Danas je Ned Sep 07, 2025 11:21 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 417 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 29 30 31 32 33 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2015
PostPoslato: Čet Feb 05, 2015 12:00 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 1:12 am
Odosmo duboko u nepotrebne price ... necu da polemisem dalje o "vrucim glavama" da ne ispadne posle da prizivam djavola ...

Suma sumarum sto se mene tice - "hiljadarka u dzepce" i shibaj ... Videcemo kako ce proci ... kacim vam transkript razgovora sa ribocuvarem ako ga ikada sretnem ...

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 05, 2015 12:51 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
2014 nisam ni jednom kontrolisan.
2013 u jedinoj kontroli bilmez koji je bio sa cuvarem u camcu, valjda neki pomocnik, pita: "i nema ribe?"
Mi kazemo: "bilo svasta, pustili, os da vidis slike?"
on kaze: "vi ste budale, sledeci put javite meni da preuzmem ribu, meni treba"

Kraj transkripta.

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 05, 2015 10:00 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 21, 2009 1:55 pm
ja sam svake godine u prosjeku 2-3 puta kontroliran i to na otvorenju pastrvske sezone i eventualno ako odemo na neku C&R vodu di se pazi i voda i riba.. pa cuvar odmah dodje da nam napise dozvole....na otvorenoj vodi ne sjecam se kad sam vidio cuvara

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 05, 2015 10:07 am 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 1:00 pm
pre par godina sam "sreo" kontorlu na Tisi, blizu usca.. covek lepo pridje, u pauzi postavljanja mreza, i opomene nas da je lovostaj na smduja i da ne treba da pecamo.. ni jednog trenutka nije pogledao na kakav pribor pecamo i sa kojim varalicama..
posle toga smo se sreli u marini gde je istovarao par kanti (od jupola) sitnih smudjeva i bele ribe :wink:

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 05, 2015 10:25 am 

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 7:14 pm
Stop kojoj ribokrađi od strane sportskih ribolovaca ili službenih lica zaduženih za čuvanje resursa naši voda ili profesionalnih ribara koji imaju regularnu dozvolu za izlov ribe u mrestu :?: Pre neko veče na potezu između Žeželja i parobroda lepo provukoše mreže u gradskoj strogo zabranjenoj zoni za privredni ribolov i izvukoše par desetina kila smuđa i divota , kupite dozvole da gledate kako kradu ribu i tako iz godine u godinu blago nama.

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 05, 2015 10:29 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 21, 2009 1:55 pm
evo.. kod nas je sad aktualno usuglasavanje sa EU. Dakle jedinstvena elektronska dozvola za SVE otvorene vode ( odlično), vode pod koncesiju sa zasebnim dozvolama ( potencijalno jako dobro) i povratak tradicionalnih alata uokvir zakona ( ne tako dobro)

E sad.. kad neki baja dobije jezero pod koncesiju i zeli zaradu, onda ce to jezero morati i privuci ribice da samo kod njega kupe godisnju dozvolu. KAd bi se tako nestouspjelo.. ja bio najsretnijiu.. imam jezero 15 km od kuce i to najvece u okolici.. mali camac gore i nitko sretniji od mene.. ima stuke, basa, soma, klena i smudja. Sve u tragovima, ali ima.Pravim gospodarenjem to bi bio raj.

a sad ovo za krizake, vrse i ostale tradicijske gluposti.... jbga.. toga i sad ima.. ovako ce bar placati koncesiju...za lov krizakom.. ko madjari...

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 05, 2015 11:41 am 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
čitam čitam čitam i čitam, pa reko da napišem
moj savet koji bih preporučio zagovrnicima "Crvena u džepu"
ako ribočuvar ne pristane da izda dnevnu, lepo sačekaš da ispuni zapisnik, pa onda u ruburici koja je namenjena za prigovor navedeš da si hteo da kupiš dozvolu koju ti zakon omogućava ali da ribočuvar iz ličnih razloga nije hteo da ti je izda, i da ti nis hteo da pecaš bez iste, ali da nisi imao gde da je kupiš osim lično kod ribočuvara, a da onda on nije hteo da ti to omogući, i na taj način ceo njegov zapisnik i postupanje svedeš na neku njegovu samovolju i drskost, pa na sudu to padne, i onda zavisi od vas dalje da li ide tužba za bol, čast, ugled i sva ostala sranja

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 05, 2015 11:54 am 

Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 2:41 pm
Drzava uvek staje na stranu svojih sluzbenika, cinovnika...
Mozes da pises i kazes sta zelis. Zakon je jasan.
Mozes da se zalis na odluku kada se donese presuda i da kasnije izneses da ribocuvar nije dobro radio svoj posaoi da trazis suocenje. Ostalo, ne gine prijava i kasnije kazna, ako je popunjena uredno.
Milion puta sam sretao takve, crvena u dzep, sitan smudj u kesi ili rancu i kad naidje kontrola kao nisam znao, hteo da kupim na licu mesta a kada skljocne hemiskom da pise krece ale-luja :lol: nemoj prijatelju kume, brate :lol:
Kupujem zbog mira, docekam vikend da izadjem na vodu i jos da se raspravljam sa budalama ne pada mi napamet.
A i jos nesto, vidjam i slusam svaki dan kako kukaju da nemaju para, beda, cemer i jad a svaki dan sastavljaju tikete, pijance a ovamo nemaju kinte ili im nesto smeta.

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 05, 2015 9:37 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
A uostalom zapisnik ne mora da bude potpisan, tako da on može da napiše šta hoće, da pročita i u džep, a kasnije da kaže kako nije bilo primedbe itd. Kao kod saobraćajaca. Svakako, sudijska je tu poslednja.....
Sva u svemu, svi smo mnoogo pametni, te platili-ne platili, i dalje ćemo biti na istom. Imali dozvolu ili ne - opet će isti lopovi da nam vršljaju pred očima. Nećemo skoro biti u situaciji da vidimo da neko ko je plaćen od naših dozvola radi svoj posao kako treba. Nažalost, to nam je realnost. I tako će ostati dokle god se neko drugi ne seti nas, pukih rekreativaca koji bi samo želeli da pecaju, jer koliko god mi to ne želeli da priznamo - mi smo samo gomila neorganizovanih nikome interesantnih zgubidana koji ne umeju da se izbore za svoja prava.

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 06, 2015 6:45 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
Mislim da ne moze napisati da nije bilo primedbe ako druga strana odbije da potpise. To nije logicno. To mora pasti kod sudije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 417 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 29 30 31 32 33 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris