Danas je Pon Jun 16, 2025 12:11 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 237 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 15 16 17 18 19 Elipsa 24 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2016
PostPoslato: Sre Mar 09, 2016 12:12 pm 

Pridružio se: Pet Jun 01, 2012 8:56 am
Jel to znaci, da su krenule da se prodaju?

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 09, 2016 12:16 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Ne, to znači da se štampaju... Posle ih korisnici preuzmu/zaduže, pa ih podele u prodajna mesta, pa ih odatle kupujemo :) Još nedelja dana otprilike...

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 09, 2016 12:23 pm 

OK. hvala na odgovoru, nego je pitanje da li ce vode u okolini Kragujevca uopste dobiti korisnika. U jednoj radnji u KGu gde se izdaju dozvole sam dobio odgovor, da cemo ove godine, izgleda, pecati bez dozvola.

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 09, 2016 9:46 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Slagali su te. Ili su se šalili jer dozvole kasne.
Sve u svemu, ..... začin C.

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 09, 2016 10:43 pm 

Hm, moguce da su neke saljivdzije. :lol:

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 10, 2016 10:57 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 9:48 pm
Srbijasume,Srbijasume,Srbijasume :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 10, 2016 8:05 pm 

Pridružio se: Čet Maj 14, 2015 11:10 pm
Jbg., negde sam pročitao celokupan tekst oko ove igranke sa dozvolama i zaboravio sam gde, da mogu da ga samo iskopiram, ovako moram ja da kucam, ali ajde da probam da vam prenesem samu suštinu ovog već cirkusa.
Dakle radi se o tome da država hoće da većinu voda u Srbiji dodeli šumarima,zato se i poništava konkurs za konkursom.To se radi direktno po naredbi iz samog kabineta vlade, iako su u resornom ministarvstvu bili protiv toga, mora da se sluša naredba, ipak smo mi uređeno demokratsko društvo.
Pošto vlada sprema otkaze u javnom sektoru, i tu će posle da počnu da kukaju svi partijski članovi, uža i šira rodbina, onda im je potrebno da se taj višak opet negde uvali, zato se od sad gazdovanje dodeljuje na 10 godina.
Kako država ne prihoduje novac od prodaje dozvola, tj. veoma mali deo, a većina ide korisnicima voda, tako se grobar i ekipa setili da ako već ne mogu sve, onda bar većinu voda, da gurnu šumarima,pa onda opet zaposle partijsku i rodbinsku kurtu i murtu, tako što će šumarima da gurnu pare od dozvola,, i to na deset godina u taku.
To se najbolje vidi po tome što su šumari u zadnje vreme poslali na polaganje ispita za ribočuvare više ljudi nego u zadnjih 50 godina,i bar jedno desetostruko više nego što im je realno potrebno,bez obzira što konkursi nisu ni završeni, niti su vode podeljene.
Tako da nemoj džabe da mlatite praznu slamu , formula vam je sledeća:
Šumari+10 godina pare od dozvola=
Isto ****** kao što je i do sad bilo, samo će da bude efikasnija naplata i kontrola izdatih dozvola, koju će svi morati da kupe, svidelo se to nama ili ne.

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 11, 2016 4:17 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 9:48 pm
???
Ko je grobar???
Citiram:To se najbolje vidi po tome što su šumari u zadnje vreme poslali na polaganje ispita za ribočuvare više ljudi nego u zadnjih 50 godina,i bar jedno desetostruko više nego što im je realno potrebno,bez obzira što konkursi nisu ni završeni, niti su vode podeljene.
Pitanje:
Koliko vise ljudi i koliko je to realno potrebno???

Info;konkursi su zavrseni (ponisteni) i vode su dodeljene (uglavnom do kraja godine).

A Srbijasume su dobile gazdovanje r.p. Srbija centar,umesto River's Guarda.
Dakle Gruzansko jezero,deo Velike Morave...
A tek mi je ovo simpaticno kontradiktorno:Isto ****** kao što je i do sad bilo, samo će da bude efikasnija naplata i kontrola izdatih dozvola, koju će svi morati da kupe, svidelo se to nama ili ne.
:lol:
Pred-izborna groznica?

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 11, 2016 4:57 pm 

Pridružio se: Čet Maj 14, 2015 11:10 pm
Pa vidi druže,da probam da ti to ovako dočaram:
1.Ja sa politikom nemam apsolutno nikakve veze, niti me to zanima,ni ti sam spominjao bilo kakve izbore, tako da ne vidim šta je tu :lol:
2.Da ne citiram sam sebe, lepo sam napisao da sam negde već pročitao ovakav tekst, samo sam zaboravio gde, da mogu da ga iskopiram, ali suština je ista, sa kojom se ja slažem a ti ne, i zato smo mi demokratski uređeno društvo, svako ima pravo da iznese javno svoje mišljenje, svidelo se to onome drugom ili ne.
3.Za ostale vode ne znam,ali kod mene na Gružanskom jezeru gazduju šumari skoro mesec dana, a vodu su preuzeli, ja mislim pre nego što su bilo kakvi konkursi završeni ili poništeni, što je u neku ruku i dobro, jel je pretilo da postane prava anarhija.
E sad imam i ja neko pitanje:
Zašto su šumari dobili te vode što si naveo umesto River's Guarda,zašto recimo nisu dobili Babušnicu ili neki drugi potok da čuvaju i koliko će udarnih voda(pod tim mislim na vode gde se izda najviše dozvola)dobiti kada se sve ovo završi?

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 11, 2016 6:14 pm 

Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 8:12 pm
Isto bi tako mogao da se zapitas zasto je RG dobio vode na 10god,po kojoj logici,kad je vec postojala ribocuvarska sluzba(drzavna)koja je imala i sumare i ribo i lovo cuvare,neki nepoznati Jagodinci dobili pola Morave i pola Dunava,sto njima ne dadose te potoke po Babusnici,nego udarne lokacije da se namlate para.
Sta su uradili za 10god evidentno je na terenu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 237 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 15 16 17 18 19 Elipsa 24 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris