Vidim da neki ljudi ovde imaju iluziju da zive u skandinavskim zemljama socijalne pravde i vladavine prava, i da im je jedina gradjanska duznost da postuju zakone i veruju u svoju drzavu koja im zeli najbolje.
Ljudi, mi smo mnogo blize feudalizmu nego demokratiji trenutno, zakoni su sve represivniji a nameti su sve neizdrziviji, jasno su se isprofilisale dve klase u drustvu, jedna klasa beskrupuloznih koji su se smestili blizu "vatre" i druga moralna, apaticna ili uplasena klasa koja je toliko daleko od vatre taman da ne crknu od zime i da mogu da idu po drva ovoj prvoj klasi. To se preslikava i na stanje na vodi, drcni i beskrupulozni su upravljaci, ribokradice i ribolovci sto kolju sve zivo sto naleti na udicu, a moralni, apaticni i uplaseni su gurnuti na marginu i jos sve to dobrovoljno finansiraju. Manite se moralisanja sa nemoralnima, igraju uspesno na kartu nase moralnosti vec cetvrt veka!
drago mi je da vidim da jos ima ljudi koji misle svojom glavom, mislio sam da je to izumrla vrsta. ziv bio kolega