Danas je Pon Jun 16, 2025 4:00 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 417 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 32 33 34 35 36 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2015
PostPoslato: Sub Feb 07, 2015 3:11 pm 

Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 2:41 pm
Mogu.
Ali obicno je, idi kupi dozvolu inace pustamo prijavu.

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 07, 2015 4:30 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jan 19, 2014 10:23 am
maxymus napisao:
Nažalost, to nam je realnost. I tako će ostati dokle god se neko drugi ne seti nas, pukih rekreativaca koji bi samo želeli da pecaju, jer koliko god mi to ne želeli da priznamo - mi smo samo gomila neorganizovanih nikome interesantnih zgubidana koji ne umeju da se izbore za svoja prava.

Slika

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 07, 2015 6:09 pm 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
Popricao sam sa jednim sudijom za prekrsaje i prezentovao mu ono sto sam napisao, na to sto sam ja sve rekao on je dodao jos samo da se nadju na licu mesta i jedan ili dva svedoka koji to mogu da potvrde i stvar se presudjuje u korist ribolovca 100%, tako da imate pricu ako se odlucite da idete na varijantu 1000 u dzepu.
Od mene toliko

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Sub Feb 07, 2015 6:48 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Avg 29, 2013 9:37 am
Da li je kupovina dnevne dozvole na vodi u skladu sa propisom? Ili to čuvari tolerišu kako bi ipak nešto prodali i zaradili makar proviziju. Kome ide novac od dozvole, a kome od kazne?
Problem je što je ribolovac zatečen u ribolovu bez dozvole sa kojim nije ni smeo da počne bez iste. To bi moglo da znači kazna plus dnevna ako želi da nastavi sa ribolovom.
Ključno je šta je po propisu, da li se kupuje ranije ili može i na vodi, kao i kome ide novac od kazne, jer ako ne ide onome koji upravlja vodom taj nije ni zainteresovan za kaznu, već mu je bolje da ipak prodaje dnevne na vodi i makar nešto ućari.
S druge strane, ako time krše propis, verovatno rizikuje priličnu kaznu uz mogućnost oduzimanja dozvole za upravljanje vodom, a država zatim zategne priču zbog malog prihoda od prodaje dozvola... i..
A ja samo hteo da se sa detetom opustim pored vode. Plus, neću da budem isti kao i oni. I time dobijam puno pravo da ih zivkam i prijavljujem nepravilnosti. Knez je opisao jedan od načina kako ookušati popraviti situaciju i to je po meni prvi i pravi potez. Zatrpati ih pozivima, pa kada ne reaguju izvestiti o tome one koji su iznad njih, pa tako do kraja. Sumnjam da su baš svi u talu. Zabole tamo nekig koordinatora u ministarstvu u prestonici za nekog ribočubara koji petlja sa ribokradicama. Zašto bi ga taj čuvao? Ako dobije gomilu pritužbi, neće moći da sedi skrštenih ruku, jer i on ima šefa. Sistem je prespor i težak za pokretanje, ali kada se jednom mrdne... Bojkotom dozvola postajemo očigledni neprijatelji sistema i tu nema sreće. A ribokradice su za sistem fine jer često imaju neke dozvole za neki ribolov, a uz to su i organizovani (za razliku od nas rekreativaca) pa čak i isteruju neka prava.
Ko nema dozvolu nema prava ni da se žali niti da traži neka prava, jer se upravo dozvolom stiče pravo na rekreativni ribolov.

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 08, 2015 9:41 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
Koliko sam uspeo da procitam propise, prodaja dnevne i visednevne dozvole (uz godisnju) od strane korisnika vode je propisana zakonom, ali preciznije pojedinosti u vezi toga u zakonu ne pisu. Iz toga se moze samo zakljuciti da korisnik vode te pojedinosti odredjuje svojim aktima, ali to nigde nisam nasao. Zna li neko slucaj da je neki korisnik vode odredio detalje oko kupovine dnevne dozvole u prethodnim godinama? Ako ti propisi nisu doneti onda se ta odredba u zakonu moze tumaciti na razne nacine, ali nikako samo na stetu ribolovca. Logicno bi bilo da se dozvola kupuje najkasnije dan kad se krece u ribolov, ali ako se ima gde kupiti. Posto uglavnom nema-ribolovac moze da je trazi direktno na vodi ako ga u ribolovu bez dozvole zatekne kontrola.

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 08, 2015 8:24 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Znate li nekog ko je kupio dnevnu dozvolu? Kako ona izgleda?
Kada god sam pitao u našim udruženjima u Kragujevcu rekli su mi da dnevne nemaju niti ih dobijaju.

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: Pon Feb 09, 2015 9:33 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Barakuda021 napisao:
Da li je kupovina dnevne dozvole na vodi u skladu sa propisom?

Jeste.

Ali PRE početka pecanja. U zakonu lepo i jasno piše da se ribolov može obavljati samo ako imaš dozvolu.

Takođe zakon definiše šta treba da uradi ribočuvar kada nekog zatekne bez dozvole: piše mu prijavu.

To su tačke zakona, a šta se sve dešava u praksi je jedna totalno druga stvar...

"Za (10) dolar(a) prodaje se sve", pa i dnevna dozvola na sred pecanja.

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 09, 2015 12:36 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 21, 2009 1:55 pm
Banalni primjer teorije/prakse.

Posao mi je takav da sam do nedavno cesto prolazio uz vodu. pola sata mogu odvojiti da stanem. E sad, htio sam napraviti fotokopiju dozvole i uplatnica da je placeno, te to nositi u torbi sa varkama koja mi stoji na poslu. Cisto zato da nemam na brizi da li sam ponio dozvolu doma kad idem pecati. Ispostavilo se da dio cuvara kaze da mogu sa time proci, dio kaze da ne mogu, a dio kaze da ovisi koliki je ribocuvar covjek. Na kraju sam nagurao dozvolu u novcanik i nosam je stalno sa sobom.

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 09, 2015 12:48 pm 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
druže fotokopija nečega bez overe da je verna originalu i da je taj pečat originalan a ne fotokopija=probuši rupu na sredini te kopije pa je navučeš na q.....
e jedino tome može da služi, a ako je overena, onda je to sasvim druga stvar jer iza toga stoji legitimni i leglani organ koji to garantuje, mada i to sve može da se falsifikuje, tako da razumem stav ribočuvara, da kod nekoga prođe a kod nekoga ne
ne želim da se svađam i nemam lošu nameru, nego samo dajem moj sud, a veruj mi na reč, mnoooogo se susrećem sa tim stvarima

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 09, 2015 10:16 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 9:51 pm
To oko dnevnih dozvola stvarno nije razjašnjeno. Aj sad ovako:udruženja nemaju,niti izdaju dnevne-više dnevne dozvole,a mi pre pecanja moramo imati dozvole. I tako odemo na vodu sa godišnjom dozvolom u džepu(neko i bez godišnje),a na vodu gde važe npr doplatne dozvole,šta mi treba da uradimo povodom dozvole pre nego što počnemo da pecamo ? Od koga da kupimo dozvolu ? Od ribočuvara koji nije tu ? Dali mi treba da prevalimo ko zna koliko još kilometara do baze ribočuvara da bi nam on izdao dozvolu,ili ga pozovemo na telefon i najavimo se da ćemo pecati,tu i tu i da on dođe da nam izda dozvolu,a dok on ne dođe mi moramo da blejimo u vodu bez pecanja ?

A sve je to moglo biti rešeno zakonom kao npr da ribolovac koji poseduje godišnju dozvolu ima pravo pecati na kategorizovanim vodama,do dolaska ribočuvara od kojeg mora kupiti dnevnu,višednevnu,ili godišnju dozvolu za tu vodu. Dakle još jedan plus za sve koji poseduju godišnju dozvolu,a čuvari bi morali češće kontrolisati vode.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 417 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 32 33 34 35 36 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris