Danas je Sre Jun 18, 2025 11:42 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 21 22 23 24 25 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Sub Dec 22, 2012 12:48 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 26, 2010 9:10 pm
...kako ce bojkot kupovine dozvola ljudi sa foruma Varalicar.com da ostavi te neke bez plate :?:
p.s...ne opstruiram temu(sve sto se dogovori ovde cu da radim),al sam dobro informisan po ovom pitanju i bunim se protiv svega
sto je po meni besmisleno...to sto ce da se skupi nas 36 i po,okrene Dulica(metafora)i saopsti mu da smo se mi
nadurili i da necemo vise da pecamo nece promeniti nista.
Meni je neko blizak bas iz tog ministarstva lepo objasnio sta treba da se radi i kako,ja sam o tome pisao sto puta
na kojekakvim temama ovde al me niko nije je.o 2% posto imam premali broj postova na ovom forumu da bi me neko ozbiljno shvatio.
Dokle god smo fizicka lica bez udruzenja i saveza svih udruzenja mozemo da ga duvamo.
Kad god sam nekog zvao da kukam zbog neceg sto se desava na vodi pitali bi me:ko si ti :?: odakle si :?: ispred koga :?:
Mora mnogo toga drugog da se resi da bi se stekli uslovi za izazivanje bilo kakvih promena na tom planu.
...a na stranu to kolko je masa (bitnih)ljudi sa ovog foruma kompromitovana i kolko poverenja u njih imaju mladji forumasi
pa ovakvi komentari dodju sasvim normalni(deo Urosevog posta):
Citiraj:
Ako ovako sporo u sturo obavestavate clanove foruma kako ce to doci do vecine koja nije na forumima? I dok se mi zahuhtamo propade akcija. Ja kao neki predseednik sekcije u ovom trenutku ne znam nista o vasim namerama , a mozda cu saznati za 15 dana, a kao ozbiljan covek naravno da necu preduzeeti nista dok ne budem znao sve, ali sve, o vasim namerama.

...sto je po meni sasvim normalna reakcija i ja bih ovako reagovao.

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 22, 2012 3:24 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 10:17 am
Evo ga Vlada tumaci moj post ispravno!!!!!

Goci, moras ovo da citas totalno dobronamerno, bez trunke distance!!!!!

Kad kazem MI, mislim na sportsko - rekreativne ribolovce Kragujevca!!!!!!

Nema nikog u ovoj zemlji kome je ova tema znacajnija, jer se mi nalazimo u situciji koja je specificna. Nista nam ne odgovara, ni zakon, ni korisnik ni nezainteresovanost da se ucini bilo sta, nezainteresovanost ostatka zemlje. Znas i sam da smo svojevremeno imali akciju ukidanja doplatnih dozvola i sem moralne podrske Iz Nisa, nismo imali pomoc ostalih.

Ja citam ovde postove i ne mogu da zakljucim ko pokusava da pokrene akciju, naslucujem tebe i Kockara, ali to mi nista ne znaci i zato pitam ko u stvari stoji iza. Zasto?

Mi nemamo problem da ucestvujemo u akciji, pogotovu iz MORALNIH razloga, ali smo se opekli prosli put, dok su se svi okoristili o nasu akciju mi smo debelo ispastali i jos uvek ispastamo, objasnicu ti kako kad se budemo videli. Dakle pitam ko stoji iza, i odmah mi treba informacija da bi sto brze reagovao jer kasnite, a objasnio sam ti zasto. Sekcija je zadobila kredibilitet, ali ne mogu da se pojavim ispred saveza Kragujevackih klubova i iznesem predlog da se bojkotuju dozvole na osnovu akcije koju vodi Goci i Kockar. Nije problem sto si to ti i Kockar , vi to gurate i to je to. Ali prvo pitanje ce biti koga zastupaju Goci i Kockar. Ja sam zato i pitao ko stoji iza. I ti mi se pojavljujes sa onim postom. I sta ja treba sad da zakljucim? Da iza tebe ne stoji niko, ne stoji napr USR Nisava ili savez klubova Nisa ili si u saradnji sa Kockarem uspeo i savez klubova Sombora da zainteresujes za akciju.

Dobro, eto zakljucio sam. Ali ja sa tim ne mogu da se pojavim ispred saveza i trazim da podrze pojedince i opet se mi isturimo i opet dobijemo po glavudzi. Tebe kao pojedinca evo podrzavam ja i cela sekcija, to mogu da ti obecam bez da pitam. A da bi dobio podrsku udruzenja iz Kragujevca moras imati podrsku ostalih iz gore navedenih razloga.

Nije losa ideja da se stupi u kontakt sa sekcijama, udruzenjima, savezima i usvoji tekst u kome ce se zahtevati od ministarstva da i nas, sportsko - rekreativne ribolovce uvrste u radnu grupu. U tekstu im treba staviti do znanja da su dozvole bezobrazno skupe i da naa sadasnji zakon postoji ogromno nezadovoljstvo i da se mi nudimo da ga doteramo u saradnji sa njima. Za bojkot dozvola je realno kasno, vec je uterano mnogo dozvola u sindikate. Kako i ko da se sad pojavi u sindikate i da ih povuce, pa nikad vise nece moci da udju ponovo, nikad.

A znas sta je najgore? Najgore je to sto radna grupa sto treba da radi promenu zakona je da se obesis od muke. Ako si pratio nasu akciju secas se da smo pljuvali profesora sa PMF-a u Kragujevcu, Vladica ... sto je u korist RS-a radio procenu jezera i ustanovio da je jezero u extra stanju , da stetni uticaj Cverglana nije dokazan i .... e on ti je u radnoj grupi.

Evo, to ti je ta problematika iz mog ugla. Ja verujem da imas kontakte sa vecinom udruzenja, pa sto ne probas da ih animiras na nacin koji sam ti naveo. Po tom planu mozemo da radimo.

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 22, 2012 3:45 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Uros napisao:
Nije losa ideja da se stupi u kontakt sa sekcijama, udruzenjima, savezima

A pre svega toga ne bi bilo loše da se ljudi malo okupe, organizuju, i za 3 dana, ponavljam 3 DANA, osnuju makar sekciju, steknu makar kroz neko udruženje status pravnog lica, pa kada se zatraži status tog nekog ko "kuka", mi kažemo - mi smo sportski ribolovci predstavnici VARALIČARSKOG SAVEZA SRBIJE, koga podržavaju svi sportsko-ribolovni savezi Srbije. Zvuči, a?
A za to "zvuči" treba vam malo volje i još manje vremena.
Nije teško majke mi.

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 22, 2012 4:12 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 9:43 pm
Ukoliko klub ili savez nije zvanični član Ribolovačkog saveza Srbije, džaba ti status pravnog lica. Možeš osnovati 300 saveza,ali samo jedan priznaje Ministarstvo omladine i sporta, tj onaj savez koji po kategorizaciji sportkog saveza Srbije dobija sredstva za godišnji program od MOS-a.
Druga je priča da klubovi članice Rib.saveza Srbije zatraže od matičnog saveza da se obrati sa problemom u Ministarstvo.
Ali pošto su rukovodioci Rib. Saveza vrsni plovkaroši. čisto sumnjam da će se pobuniti i za varaličare. Njima je bitno da dobijaju sredstva od Ministarstva.
A i ako prođe dopis do MOS-a, ovi iz MOS-a će već smisliti neki odgovor da to nije u njihovoj nadležnosti ili nešto tome slično.
Mali sportovi nemaju šanse.

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 22, 2012 4:42 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
A inace mi i nismo sportisti, preimenovani smo u rekretivne ribolovce!

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 22, 2012 4:59 pm 
Korisnikov avatar

...sve te (ne)radne grupe su gomila pokvarenih idiota i sa njima ne moze da se napravi nikakvo
dugotrajno resenje... kad ih neko posteno pritisne oni popuste zarad sticanja politickih poena,ali
vrate sve na staro(lose)cim pre.
Zato je bitno da postoji nesto sto traje kao kontra teza svemu tome i kada bi neko znao da ga neko ko ima ikakav kredibilitet
konstantno posmatra sve bi bilo drugacije.
maxymus napisao:
Uros napisao:
Nije losa ideja da se stupi u kontakt sa sekcijama, udruzenjima, savezima

A pre svega toga ne bi bilo loše da se ljudi malo okupe, organizuju, i za 3 dana, ponavljam 3 DANA, osnuju makar sekciju, steknu makar kroz neko udruženje status pravnog lica, pa kada se zatraži status tog nekog ko "kuka", mi kažemo - mi smo sportski ribolovci predstavnici VARALIČARSKOG SAVEZA SRBIJE, koga podržavaju svi sportsko-ribolovni savezi Srbije. Zvuči, a?
A za to "zvuči" treba vam malo volje i još manje vremena.
Nije teško majke mi.

...mnogo je to teze nego sto ti mislis.
Ja sam sa grupom entuzijasta(pravih) pokrenuo:
Slika
...sa ambicijom formiranja saveza slicnih udruzenja,ali se onda desilo to da me masa ljudi zvala
i smarala pricama tipa zasto mi to radimo,to bi trebalo ovako ili onako...a ni ne znaju cima se bavi udruzenje.
Da ne palamudim mnogo sustina problema je u tome sto niko nece da se udruzuje,nego neki kvazi bitni u svetu
varalicarskog ribolova ocekuju da ce kad oni nesto smozgaju kuci svi ostali da se polome da izvrsavaju kojekakve sumanute ideje istih.
Jedini nacin da stvar profunkcionise je udruzivanje na lokalnom nivou,pa predstavnici lokalaca u savez.
A licne projekte nek finansira ko moze.
@fisherman011
...ovo sto si napisao je samo delimicno tacno,ako se ispune svi uslovi za stvaranje saveza nije na njima da
odlucuju o tome to je regulisano zakonom(zato sam smarao da se ne osnivaju sekcije nego samostalna udruzenja)
...ali sam siguran da ce se boriti protiv toga.

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 22, 2012 5:03 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
vladadjsmu napisao:
...kako ce bojkot kupovine dozvola ljudi sa foruma Varalicar.com da ostavi te neke bez plate :?:
p.s...ne opstruiram temu(sve sto se dogovori ovde cu da radim),al sam dobro informisan po ovom pitanju i bunim se protiv svega
sto je po meni besmisleno...to sto ce da se skupi nas 36 i po,okrene Dulica(metafora)i saopsti mu da smo se mi
nadurili i da necemo vise da pecamo nece promeniti nista.

Potpuno si u pravu. Deluje potpuno besmisleno.

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 22, 2012 5:15 pm 
Korisnikov avatar

:shock: jbga sad ne znam dal si ozbiljan il zahebavas :?

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 22, 2012 6:37 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Vlado, mislim da nisi u pravu. Mi osnovasmo sekciju vrlo lako, imamo planove, nikome se ne pravdamo, nikog ne teramo a izguraćemo svoje. Danas kao sekciju, sutra možda kao udruženje. Zašto se ti nekome pravdaš? Ako se slaže sa tvojim stavovima - dobrodošao je, ako se ne slaže ili neka ćuti, ili neka radi kako misli da bi trebalo.
Fisherman je jednim delom u pravu, ali to ne znači da bi trebalo da prestanemo sa borbom ako ne možemo da dobijemo sve što hoćemo. Tražićemo mnogo, daće nam manje, i opet svima dobro (ovde ne mislim na pare, to me ne interesuje).
I da, ako se ne varam, i udruženja i sekcije mogu da budu članice budućeg saveza.

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 22, 2012 8:45 pm 
Korisnikov avatar

...nisam mislio da je tesko osnovati sekciju.
Htedoh reci da je teze organizovati kriticnu masu dovoljnu da napravi ozbiljnije promene.
E sad kazu da ste vi svasta uspeli da uradite i svaka vam cast na tome.
Ja se nikome ne pravdam,mislim da nemam zasto sve sto ja pricam kako god zvucalo je samo pokusaj skretanja paznje
na nesto sto mislim da nije u redu,a mozda i nisam u pravu.
Na konto sekcije...varalicarska sekcija je sekcija u okviru udruzenja sportskih ribolovaca(ako mislite na takvu sekciju).
Ja mislim da ne moze da se osnuje savez delova nekih udruzenja...ali imate ceo zakon na sajtu apra pa proverite sami uz
pomoc nekog ko poznaje pravo.
Ja na pravilnoj formi insistiram zato sto je to jedini put da se dodje do pravog sportskog saveza(kome nije posao da se bori sa krivolovom)
koji bi se bavio razvojem i popularizacijom ovog sporta...u Srbiji ne postoje dva varalicarska takmicenja sa slicnim pravilnikom a neka
uopste nemaju sportski pravilnik.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 21 22 23 24 25 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris