cedapn napisao:
Ma niko tebe prijatelju ne napada,moj post je bio malo sarkastican uopsteno,evo ja ti se izvinjavam ako te je to uvredilo,bez tih clanskih karti i ribolovackih udruzenja mi smo samo guske u magli koje neznaju gde teraju.Nismo hteli udruzenja,clanarine,pametni ljudi su to iskoristili da se namazu debelo i evo gde smo dosli.Mi stariji smo otisli u penziju,ove mlade to ne interesuje ili ih bar nismo vaspitali kako treba.
Odlican primer lovackih udruzenja kod njih se bar zna neki red,ima i tamo lopovluka,krivolovaca ali mnogo bolje funkcionise nego kod nas.
I u ozbiljnijim drzavama i drustvima nego sto je nase ima krivolova i lopovluka nisu ni oni cvecke.
A izlazenje na ulice,ne kupovanje dozvole i sl. ne vodi nicemu,u to smo se uverili proslih godina,bojkoti,udruzeni regioni,,,,,
Svaki grad svoje udruzenje,svoje cuvare,samo oni prodaju dozvole,pa radi i bori se za svoje vode,edukuj mlade,organizuj akcije,
Opet ti kazem, ja sam prvi clan ribolovackog drustva, za njih se takmicim godinama unazad, i protiv clanarine i clanstva u ribolovackom drustvu sa pravim ciljevima i pravim pristupom nemam nista, pricao bih onda prvo protiv sebe ... problem koji sam ja izneo je sto ribolovacke radnje (prodavnice) imaju neka svoja kvazi udruzenja, ne bave se nicim, vec im to sluzi samo da mogu da zloupotrebe , naplatom clanske karte uz godisnju dozvolu, znaci , nemaju takmicenja, nemaju skupove, nemaju prostorije, nemaju organizovane akcije ciscenja, poribljavanja ... nemaju vodu na kojoj su domacini, vec samo ime , koje su negde registrovali i na njega prodaju clansku kartu sa kojom mozes samo da se obrises .