Danas je Sre Jun 18, 2025 9:58 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 13 14 15 16 17 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Čet Dec 12, 2013 9:54 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Ја ću samo jednu malu opasku pre onoga što je meni stvarno bitno da napišem, a to je da ako je kolega Čaki rešio da napusti forum i to stvarno i uradio, nema potrebe da raspravljate sa čovekom koji više nije učesnik ovog foruma. Ne ulazim u to ko je u pravu a ko ne.

E sad, ono što je meni bitno. Drugari, koje znam i koje "znam" sa foruma, pročitajte samo poslednje 3-4 strane foruma i sve će vam biti jasno. Barem bi trebalo da vam bude jasno zašto smo ovde gde jesmo. Od jedne teme gde se pisalo o dozvolama za 2014.godinu, došli smo do crkve, pljuvanja države, moralisanja itd. Poenta priče je da smo mi narod izgubljen u bespuću degradiranja svega što je smisleno, pa se sad bavimo svime osim onime čime bi trebalo. I ova tema će da ode u širinu i zaborav i ništa opet nećemo rešiti. Svako će na svoju stranu, svi će da misle da su najpametniji i da su u pravu, a problem neće biti rešen. Štaviše, nećemo se maknuti sa mrtve tačke. A dotle će bezobzirni ljudi i dalje da rovare, sistem će i dalje da se urušava, mi ćemo i dalje samo da kenjamo, a vode će i dalje biti prazne. Kada legnete u krevet uveče, zapitajte se šta ste i sami uradili da vam bude bolje tog dana, ne samo možda na vodi nego generalno. A možda recimo baš krenite od vode, ako ste kupili dozvolu i legitimno koristili pravo na ribolov, da li ste poneli neku kesu ili flašu sa vode, da pokušate da malo sredite okoliš, ako niste poribili reku taj dan, da li ste sugerisali kolegi pored vas da ne mora da ponese baš svaku ribu kući, ili vas jednostavno mrzi da se cimate imalo, pa po fazonu "kao da će da se primeti u moru idiotizama da sam ja nešto uradio?" čekate čarobni štapić da sve loše oko nas poništi i sve bude odjednom bolje?? Neće drugari, krenite od sebe prvo, pa onda u pljuvanje svega oko nas......

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 12, 2013 9:55 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Maj 17, 2009 4:56 pm
Ron Jeremy napisao:
Pretpraznicko raspolozenje,a ! :lol: :lol:

Ma jok, juce bio prvi deo penzije,,, :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta: Dozvole 2014
PostPoslato: Čet Dec 12, 2013 10:03 am 

Pridružio se: Ned Okt 20, 2013 6:22 pm
Maxymus +1
Jedva cekam da krenu da prodaju dozvole za 2014. ;)

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 12, 2013 10:05 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Tako je kolega, pitanje i dalje stoji: KO JE ŠTA URADIO :?: :!: Nije više pitanje ko šta nije uradio ili neće uraditi (NE kupoti dozvolu), već ko je spreman da radi i zalegne za bolje stanje - pa makar na lokalnom nivou!
Članovima Sekcije iz Kragujevca- svaka čast

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 12, 2013 10:26 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 04, 2008 9:51 pm
Osnovni problem i leži u tome što oni kojma plaćaš dozvolu NIŠTA ne rade.Znači da ja ,kao korisnik, treba da platim i još da radim ono što je njihova obaveza.

Ja svake godine vadim dozvolu i šta dobijam za te pare, u odnosu na onog koji neplaća.Nedobijam ništa,samo gubim.

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 12, 2013 11:04 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Trenutni zakon oko kupovine dozvola bih ovako ilustrovao:

Hleb za narednu godinu platiš unapred i to sve pare daš jednoj pekari, onoj koja je najbliža tvojoj kući (tako mora po zakonu) a imaš pravo da ga uzimaš u bilo kojoj pekari u Srbiji. Nema veze što ti se hleb u tvojoj pekati ne sviđa, moraš njoj da daš pare... Kad jednog dana ipak tu dođeš da uzmeš hleb koji si platio oni ti kažu : nemamo, uzeli drugi pre tebe, možda će biti sutra (ako uspe "mrest").

Vrh

Tema posta: Dozvole 2014
PostPoslato: Čet Dec 12, 2013 11:51 am 

Pridružio se: Ned Okt 20, 2013 6:22 pm
Mora da se placa jer ako su oni lopovi aj da budemo i mi, samo da doskocimo drzavi. Nema od toga nista, nego mora konstruktivnije, da se stalno lobira. U zemlji u kojoj nema posla i osnovnih potreba za zivot, nas problem dodje nekako smesan iako realno nista smesno nije. Ne moze se menjati pokvareni sistem preko noci. Mora polako i mora se stalno ulagati u njega i benefiti ce se pojaviti, pre ili kasnije. Ne opravdavajte svoje neke razloge za ne kupovinu dozvole. Ruzno je..

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 12, 2013 11:52 am 
Offtopic majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 30, 2006 1:41 pm
Ja od Gocija ocekujem anketu, vako dalje vise ne ide ! :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 12, 2013 12:09 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 2:37 am
Goci napisao:
Trenutni zakon oko kupovine dozvola bih ovako ilustrovao:

Hleb za narednu godinu platiš unapred i to sve pare daš jednoj pekari, onoj koja je najbliža tvojoj kući (tako mora po zakonu) a imaš pravo da ga uzimaš u bilo kojoj pekari u Srbiji. Nema veze što ti se hleb u tvojoj pekati ne sviđa, moraš njoj da daš pare... Kad jednog dana ipak tu dođeš da uzmeš hleb koji si platio oni ti kažu : nemamo, uzeli drugi pre tebe, možda će biti sutra (ako uspe "mrest").

Pa i nije bas tako kako predstavljas. Imas obavezu da platis u svojoj pekari ali dobijas isti hleb kao u svim pekarama u drzavi. Istog gorkog ukusa i kvaliteta. Tako su svi koji jedu hleb u istoj poziciji jedino sto neka pekara dobije manje a neka vise para.

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 12, 2013 12:26 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Ako su u mom gradu sve pekare sa lošim hlebom, pa svakog dana idem u Aleksinac po leba, mogu da kažem da se osećam zajebanim u takvom sistemu nabavke hleba. :wink: Da ne pričam o pekaru iz Aleksinca koji me uvek popreko gleda jer mu nikada nisam dao ni dinar.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 13 14 15 16 17 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris