Danas je Sre Sep 03, 2025 3:01 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 169 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 2 3 4 5 6 Elipsa 17 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 2:54 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 7:50 am
Jedino rješenje po meni bi bilo formiranje ribolovačke policije,da hapse a one najbezobraznije i da pendreče.

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 2:58 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 10:33 pm
Pored propusta kojih verovatno ima, neke stvari su konačno (na papiru) donekle popravljene.
Dobili su lovostaj klen, mrena, skobalj, bucov, deverika...
Konačno se pojavila svest o potrebi da se proteraju sve strane vrste, ali neke su izostavljene (kalifornijska pastrmka).
Minimalne mere su konačno povećane (mogle su i više), ali nedostaju maksimalne, u cilju čuvanja matičnih primeraka.
Ako sam dobro razumeo, pecanje noću konačno je dozvoljeno, osim za salmonide?
Sve u svemu, nije idealno ali mislim da je ipak bolje nego što je bilo. Svejedno, ionako se neće primenjivati...

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 2:59 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 9:02 am
alcedo napisao:
Los_Pecaros napisao:
... jer se mladicar ne postaje ulovima od 120cm + vec najcesce onim od 80-90 cm... i zbog takvog ulova 95% ljudi i ide na vodu (ostali trabunjaju uglavnom);

Pa niko zabranio da se LOVE mladice od 80-90cm već da se JEDU.

Nije valjda da su ove od 110 ukusnije, jeo sam obje vrste i ove mladje su sladje :lol:

Necu vise da se nerviram...znam vec da ce, koji hoce da love, preci na nasu stranu i opet isto...samo mlatimo dzaba

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 3:25 pm 
Korisnikov avatar

Neverovatno da je uopšte dozvoljeno da se jedu mladice, s obzirom na to da ih kod nas u značajnijem broju ima samo u jednoj reci... I to je jedan od velikih propusta.

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 3:33 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
m_lazarevic napisao:
Pored propusta kojih verovatno ima, neke stvari su konačno (na papiru) donekle popravljene.
Dobili su lovostaj klen, mrena, skobalj, bucov, deverika...
Konačno se pojavila svest o potrebi da se proteraju sve strane vrste, ali neke su izostavljene (kalifornijska pastrmka).
Minimalne mere su konačno povećane (mogle su i više), ali nedostaju maksimalne, u cilju čuvanja matičnih primeraka.
Ako sam dobro razumeo, pecanje noću konačno je dozvoljeno, osim za salmonide?
Sve u svemu, nije idealno ali mislim da je ipak bolje nego što je bilo. Svejedno, ionako se neće primenjivati...

U nekim slucajevima to nije lose,ali zar to treba uraditi i sa bassom i sa amurom???
:evil:

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 3:36 pm 
Korisnikov avatar

Ako su i oni strane vrste. :roll:

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 3:36 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 4:24 pm
kockar napisao:
Za mladicu necu puno da komentarisem ,jer je nisam u zivotu video,ali razumem revolt kolega sa tih prostora.Sta bismo mi odavde rekli da je mera za soma podignuta na 200cm???

Uostalom, ne znam zašto bi se sada hvatali te mere od 110cm kad je ona na snazi već nekoliko godina :!: .

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 3:42 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
^^ u tome i jeste problem jesu strane,ali nisu KOROV,pa da se tako odnosimo prema njima.Trebali bi da budemo srecni sto ih imamo!!!

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 3:43 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Sep 30, 2007 9:49 pm
Nemamo mi doslednu i poštenu službu koja će sve to kontrolisati, a ni sudove koji će kažnjavati.
Džabe bi neko bacio mladicu 10 metara u šumu, ako bi je čuvar pronašao posle u gepeku, kazna bi bila drakonska!

Na žalost i dalje se stiče utisak da je neko nešto napisao zarad "opšteg" utiska da kao kobajagi radi svoj posao.
Moja najveće primedba je "selektivna ribarska mreža". :evil: :evil: :evil:

Bass je predmet polemike.
Ni meso sirovo, ne smeš da preneseš u gepeku, a ne bass-a da poribiš. :roll:
E sad što je on popularan za pecanje ...
Bass stvara presedan i samo je doslednost u pitanju .. (ne branim naopako, Vladu - Državu)

A od sumraka do svitanja, pa nemojmo se praviti blesavi.
Svako zna da kad više ne vidiš plovak.. da je kraj i pakuješ pribor.

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 4:16 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 11:25 pm
Sta ste se uhvatili za tu mladicu kao nezdravi??? :evil: Kol'ko u Srbiji ima uopste reka koje imaju mladicu ili kol'ko kilometra tih reka su u Srbiji? Aman vise :!: Umesto da se pohvali to sto su klen, bucov, skobalj i jos mnoge vrste dobile meru, a nekim vrstama povecane, odmah se javlja neko nezadovoljstvo! Vecito su vam krive vlasti ili ribocuvari ili neko treci! Jel si video ribokradicu? Uzmi kamen ili neku batinu, bilo sta i razbi mu p.cku!!! Vlast nam je odvratna i zakon, a narocito sprovodjenje zakona, zato moramo mi sami da odradimo nesto ako hocemo da malo vise upecamo kad pecamo! :idea:

A sta se koprcate pa vi koji uopste i ne zivite u Srbiji i ne hvata vas nas zakon? :evil:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 169 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 2 3 4 5 6 Elipsa 17 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris