Danas je Čet Jun 19, 2025 1:34 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 22 23 24 25 26 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Sub Dec 22, 2012 9:46 pm 

Pridružio se: Uto Nov 13, 2012 9:34 pm
Da li je moguce da su ove godine tako azurni,ili je kriza pa im treba lova?

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 23, 2012 11:37 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 28, 2008 8:55 pm
Ja uzimam dozvolu vec 15ak god...ali ove cu razmisliti. razlog -NIJEDNOM ali ponavljam - NIJEDAN JEDINI PUT u tiku cele 2012 god nisam video lokalnog ribocuvara da je prosao camcem a kamoli kontrolisao po obali...SEREM mu se u sluzbu! Ove godine moze samo biti bacen u Savu ako me pita za dozvolu i ako je imam nece je videti...

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 23, 2012 11:50 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 26, 2010 9:10 pm
Veliko izvinjenje Kockaru i Gociju...tek sad sam ukapirao da se jedan deo mog posta
moze tumaciti kao direktna prozivka njih dvojice,sto mi nije bila namera.
Ucestvovao sam paralelno u vise rasprava na tu temu pa sam malo pobrkao loncice.
Ja sam ipak iz sredine u kojoj je cela prica potpuno drugacija...

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 23, 2012 12:31 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Opusteno Vlado,
jasno je da su ti namere dobre.

Pricu o savezu smo pokrenuli odavno,
tamo sazvakali sve sta treba za udruzenja-sekcije, da ne treba puno ljudi, da trala-la....
I?
Koliko je udruzenja / sekcija iz toga izniklo?

Da napravimo savez od 3 ipo udruzenja / sekcije??? :(
Ni to nazalost nece bas delovati ozbiljno.

Nazalost vrlo je moguce da ce kriticna masa poceti naglo da raste tek kad nas zaspu i planovima o doplatnima.
Ovde u Srbiji su ljudi nazalost osetljivi jedino na cene. Nije bitno sto je nesto s r anje vec je bitno da za to s r anje nemora puno da se plati....

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 23, 2012 1:17 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
vladadjsmu napisao:
:shock: jbga sad ne znam dal si ozbiljan il zahebavas :?

Oba. U pravi si da bojkot 50 ljudi sa foruma ne bi imao neki efekat, ali ја se nadam da se ovome moglo odazvati 10-20.000 ljudi.

Ništa konktretno za sada ne pišem jer smatram da prvo treba smisliti jasnu listu zahteva za ministarsvo, pa tek onda pričati o medotama kojima ćeš ministastvo ubediti da tu listu uzmu u obzir. Svako ko je voljan da su uključi u tu priču sa nekim pametnim predlogom je dobrodošao. Mene i kockara nije teško pronaći i kontaktirati.

Ukoliko u narednih 7-8 dana smislimo nešto pametno, a mislim da nam dobro ide, smatram da neće biti naročito teško organizvati bojkot kupovine dozvola. Prenesu vest razni ljudi na svim domaćim forumima (ima ih bar 15-20), napišu na svojim facebook profilima, kažu da svako ko podržava akciju šeruje proglas, oni koji ne koriste računare jave kolegi telefonom ili sms-om uz molbu da svako javi još dvojicu. I to se brzo proširi, 2-3 dana. Pa ako je na takmičenje na Bovnu moglo fizilki da dođe 100 ljudi, zar nije realno očekivati da njih 10.000 usliši jednu jednsotavnu molbu: ne kupujte dozvolu u prva 3-4 meseca 2013, sačekajte da vidimo šta je radna grupa ministarstva uraditi. Ako ne urade ništa pametno, bojkot se nastavlja, ako urade, kupite dozvole već sutra.

Uostalom, nema razloga za paniku zbog vremenskog cajtnuta: svim korisnica ističe gazdovanje vodom decembra 2013. Recimo da ovo sada ne uspe, recimo da je samo bojkot upozorenja. Ali zato bojkot 2014 neka podrži 50% ribolovaca Srbije, nekih 50.000 ljudi. E tada će se svi koji krajem 2013. godine konkurišu za vode ozbiljno zapitati u šta se upuštaju: da li u jednu poslovanje sa debelim minusom ili, kao do sada što je nekima, dobijanje "lake love".

Osnovno čemu treba težiti je zakonska osnova koja korisniku koji dobro radi posao omogućava profit, a onoga koji to ne radi vodi u propast. Jednostavno, napraviti "živ" sistem, gde vremenom isplivava kvalitet, a propada nešto loše. Trenutni sistem uljuljkuje korisnike da mogu da nerade ništa a zarađuju novac. Njihov nerad je direktna posledica sistema. "Radio ne radio, svira mi radio". E pa nekima treba da se ugasi muzika. Drugi, pošteni i vredi, treba da zarade još veće pare.

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 23, 2012 1:36 pm 

Pridružio se: Sre Nov 24, 2010 8:31 pm
Čitajući, predhodne postove (prethodne 4 strane)primetio sam da je tema u jednom trenutku kulminirala, da se pisalo sa mnogo žara, da su pljuštale ideje, emocije, a onda su se pojavili postovi u kojima se vraćamo u racionalna razmišljanja, u stvarnost i sve je polagano splaslo.
Mehanizmi organizovanja odavno postoje, to su udruženja, samo smo ih malo zapostavili, zaboravili, kažemo da nam ne valjaju i da ništa ne rade. Mi smo definitivno nenormalan narod, pored toga što ne verujemo u institucije koje postoje, već ne verujemo ni u one koje sami pravimo.Pa ta udruženja smo mi, ko vas sprečava da se uključite u rad, ionako na godišnjim skupštinama dolazi jako mali broj ljudi, lako je napraviti "prevrat" i dobiti priliku da se i vi nešto pitate. Samo gospodo, "varaličari", nemojte misliti da ste nekakva samoproklamovana elita koja više vredi od prosečnog "dubinkaša, plovkaroša ili fideraša", za bolje dane na našim vodama mole se i oni. Kada vam treba masovna podrška, treba vam podrška svih, a to možete potražiti i van ovog foruma, a najlakše u udruženjima koje ste zaboravili ili možda odbacili, jer tamo sede neki "mrski plovkaroši" koji neznaju ništa ili su sve već upropastili.
Ja sam retko pisao na forumu, više svog vremena trošim na direktne kontakte sa mojim ribolovcima, savetujem i podučavam, slušam i poštujem mišljenje svakog savesnog ribolovca, tražim naslednike koji bi nastavili rad u uduženju, sigurno da i među vama postoji još zanesenjaka koji će svoje slobodno vreme dati društveno odgovornom radu, samo moramo međusobno da se poštujemo i uvažavamo, pa će nam sigurno biti bolje.
Iskreno podržavam kolege iz Kragujevca koji se zalažu za legalizam, to je težak put ali jedini mogući.
I na kraju moram da pomenem da me iskreno vređa priča o grupici od 15 ljudi koji je skrojiti neki predlog i proslediti ga nekom sekretarijatu, ministarsvu i sl. Koga predstavlja ta grupica i čije će mišljenje tamo zastupati. Moje , neće !

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 23, 2012 2:02 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Jednako kao što mene vređa nečija priča da se Bovansko jezero čuva, a sa 28 strana čujem priče o mrežama, a i svojim očima vidim koliko je tamo smuđeva ostalo.

Ipak, ako ti Aco daš neki pametan predlog kako nešto promeniti, ja ću tebe podržati. Kao i bilo koga drugoga. Kao što očekujem da svaki normalan ribolovac podrži bilo koji predlog koji neko smisli.

Smeta ti što predlog sugestija radnoj grupi za izmena i dopuna zakona smišlja 10-15 ljudi. Vidiš, čovek najčešće radi najbolje što može. Ja mogu da skupim desetak ljudi koji će pokušati nešto pametno da smisle, ali ne mogu da organizujem javnu debatu njih 500. Jednostavno ne znam to da izvedem. Ko ume neka pokuša. Ni vidim ništa čak loše u tome da ti i tvoji drugare pošaljete ministastvu jedan skup predloga, ja i moji drugari neki drugi, a neko treći nešto treće. Pa neka radna grupi izvuče najbolje iz svega. Za to su plaćeni, nisam ja plaćen da smišljam zakone. Ja želim da ih jednim bojkotom motivišemo da brzo i kvalitetno obave posao i ako uspeju, da se to što pre počne da primenjuje u praksi.

Priču o varaličarima i plovkarošima ti namećeš, ja nisam video da je neko spomenuo nekakav bojkot koji podržavaju samo varaličari. Ovo nije čak ni borba za ribolovce, već za vode i ribe.

Pitaš zašto zaobilazimo udruženja? Pa zato što se 20 godina uzdali u njih i dovde smo stigli. Ja zapravo samo želim mehanizam da ribolovci mogu da smene neradnike. Ništa više. Podršku za to ne očekujem da nađem među istim tim neradnicima u udruženjima i među korisnicima ribarskih područja. Pri čemu ovde ne mislim na tebe, ni na neke druge ljude koji valjano rade svoj posao, već na neradničku ili nesposobnu većinu.

Odjavljujem se sa teme do kraja ove godine, troši mi dragoceno vreme.

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 23, 2012 4:21 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 26, 2010 9:10 pm
aleksa1306 napisao:
Samo gospodo, "varaličari", nemojte misliti da ste nekakva samoproklamovana elita koja više vredi od prosečnog "dubinkaša, plovkaroša ili fideraša", za bolje dane na našim vodama mole se i oni. Kada vam treba masovna podrška, treba vam podrška svih, a to možete potražiti i van ovog foruma, a najlakše u udruženjima koje ste zaboravili ili možda odbacili, jer tamo sede neki "mrski plovkaroši" koji neznaju ništa ili su sve već upropastili.

...ne znam kako si dosao do zakljucka da neko glumi elitu,pa mi smo najgore organizovan ribolovni zanr.
Dubinkasi,fiderasi i plovkarosi su mnogo organizovaniji od nas i to je sustina moje frustracije...
...sto se tice "mrskih plovkarosa",vidi ti se po postu da sve znas pa da te ja ne prosvetljujem :wink: .

p.s...jel ima neko ideju sto mi je brojac postova ukocio :?:

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 23, 2012 5:15 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Dec 17, 2009 11:33 pm
procitao sam malo ovo...puno srece sa bojkotom :(

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 23, 2012 7:38 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 10:17 am
Na temama PROPISI i nize brojac ne radi, valjda nikad nije ni radio!!!!

U ponedeljak bi trebalo da obavim neki razgovor po pitanju promene zakona i radne grupe.

Verovatno cemo dati neke predloge za promenu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 22 23 24 25 26 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris