Danas je Uto Jun 17, 2025 11:15 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 13 14 15 16 17 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Pon Dec 17, 2012 4:46 pm 

Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 6:26 pm
platićemo mi dozvolu i da košta 10000 din.lično nije mi problem,a i da jeste nakupio bi,ali stvar je u tome da ljudi uopšte ne prolaze,nema ih makar jednom mesečno da se spuste moravom da ih ribolovci vide,a ovamo skupili oni mreže ,što kaže kolega veselo je kada nađu dosta odmah slava,rivers guards je do pre 6-7 godina obilazio v.moravu i bare oko njih redovno ali raširio se od morave do dunava pa knićko jezero, pa gde će više, od tada je kontrola sve slabija a ribokradica sve više i više,ako ne umeju da se organizuju neka prepišu od ljudi koji znaju

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 17, 2012 5:41 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
Ja sam ovde jedini uklet da zivim u kraju gde je kontrola redovna, pa ne mogu da se k...im bojkotom :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 17, 2012 6:13 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 1:27 pm
Zato bojkot i neće uspeti, po ko zna koji put

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 17, 2012 7:27 pm 

Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 6:26 pm
bojkot neće,ali duši lakše kad ispriča

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 18, 2012 12:00 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
jaksha napisao:
Zato bojkot i neće uspeti, po ko zna koji put

To ćemo tek videti. 8) Za sada zvanično nema i nikakvog bojkota, pa i nema šta da ne uspe. :wink:

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 18, 2012 8:21 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 2:40 pm
Jutros gledam na RTS-u u emisiji jutarnja hronika,prilog sa Zemunske pijace.Novinar koji se javlja uzivo u program daje 2000din alasu-prodavcu koji stoji pored svoje tezge.Na njoj kamara smudjeva,keciga,somova......a bar vise od pola su nedorasli primerci.Ovaj mu uz odusevljenje, zbog naravno besplatne reklame,daje punu kesu i jos usput objasnjava kako su uprkos losem vremenu,ulovi odlicni.Znaci klasicna legalizacija lopovluka a sta i ocekivati-ovo je zemlja Srbija.
Sada ja treba da kupim dozvolu za 2013.Nece moci moj brajko.Ovaj jutarnji prilogme stavio me na onu stranu koja ce da bojkotuje ovu sezonu sto se tice kupovine dozvole.

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 18, 2012 8:45 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Samo jedan primer od mnogih, viđenih ili neviđenih :( ...
Pojedinačne odluke o bojkotu neće uroditi plodom i na kraju će nam sistem ponovo "polomiti kičme"!
Jedini način je jedan veliki, zajednički, generalni bojkot i još ozbiljno medijski propraćen, gde će naši predstavnici javno reći: "Evo mi svi bojkotujemo i pozivamo druge na bojkot!"... Pa da se svi zajedno upustimo u borbu protiv ove "aždahe sa sedam glava"!

Na žalost, mi smo pojedinačno samo glupe ovce i mora neko jednom da nas povede :cry: :roll: ! Ovde računam na Gocija koji je najavio neku inicijativu oko nove godine (zajedno sa ostalim zelenima i crvenima sa ovog foruma, ako sam dobro razumeo), pa da onda vidimo koliku podršku imamo i koliko smo spremni da zajednički delujemo...

Unapred se plašim velikog i dokazanog licemerja "sportskih ribolovaca", "ljubitelja prirode", "boraca za zaštitu..."... :!: :!: :!:

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 18, 2012 9:19 am 

Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 8:39 pm
Ako se planira neki bojkot vec bi trebala da se pokrene ta akcija....
Mi varalicari smo manjina u svetu ribolova(bar kod nas) i ne zavisi mnogo od nas,skobaljasi ce vec od 01.01.2013 poceti da uzimaju dozvole a i mimo toga vecina dozvola se proda vec u prvih mesec-dva.......Ako se pokrene akcija u narednih nedelju dana i putem medija se obavesti narod za akciju,mozda i urodi plodom....Od pisanja ovde ili bilo gde nemamo nista :!:
Voleo bi kad bi se malo vidjeniji angazovali i motivisali bojkot da jednom za svagda sameljemo smece.

PS. Ako se pokrene akcija u Beogradu,Nisu,Novom Sadu i u Kragujevcu ce sigurno biti zestoke podrske bojkotu. Najmani nam je problem da putem lokalnih medija,radnji i udruzenja obavestimo lokalce o akciji :wink:

STOP RIBOKRADjI I JAVASLUKU :!: :!: :!:

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 18, 2012 10:09 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
gubnik.kg napisao:
Najmani nam je problem da putem lokalnih medija, radnji i udruzenja obavestimo lokalce o akciji :wink:

Tačno. Najveći posao je napisati listu zahteva koje treba tražiti od nadležnih. Čak i da se to kvalitetno uradi (što će se verovatno desiti u narednih mesec dana), čak i da akciju podrži veliki broj ribolovaca (i to je prilično verovatno), ništa se neće promeniti preko noći. Ali ako se sada počne sa celom pričom, mislim da se može računuti da će se nešto postići za godinu-dve dana, a što bi se moglo pozitivno odraziti na kvalitet pecanja za 3-4 godine. U najgorem slučaju ćeš imati mirnu savest, znaćeš da si bar pokušao.

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 18, 2012 10:19 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Nov 10, 2008 5:33 pm
Da li je moguce predstaviti konceptualno stvar i ribocuvarima, kako bi nekako sprecili odmazdu (koja nam ne gine) prema nama koji necemo kupiti dozvolu, objasnivsi im celu pricu, tj. njenu pozitivnu stranu, sa pozitivizmom koji ih ocekuje: olaksice, plate, rispekt koji bi trebali da uvazavaju, bla, bla, bla? Time bi i ove sto i iole se neckaju da li da ne kupe dozvolu oplemenili da to ne ucine, nekako probali da akcija uspe. Lako cu se nekako dogovoriti u mom Petrovcu za varijantu "ne diraj, necu kupim dozvolu, ima ti dam injekciju sas veliku iglu kad mi dodjes u ordinaciju", ali sta je sa realnim kaznama i ostalim sto moze da usledi u vidu kazni na drugim vodama, gde jedino fizikalija resava stvar, ili odustajanje od pecanja: najgora moguca solucija? Dok ovo ne dovedemo u stvarno pitanje, ni jedan bojkot nece ni da uspe, a mi i dalje, obrni-okreni trpimo!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 13 14 15 16 17 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris