Danas je Uto Jun 17, 2025 11:19 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 298 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 19 20 21 22 23 Elipsa 30 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sub Mar 30, 2013 11:42 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Laže svako ko kaže da nije imalo efekta! Ovoliko ribolovačka javnost nije bila na nogama još od- ma nikada!!!

Moram malo, sorry :) ... :arrow:
Goci napisao:
pokrenuo ribolovce i udruženja, pokazao ribolovcima da mogu da se bore za svoja prava ako se dobro organizuju

maxymus napisao:
Mislim da je ova energija mogla, i morala je da bude mnooogo bolje iskorišćena. Ali negde smo zatajili...

Pa zatajili smo u tom udruživanju! Sve ti stoji u potpisu (bolje RADITI 3 minuta...) i onaj ko je uopšte i uložio neku energiju znao je i da je kanališe...
Moje mišljenje je da u narednom periodu treba poraditi na tome da SVAKI RIBOLOVAC ne bude samo lice na vodi koje poseduje dozvolu za ribolov, nego mora biti i AKTIVAN ČLAN nečega (Udruženja, sekcije, "zelenih", "nesvrstanih", nebitno...) i da RADI i učestvuje u unapređenju naših voda po principu - "ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country"!
Idem korak dalje u uobraženosti... Tražili smo da naše probleme reši Ministarstvo, Korisnici, nadležni, Mika, Đoka...!? Više mi se to i ne dopada! Samo treba da nam daju okvire delovanja (a na papiru će i novi Zakon delovati sjajno, a i stari je, nego uvek zataji u sprovođenju) i onda neću čekati da mi stigne dopis - "e, kanjižani rešili smo problem na koji ste nam ukazivali (i dugujete nam za to)", nego fino sa Udruženjem, Sekcijom, drugarima, uzmemo nešto i URADIMO/NAPRAVIMO/REŠIMO PROBLEM pa nam je posle 1000 puta draže kad stanemo na obalu i pomislimo - ovo smo uradili MI!!!

I da...
maxymus napisao:
...ostaje samo žal što smo već ljubav i veru odavno izgubili.

Izgubili!? Nikada!!! Ljubav prema prirodi, vodi, Tisi može samo da jača... I kad umrem pospite moj prah u reku!!!!

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 30, 2013 1:03 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Šane sa Tise napisao:
I kad umrem pospite moj prah u reku!!!!

...kao primamu za tolstolobika. :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 30, 2013 2:49 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Slažem se sa Šanetom naravno. Šane zna da mi u Kragujevcu ne teoretišemo baš puno, ima tu i akcije. :wink:
A tek će da je bude.

Ovo za energiju sam i rekao "a propo" toga da nije bila kanalisana kako treba. Ako ne bude nekog konkretnog efekta bojkota, prirodno je da se narod tj. mi ribolovci malo razočaramo, pa će onda biti, čini mi se, malo teže opet pokrenuti sve sa mrtve tačke. Ko zna, možda ne bude tako.

I naravno, potpuno si u pravu Šane za aktivnost članova, to može samo da doprinese boljoj kontroli korisnika preko udruženja, boljoj koordinaciji akcija simbioze korisnik-uduženja-ribolovci, i na kraju sve to će da dovede do bolje situacije na vodi. Ako ova tri navedena subjekta usklade svoje "interese" ne postoji nikakva sila na ovom svetu koja može da spreči da nam svaki izlazak na vodu, bilo koju, bude berićetan.

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 31, 2013 12:31 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
Ne zaboravite da je ovo bio bojkot upozorenja, a ne totalni bojkot, definitivno jesu upozoreni. Na zalost, plasim se da ce se na kraju udariti u zid birokratije, i da ce u buduce nerad, nesposobnost i rasulo biti samo malo bolje zamaskirani iza zakona, uredbi, sistema...
Jedina stvar koja moze da nas spasi je pokusaj ulizivanja evropskoj zajednici putem restriktivnih zakona o ribolovu, mada i to verujem da bi se u praksi okrenulo i prelomilo preko ledja "normalnih" ribolovaca. Kao sto rekoh, sve u qrac, nadam se da ce bar u svakom delu srbije da se napravi po jedan varalicarski revir da mozemo za solidne pare i po nesto da upecamo.
P.S. Daleko bilo da mislim da je to dobro resenje...

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 31, 2013 3:12 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Ma ja mislim da će 100% biti nekog boljitka od bojkota.
Ako se stvarn ništa ne popravi, ili ne daj Bože bude još gore, onda definitivno pasoše u džepove i pravac Kazablanka :arrow: Švajcarska. (ko bude zadnji nek ugasi svetlo :? :idea: )

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 31, 2013 3:23 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
A GDE JE KAZABLANKA? PA U SVAJCARSKOJ... :mrgreen:

E tamo ne bi iso da pecam, pa da mi placaju

Vrh

PostPoslato: Sre Nov 06, 2013 1:23 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
U trenucima dokolice nažvrljah ovo za svoju dušu...

PodelaPodrucjaGoci.pdf

Da bi ovog mog pisanija bilo bar neke vajde, najbolje je da se odštampa na kuhinjskom ubrus papiru, pa da se ponese na pecanje za slučaj nužde. :oops:

p.s. Tako da možda i nije "za dušu", već "za dupe". :mrgreen:

p.s.2. Izvinjavam se svima koji spljiskaju 15 minuta života na čitanje ovoga

Vrh

PostPoslato: Sre Nov 06, 2013 4:09 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
"Za svako ribarsko područje po prethodno defenisanim standardima odrediti broj ribočuvara potrebnih za adekvatno čuvanje ove oblasti"

Ja samo znam da onaj ko bi dobio Juznobacki okrug (Mali Idjos-Titel-Backa Palanka) na cuvanje, morao bi da angazuje Blackwater armiju placenika da se izbori sa ovom kolicinom lopova na ovoliko kilometara reka, kanala, jezera i bara koje imamo. :lol:

"Za svako ribarsko područje odrediti koliko procenata od ukupnog novca od prodatih dozvola mu godišnje pripada"

Voleo bih da vidim ovu "pravednu raspodelu" para sa gomile, po tome su dahije u Beogradu jako poznate zadnjih decenija. :roll:

Vrh

PostPoslato: Sre Nov 06, 2013 6:08 pm 

Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 10:16 pm
ma ne treba toliko cuvara koliko treba dobre volje da se resi problem...svi mi mozemo da budemo ribocuvari ali treba neki jedinstveni broj za prijave da postoji i ekipa koja ce samo po prijavama da intervenise sa policijom,na 20 mesta u srbiji sa 3 clana plus sluzbeno lice pise kazne za budzet...ali treba dobra volja a samo to nemamo...

Vrh

PostPoslato: Čet Nov 07, 2013 10:37 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 9:51 pm
Znam samo da pitanje ribokrađe može veoma lako da se reši-tj svede na minimum samo da se ima volje za to.
Da neko ne pomisli da se nešto prose..am ali da sam ja ribočuvar pitanje ribokrađe na svom području bih rešio za par meseci(pod uslovom da od korisnika,tj firme imam podršku). A to je zato što previše volim reku Savu i zaštitnički se odnosim prema njoj od kako se bavim ribolovom i što je naj važnije čovek mora da se žrtvuje za takvo nešto a to može samo iz ljubavi prema reci.
Ovako su za ribočuvare izabrani uglavnom osobe koje su sve samo ne ljubitelji reke i nemaju u sebi tu zaštitničku crtu prema reci,a često su to i bivše ribokradice i ljudi veoma šarene biografije. Takođe da bi ribočuvari valjano obavljali posao pre svega treba da imaju podršku korisnika kod kojeg rade,a kako znam čest je slučaj da upravo iz vrha firme-korisnika ribočuvarima stižu uputi,upozorenja da ne intervenišu kada su u pitanju pojedine osobe-ribokradice,kao i privredni ribari .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 298 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 19 20 21 22 23 Elipsa 30 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris