Danas je Ned Sep 07, 2025 11:21 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 298 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 17 18 19 20 21 Elipsa 30 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sre Mar 06, 2013 11:43 am 

Pridružio se: Sre Nov 24, 2010 8:31 pm
Ja neznam šta predlaže Paulus, molio bih da pojasni!

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 07, 2013 3:47 pm 

Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 10:13 pm
Sve je jasno i konkretno. I kod predlaganja novih propisa tako treba da bude. Ima onih koji se požale kako se uvek daje dijagnoza (ona je neophodna i mora prva da ide :!: ), a ne i tretman, pa hajde malo da poradimo na tome.

Dakle, upravo ono što sam rekao, a što je Goci razumeo i ispratio ideju. I tačno je da udara na taj član zakona koji ste citirali kojim se uređuje ovu oblast, ali koji po meni to čini jako loše, nedovoljno, na neodgovarajući način, izopačujući suštinu stvari, pa zato i predlažem nove ideje.

Dok drugi predlog predlaže izmenu tog dela o naučno-tehničkoj saradnji i, moguće, sužava izbor obrazovnog profila, dotle se prvi predlog konkretno tiče opšteg dela ovog člana zakona:

aleksa1306 napisao:
Uslovi za ustupanje i oduzimanje ribarskog područja Član 5.
Ribarsko područje može da se ustupi na korišćenje privrednom društvu ili javnom preduzeću (u daljem tekstu: korisnik) koje ispunjava sledeće uslove:

čime se želi da korisnik (šef, direktor, vlasnik kapitala, itd.) ima bolju percepciju i razumevanje prvog člana zakona, jer je ipak u pitanju prirodno bogatstvo i dobro od opšteg interesa, a ne prosto privatni kapital, nečija babovina i sl. (vidimo da probleme sa time imaju i najodgovorniji ljudi u našoj državi).

I pazite, ovo su minimalistički zahtevi, napisaću malo kasnije kako bi to izgledalo ako lestvicu ipak želimo da podignemo malo više.

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 07, 2013 5:50 pm 

Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 10:16 pm
mislim da bi idealno bilo trenutno da se uzima dozvola za broj izlazaka na vodu,npr 12,20,50,100 i da ima sa strane mesto gde se potpise kontrolor,koliko te puta navataju da pecas,toliko se potpisu.sto vise jure,cesce ces uzimati dozvolu(vise ce se kontrolisati voda...)

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 07, 2013 6:00 pm 

Pridružio se: Pon Maj 30, 2011 2:44 pm
Da procenat od kazni ide ribocuvaru koji je nahvatao prekrsioca zakona u ribolovu. Jedino tako se voda moze sacuvati.

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 15, 2013 11:17 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 1:31 pm
Mogli bi da naprave psebne ''uhvati i pusti'' dozvole, po nekim znatno nižim cenama.
Mislim da je to odličan način da se C&R približi širokim narodnim masama.

Da se propiše neka minimalna količina ribe na godišnjem nivou koja se može odneti (komad, dva od svake vrste)... ili ništa.
Obavezno vođenje evidencije ulova, pa koga navataju sa ribom koja nije evidentirana ili puštena taj je jebo ježa u leđa.

Izvinjavam se ako je, možda, ovako nešto neko već predložio.

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 28, 2013 1:03 pm 

Pridružio se: Sre Nov 24, 2010 8:31 pm
Mislim da se od predloga običnih smrtnika, odustaje polagano. Danas mi je u kancelariju ušao šumar, da mu iskopiram neka dokumenta, kaže, šalju ih na neki ubrzani kurs, kako bi polagali ispit za ribočuvara. Izgleda se Srbija šume ubrzano pripremaju za korisnika svih ribarskih područja, samo sada i da zakon naklepaju po njihovoj meri i gotova stvar.

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 28, 2013 2:06 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Stižu do mene infomacije da se razmatra ukidanje jedinstvene dozvole i vraćanje na korisnički sistem, uz mogućnost sklapanja dilova među korisnicima da dozvola sa jednog važi kod drugog i obrnuto. To rešenje je OK kada je reč i privatnim firmama korisnicima, ali ne kapiram koja je njegova poenta ako sve voda čuva država...

Možda jedino da bi se sprečio preveliki pritisak na neke vode, tj. da bi postojala evidencija pritiska na vode.

I dalje će unutar područja postojati vode sa doplatnom dovzolom, što se meni nimalo ne sviđa, bar ne ako ih ima previše i ako su kriterijumi labavi. Takođe sumnjam da će rešiti problem ljudi koji žive na vodi gde važi doplata - oni u startu moraju da plata skoro 50% skuplju dovzolu (ako je osnovna 6000, a prosečna doplatna 3000), što je ludost. Trebalo bi da važi da svaki ribolovac može unutar svog ribarskog područja može da bira jednu doplatnu gratis.

U svakom slučaju predlog novog zakona ćemo uskoro videti, pa se treba spremiti za javnu debatu i ne propustiti priliku.

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 28, 2013 2:17 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Dec 11, 2012 5:54 pm
Dobar zakon jedino moze da se donese kad ga budu pravili za dobrobit voda i ribljeg fonda...
Sve ovo obrni, okreni, pa ovako cemo, sad onako cemo ,ovo donosi manje para,nije dobro....menjaj zakon...............

Nema od svega toga nista......Sve u svemu nek se nose vise u....................................... :twisted:

Posto su nesposobni i alavi, nek odu u neku zemlju EU (naprimer Nemacku), donesu zakon o ribolovu,vodama...ovamo i pocnu ga primenjivati i to je to....... :!: :!: :!: :!: :!:

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 28, 2013 2:42 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
Nema od toga nista, svako ko je radio u nekoj drzavnoj ustanovi ili javnom preduzecu shvata po kom principu funkcionisu ti ljudi. Sklanja se i ucutkava sve sto je od opsteg interesa i sto bi dovelo do bilo kakve kontrole, sto mutnija voda to oni bolje plivaju u njoj. Nikada dobro i korisno ovde nece nadglasati lopovsko i koristoljubivo. Jedini spas su privatni reviri poput Joce. Ovde se sve planira od danas do sutra, strategija ne postoji ni u jednoj oblasti drustva i drzave, sve se meri samo od mandata do mandata, a za prirodu je politicki mandat samo jedna milisekunda.

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 28, 2013 2:53 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Dec 11, 2012 5:54 pm
Ma kolega sve mi je jasno..... :!: :!: :!:
Samo sam imao potrebu to da napisem,sad mi je malo lakse..... :|

To je najednostavnije, najbolje i najbezbolnije resenje, uciti od boljih od sebe..... :idea:

Isto tako znam da od toga nema nista.. :( ....Tu cu se zaustaviti ,jel dalje pisanje ce biti samo ponavljanje......

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 298 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 17 18 19 20 21 Elipsa 30 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris