Ја ću samo jednu malu opasku pre onoga što je meni stvarno bitno da napišem, a to je da ako je kolega Čaki rešio da napusti forum i to stvarno i uradio, nema potrebe da raspravljate sa čovekom koji više nije učesnik ovog foruma. Ne ulazim u to ko je u pravu a ko ne.
E sad, ono što je meni bitno. Drugari, koje znam i koje "znam" sa foruma, pročitajte samo poslednje 3-4 strane foruma i sve će vam biti jasno. Barem bi trebalo da vam bude jasno zašto smo ovde gde jesmo. Od jedne teme gde se pisalo o dozvolama za 2014.godinu, došli smo do crkve, pljuvanja države, moralisanja itd. Poenta priče je da smo mi narod izgubljen u bespuću degradiranja svega što je smisleno, pa se sad bavimo svime osim onime čime bi trebalo. I ova tema će da ode u širinu i zaborav i ništa opet nećemo rešiti. Svako će na svoju stranu, svi će da misle da su najpametniji i da su u pravu, a problem neće biti rešen. Štaviše, nećemo se maknuti sa mrtve tačke. A dotle će bezobzirni ljudi i dalje da rovare, sistem će i dalje da se urušava, mi ćemo i dalje samo da kenjamo, a vode će i dalje biti prazne. Kada legnete u krevet uveče, zapitajte se šta ste i sami uradili da vam bude bolje tog dana, ne samo možda na vodi nego generalno. A možda recimo baš krenite od vode, ako ste kupili dozvolu i legitimno koristili pravo na ribolov, da li ste poneli neku kesu ili flašu sa vode, da pokušate da malo sredite okoliš, ako niste poribili reku taj dan, da li ste sugerisali kolegi pored vas da ne mora da ponese baš svaku ribu kući, ili vas jednostavno mrzi da se cimate imalo, pa po fazonu "kao da će da se primeti u moru idiotizama da sam ja nešto uradio?" čekate čarobni štapić da sve loše oko nas poništi i sve bude odjednom bolje?? Neće drugari, krenite od sebe prvo, pa onda u pljuvanje svega oko nas......
_________________ Kažeš da voliš svoju decu, a vidi šta im ostavljaš - mrtva priroda, slika našeg vremena
|