahtev, po Zakonu o dostupnosti informacija, i oni moraju, hteli, ne hteli, da taj podatak ucine dostupan javnosti. E sad, sto rece Hucho Marko, pravo je pitanje zasto nasi urednici preko toga jednostavno prelaze kao da se ne valja. Evo pitanje za Gocija. Hoce li biti u novom broju magazina ono sto interesuje i tisti sve ribare? A sto se tice bojkota dozvola, vecina ribara dozvolu nece ni kupiti, ne zbog bojkota, vez zbog opste nemastine i visoke cene dozvole. Znam da ima odredjen broj ljudi na sajtu koji vole da se gadjaju ciframa, pa kazu kako nije dozvola skupa, ali, osim ako nisu u familiji Miskovica i slicnih, bas bih voleo da vidim kako zaradjuju za zivot kada im 5.000 nije nikakva para. I u pecanju je, kao i svemu drugom najbitniji podmladak, za penzionere se mnogo i ne brinem, kako ce neki srednjoskolac da plati 2-3 hiljade dinara da bi otisao nekoliko puta leti da malo peca? U trgovinama konstantno padaju cene, samo ono sto drzava naplacuje non-stop poskupljuje. A pri tom, svi smo svedoci, da ta ista drzava nista ne ulaze i za uzete pare ne pruza nista.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 28, 2009 8:11 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 7:50 am
Ja sam u prilici da legalno mogu da izvadim dozvolu i u BIH (u mom slučaju RS) a i u Srbiji.Ove godine nisam vadio u Bosni iz prostog razloga što ih bojkotujemi neću da izvadim.Ko god misli da treba da trpi i da ćuti neka to radi,ali ja neću dozvoliti da me neko pravi glupim ili još bolje nepismenim.Na zadnjoj skupštini sam pokušao da ljudski riješimo tekuće probleme.Ali pošto ljudi imaju svoje sitne interese ja sam se na kraju povukao.Uz sve to ljudi su pokazali sav svoj jad i bijedu.
U isto vrijem sam razočaran mojim sugrađanima jer svi ćute i trpe a niko neće da se nekome zamjeri.

U Srbiji se dvoumim da izvadim dozvolu jer su me za ovu 2009 izdigli jednim zakonom,pošto su prodali dozvole promjenili su režim pecanja za mladicu (od 01.09.).Pa se tako ja pitam kada bih uzeo i za ovu 2010 da li opet može da se desi da oni promjene zakone.
Kako JA da znam šta kupujem?

Mnogi ribolovci kupuju kasno dozvolu e kada bi se svi strpili jedno tri mjeseca baš me interesuje kako bi korisnici voda osjećali,bez dinara u đžepu.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 28, 2009 10:21 am 

Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 11:20 am
U zemlji Srbiji,zakon i pravilnik o dozvolama je toliko zakomplikovan tako,da nije jasan i onima koji su ga pisali!Mislim da se i oni cesu za glavu,ne znajuci zasto!
Ovakva frka i .ranje s dozvolama ni u jednoj zemlji nije
u okruzenju!Prosto te dodje da uopste,sve kad saberes,ne znas koji ce ti djavo ista!Te vazi za ovaj teren a za onaj ne,te u onom nekom tamo regionu moze da prodje ali isto tako i ne al kad odes negdje tamo onda treba opet da platis njihovu,tj, neciju...
i ko znasta sve ne!Pa ispadamo svi nevidjeni papani!
Da smo pametni svi da bojkotujemo,al ko je nas jos slozio!?

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 28, 2009 10:53 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
Nije samo to, nego ce prvi da najebu ribari bez dozvole, s obzirom na visinu kazne. A prave stetocine su i dalje nedodirljive. Najvecu stetu ce da nanese zabrana nocnog pecanja, taman nece imati ko da im smeta :?

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 28, 2009 11:08 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 2:03 pm
2pike napisao:
Рибочувари - волонтери могу обављати контролу искључиво у присуству рибочувара.

Ne razumem, u cemu je svrha postojanja ribocuvara- volontera, ako mogu da legitimisu samo u prisustvu ribocuvara?

Svrha je u tome da se kurajberi iz ministarstva koji SLEPO PREPISUJU ovakve zakone trte okolo kako su uskladili zakonsku regulativu sa propisima EU, pa da opravdaju besmisao sopstvenog postojanja na bar još jedan mandat.
Nikoga od tih silnih "stručnjaka" uopšte ne zanima smisao, suština, opravdanost i upotrebljivost odredbi koje prekucavaju, već samo puka forma.
I da, slažem se sa predlogom nekoliko kolega ovde-BOJKOT!!!

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 28, 2009 12:31 pm 

Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 11:20 am
2pike napisao:
Nije samo to, nego ce prvi da najebu ribari bez dozvole, s obzirom na visinu kazne. A prave stetocine su i dalje nedodirljive. Najvecu stetu ce da nanese zabrana nocnog pecanja, taman nece imati ko da im smeta :?

Pecacu bez dozvole za pocetak,da vidim sta ce se zbivati,vracacu svu ulovljenu ribu u vodu i cekacu ribocuvara da dodje!Svi oni znaju ko je krivolovac na vodi a nas postene ganjaju!Docekace ga veslo po glavi,bar u mom kraju,kao Laki u Maratoncima sa lopatom cu da radim po necijoj glavi!Dokle vise da me neko pravi budalom!?Pecam posteno a "ribocuvari" sjede,piju,krkaju pokradenu ribu sa kriminalcima!I takvi da me kontrolisu!? :evil:

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 28, 2009 12:32 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 1:27 pm
BOJKOT!!!!!!!!!!
nek se javi ko je za

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 12 13 14 15 16 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris