Zanimljivo je to pravilo da na svakih 300 dozvola treba da ima jedan ribocuvar. Evo, ja sam trazio na sajtu ministarstva da javno objave koliko je dozvola izdalo Uzicko udruzenje poslednjih 4-5 godina, a oni su me jednostavno ignorisali, a taj podatak bi mnogo, sam za sebe, rekao. Posto su zaposleni u ministartsvu drzavni cinovnici, koji primaju platu od naseg poreza, oni su obavezni po zakonu da daju odgovor na ovakva pitanja. Dovoljno riblolovackih casopisa izlazi u zemlji, izmedju ostalog, reklamiraju se i na ovom sajtu, i prosto je neverovatno da nikome nije palo na pamet da pita koliko je koji korisnik voda prodao dozvola i da objave tabelu. Posalje im se zahtev, po Zakonu o dostupnosti informacija, i oni moraju, hteli, ne hteli, da taj podatak ucine dostupan javnosti. E sad, sto rece Hucho Marko, pravo je pitanje zasto nasi urednici preko toga jednostavno prelaze kao da se ne valja. Evo pitanje za Gocija. Hoce li biti u novom broju magazina ono sto interesuje i tisti sve ribare? A sto se tice bojkota dozvola, vecina ribara dozvolu nece ni kupiti, ne zbog bojkota, vez zbog opste nemastine i visoke cene dozvole. Znam da ima odredjen broj ljudi na sajtu koji vole da se gadjaju ciframa, pa kazu kako nije dozvola skupa, ali, osim ako nisu u familiji Miskovica i slicnih, bas bih voleo da vidim kako zaradjuju za zivot kada im 5.000 nije nikakva para. I u pecanju je, kao i svemu drugom najbitniji podmladak, za penzionere se mnogo i ne brinem, kako ce neki srednjoskolac da plati 2-3 hiljade dinara da bi otisao nekoliko puta leti da malo peca? U trgovinama konstantno padaju cene, samo ono sto drzava naplacuje non-stop poskupljuje. A pri tom, svi smo svedoci, da ta ista drzava nista ne ulaze i za uzete pare ne pruza nista.
|