vladadjsmu napisao:
:shock: jbga sad ne znam dal si ozbiljan il zahebavas

Oba. U pravi si da bojkot 50 ljudi sa foruma ne bi imao neki efekat, ali ја se nadam da se ovome moglo odazvati 10-20.000 ljudi.
Ništa konktretno za sada ne pišem jer smatram da prvo treba smisliti jasnu listu zahteva za ministarsvo, pa tek onda pričati o medotama kojima ćeš ministastvo ubediti da tu listu uzmu u obzir. Svako ko je voljan da su uključi u tu priču sa nekim pametnim predlogom je dobrodošao. Mene i kockara nije teško pronaći i kontaktirati.
Ukoliko u narednih 7-8 dana smislimo nešto pametno, a mislim da nam dobro ide, smatram da neće biti naročito teško organizvati bojkot kupovine dozvola. Prenesu vest razni ljudi na svim domaćim forumima (ima ih bar 15-20), napišu na svojim facebook profilima, kažu da svako ko podržava akciju šeruje proglas, oni koji ne koriste računare jave kolegi telefonom ili sms-om uz molbu da svako javi još dvojicu. I to se brzo proširi, 2-3 dana. Pa ako je na takmičenje na Bovnu moglo fizilki da dođe 100 ljudi, zar nije realno očekivati da njih 10.000 usliši jednu jednsotavnu molbu: ne kupujte dozvolu u prva 3-4 meseca 2013, sačekajte da vidimo šta je radna grupa ministarstva uraditi. Ako ne urade ništa pametno, bojkot se nastavlja, ako urade, kupite dozvole već sutra.
Uostalom, nema razloga za paniku zbog vremenskog cajtnuta: svim korisnica ističe gazdovanje vodom decembra 2013. Recimo da ovo sada ne uspe, recimo da je samo bojkot upozorenja. Ali zato bojkot 2014 neka podrži 50% ribolovaca Srbije, nekih 50.000 ljudi. E tada će se svi koji krajem 2013. godine konkurišu za vode ozbiljno zapitati u šta se upuštaju: da li u jednu poslovanje sa debelim minusom ili, kao do sada što je nekima, dobijanje "lake love".
Osnovno čemu treba težiti je zakonska osnova koja korisniku koji dobro radi posao omogućava profit, a onoga koji to ne radi vodi u propast. Jednostavno, napraviti "živ" sistem, gde vremenom isplivava kvalitet, a propada nešto loše. Trenutni sistem uljuljkuje korisnike da mogu da nerade ništa a zarađuju novac. Njihov nerad je direktna posledica sistema. "Radio ne radio, svira mi radio". E pa nekima treba da se ugasi muzika. Drugi, pošteni i vredi, treba da zarade još veće pare.