kvintas napisao:
...Mene interesuje nesto drugo. Kakve sankcije ja mogu da snosim, ako me ribocuvar zatekne bez dozvole? Jel imao neko slicno iskustvo?
To sve zavisi na kakvu felu "organa" naletiš. Neki, a takvih je najmanje, profi odrade svoj posao-provere ti dozvolu ili naplate dnevnu, pitaju za zdravlje, virnu ti u čuvarku il' na stringer i raziđete se. Takvo iskustvo u NS-u, a ni okolini još NISAM imao. Oni drugi će o'ma da te startuju "klizećim", pa salete sa visine-kao da su u najmanju ruku oslobodili Novi Sad. Od samog starta su ubeđeni da nešto petljaš, a čim pecaš jednim štapom, pa još na varalicu-sumnjiv si kao faul na ivici šesnaesterca. Takve "delije" najčešće i SAMO možeš videti na keju, tokom Januara i Februara. Oni (misle da)znaju SVE, od Veneris figura-do Mendeljejevog periodnog sistema elemenata i sa njima nema zajebancije. Najčešće trbušine pašu vojnim opasačima, trese ih lagani postratni sindrom, žale za "starim dobrim vremenima" kada nisu morali NI JEDNOM da se pojave u kontroli, a strast za poslom osete još jedino kada nekog čičicu ili dete koje nema dozvolu oteraju sa vode, ili im srce zaigra dok glancaju sjajne značke sa svojim inicijalima. Oni treći su negde između. Bitno im je da naplate par dnevnih dozvola il' da naškrabaju kakvu musavu prijavicu i, sve u svemu, ne trude se baš iz petinih žila da ti upropaste ugođaj boravka na vodi. Pažnja im, pogotovo za letnjih meseci, uglavnom ne doseže dalje od kešinih borosana i ladnog piva koje mogu da omlate u njenom prijatnome društvu (na ovome im najmanje zameram

).
Šalu na stranu, najčešće ih na vodi u gradu ni nema, sve dok se ne puste dozvole za novu sezonu. Onda se šepure par nedelja po keju, dok se dozvole ne pokupuju-pa ih nema sve dogodine. U principu, ako imaš staru dozvolu, a nove se još nisu pojavile-nikada niko nije pravio problem. E sad, jebes ga, do juče nam je i do Segedina trebala viza-a danas "slobodno" putuješ. Valjda se nisu baš tako pokondirili.