Danas je Sre Jun 18, 2025 9:55 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 32 33 34 35 36 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Uto Jan 07, 2014 10:13 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
Pa valjda su dali u distribuciju i nekim ribolovackim prodavnicama, a ne samo udruzenjima?

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 07, 2014 11:40 am 

Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 10:16 pm
i kontrola bi trebala da ih prodaje...onda bi ih bar jednom godisnje video na vodi...

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 07, 2014 6:32 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 10:17 am
željkokg76 napisao:
A kako mi koji smo u Kg-u da kupimo dozvole bez plaćanja članarine udruženju,a korisnik voda je u Jagodini?

Ja mislim da za kes - odma, mozes da uzmes i u udruzenjima.

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 07, 2014 9:12 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
acasim75 napisao:
i kontrola bi trebala da ih prodaje...onda bi ih bar jednom godisnje video na vodi...

A ovo, kako bi se to sada reklo, ja potpisujem.

Imao sam tu ideju i ove, sada već prošle sezone, ali nisu uspeli da mi je prodaju. :|
A sećam se da su se jedne sezone ribočuvari vozili do Jagodine čini mi se, kada je moj matori tražio da kupi godišnju na vodi jer je poneo pare a dozvole nije bilo u KG-u na samom početku godine, samo da bi mu je doneli i prodali. Eto, ljudima ni to nije bilo teško. Cirkus.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 08, 2014 9:44 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
željkokg76 napisao:
A kako mi koji smo u Kg-u da kupimo dozvole bez plaćanja članarine udruženju,a korisnik voda je u Jagodini?

Tako što ćete se nekako izboriti da se to nerealno veliko ribarsko područje podeli na više delova i da Kragujevac dobije deo koji mu po logici pripada. Ako ništa drugo, ono bar Knićko jezero. Nema baš nikakve logike da to jezero ne čuva neka organizacija/firma iz Kragujevca.

6) Ribarsko područje "Srbija - centar"
Ribarsko područje "Srbija - centar" određuje se na ribolovnim vodama vodotoka reka: Velika Morava, Resava, Crnica, Grza, Resavica, Belica, Lugomir, Lepenica, Rača, Jasenica, Veliki Lug, Kubišnica, Konjska reka, Ralja, Pek, Mlava, Mali Pek, Veliki Pek, Porečka reka i Dunav od Velikog Sela 1150 km do mosta na putu Smederevo–Kovin 1112 km i od ušća Nere u Dunav 1075 km do granice Nacionalnog parka "Đerdap" 1040 km i na ribolovnim vodama prirodnih i veštačkih jezera, bara, mrtvaja, kanala i drugih ribolovnih voda u kojima žive ribe.
Granica ribarskog područja "Srbija - centar" polazi od granica ribarskih područja "Srbija - zapad", "Srbija - jugozapad" i "Srbija - istok", ide granicom Nacionalnog parka "Đerdap", državnom granicom Republike Rumunije i granicom ribarskog područja "Srbija - Vojvodina".
Ribarsko područje "Srbija - centar" nalazi se između vododelnica planina Kosmaj, Bukulja, Rudnik, Kotlenik, Gledićke planine, Juhor, Beljanica i Homoljske planine.

"Mnogo je, kume..."

Vrh

Tema posta: Одг: Dozvole 2014
PostPoslato: Sre Jan 08, 2014 1:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Okt 21, 2011 6:56 pm
Goci druže u potpunosti se slažem sa tim što si rekao,čak smo i pre neku godinu pokušali da pridobijemo vode,ali se izjalovilo kao sa bojkotom dozvola prošle godine.Bili su podneti papiri, sva potrebna dokumentacija i konkurisalo se za vode i na kraju je ispalo tako da su vode na korišćenje dobili čini mi se Srbija šume,a kasnije je zbog nebrige dodeljeno korisniku iz Jagodine.Odgovor koji smo dobili navodno je bila nepotpuna dokumentacija i neimanje potrebne opreme za čuvanje voda.Jednostavno protiv korumpirane države i moćnika se ne može.Veliku ulogu u nedobijanju voda su imala i tri nesložna kragujevačka udruženja(Šumadija,Bagremar i Magma)jer da su bili složni i udruženi mogli bi nešto i da urade,ali svima njima je na prvom mestu zinulo dupe za pare...Ne znam prijatelju šta više da ti kažem,toliko sam besan da nemam više ni reči,a ni volje za dalju borbu.Sve više sam ubeđenja da treba bežati iz ove zemlje,a pošto je meni kasno da idem verovatno će tu podršku imati moji klinci ako se budu odlučili za taj korak, kad odrastu da beže iz ove nam napaćene majke Srbije.Toliko od mene iako sam rekao sam sebi da neću ulaziti više u ovakve vrste razgovora,da ne kažem rasprava!Pozdrav.

Tapatalk

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 08, 2014 2:48 pm 

Pridružio se: Pon Mar 29, 2010 8:43 am
Tacno je sve sto kazu i Goci i Zeljko. Ali, jednostavno, protiv korumpirane drzave i mocnika se jos uvek ne moze. Jos uvek se vrti veliki novac oko ribarstva i ribolova i tu nema nista uradjeno kao dobronamerno.

Upoznat sam vise nego dobro da je recimo jednoj ozbiljnoj firmi iz Srbije (ne u ribolovu) odbijena ozbiljna tenderska ponuda i usvojena mnogo losija sa obrazlozenjem da je popunila SKENIRANE i stampane formulare umesto KOPIRANE. Tu je razum rekao dovidjenja, korupcija je ocigledna.

I nista se tu ne moze uraditi racunajuci na dobronamernost i brigu za riblji fond i ribolov bilo od drzave, bilo od korisnika. Jedino dobra organizacija i jedinstvo ribolovaca i ostar javni koordinirani nastup, sa javnim izrazavanjem nezadovoljstva moze doneti neki rezultat, a to je jos uvek jako daleko od nase stvarnosti.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 08, 2014 4:36 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Avg 12, 2013 2:17 am
sasa_radulovic napisao:
ja je necu kupiti dok god se ne popravi stanje na vodama.....
evo jutros na pijaci bio sa kevom(nosio paprike kuci)
i vidim lokalni ribari sa kecigama od 10-15 cm
saranima do 25 cm
somicima oko 35 i tako...
i lik se dernja evo sveza keciga..
ja kad sam video ODLEPIO!...

e kad toga ne bude bilo ima da platim duplu dozvolu ako treba.
a ne ovako ja da im placam
a vodu niko ne cuva...
ja da im punim budzet,ne pada mi na pamet.
poz svima

U potpunosti se slažem...

Valjevo-Beograd

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 08, 2014 9:06 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 10:17 am
Goci napisao:
željkokg76 napisao:

Tako što ćete se nekako izboriti da se to nerealno veliko ribarsko područje podeli na više delova i da Kragujevac dobije deo koji mu po logici pripada. Ako ništa drugo, ono bar Knićko jezero. Nema baš nikakve logike da to jezero ne čuva neka organizacija/firma iz Kragujevca.

6) Ribarsko područje "Srbija - centar"
Ribarsko područje "Srbija - centar" određuje se na ribolovnim vodama vodotoka reka: Velika Morava, Resava, Crnica, Grza, Resavica, Belica, Lugomir, Lepenica, Rača, Jasenica, Veliki Lug, Kubišnica, Konjska reka, Ralja, Pek, Mlava, Mali Pek, Veliki Pek, Porečka reka i Dunav od Velikog Sela 1150 km do mosta na putu Smederevo–Kovin 1112 km i od ušća Nere u Dunav 1075 km do granice Nacionalnog parka "Đerdap" 1040 km i na ribolovnim vodama prirodnih i veštačkih jezera, bara, mrtvaja, kanala i drugih ribolovnih voda u kojima žive ribe.
Granica ribarskog područja "Srbija - centar" polazi od granica ribarskih područja "Srbija - zapad", "Srbija - jugozapad" i "Srbija - istok", ide granicom Nacionalnog parka "Đerdap", državnom granicom Republike Rumunije i granicom ribarskog područja "Srbija - Vojvodina".
Ribarsko područje "Srbija - centar" nalazi se između vododelnica planina Kosmaj, Bukulja, Rudnik, Kotlenik, Gledićke planine, Juhor, Beljanica i Homoljske planine.

"Mnogo je, kume..."

Mnogo je samo kad biju!!!! :wink:

Mnogo je to komplikovanije nego sto mozes da zamislis.

Sto bi Zver reko, tu se preklapaju 3 ministarstva, a to je samo po horizontali. Po vertikali je jos gore! Pa tu i kurta i murta oce neku car, i sad treba neko i ribolovce da doda na spisak.

Eto, i sad treba da se izborimo i gotovo!!!! O cas posla, ko lupiti dlanom o dlan.

A koji to mi? Koji to mi mozemo da udjemo tamo gde treba i da kazemo : - e, mi bi da gazdujemo nasim vodama, e , ne valja vam ovaj zakon ni za klonju...

Ajde objasni nam. Kako si ti to resio u tvom ataru? Nauci nas.

Evo ko Boga te molim!

Sta vam reko ministar i sta ste uradili? S kim ste se vi u stvari videli tamo?

Ti sad imas naknadnu pamet , kad je trebalo da je imas , nisi je imao. Ne mozemo daa sektasimo i da ne radimo nista, a da ocekujemo da se nesto desi.
Mora da se udruzuje, da se radi. Nismo zadovoljni savezom? Nismo. Da menjamo! Kako da menjamo kad nismo u udruzenjima? Sto nismo u udruzenjima? Jebiga mora da se plati clanarina 500 kinti i da budes aktivan clan, da izdvjas vreme za sve to i tako daje i blize...

A kad to ne mozemo, kako bilo sta drugo? Kako sa nivoa terorista na koji ste nas spustili , da se izdignemo da se pitamo za nesto.
Mozda ne znas, ali prilikom izrade novog, naj novijeg zakona , koji je u proceduri, savez i sportski riboovci nisu pitani a ma bas ni za slovo.

Probano je se oko podele uvedu promene, ali izbaceno iz nacrta. Sto? Pa nema nas tamo. Sto? Pa Goci oce da zaludjuje , nece da plati dozvolu i clanarinu i da se angazuje kako treba kroz legalne tokove, oce da sektasi. I sad kada je skoro gotovo iznosi genijalan plan o podeli. A uopste nije poenta u usitnjavanju ribarskog podrucja, vec u ukrupnjavanju
A u cemu je poenta necu da ti kazem! :wink: Jer ako ti kazem ti ces za godinu dana to da predstavis kao svoju ideju!

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 08, 2014 9:34 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Jun 25, 2010 1:54 pm
sve mi je ovo jako poznato pozdrav... :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 32 33 34 35 36 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris