Danas je Sub Jun 21, 2025 4:36 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 34 35 36 37 38 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Sub Jan 23, 2010 9:37 am 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Okt 06, 2007 10:13 am
Jeste kolega, ali problem lezi u tome da se placa a ne zna se tacno za sta! Redosled je obrnut, prvo je trebalo napraviti klasifikaciju "gde smes a gde ne" sa to tzv objedinjenom dozvolom. Ovako se lako moze dogoditi da platis pa nema da se klatis jer ta voda zbog koje vadis objedinjenu bude izuzeta, pa na kraju skuplje te kosta dozvola nego prethodnih godina. Po meni to je i cilj. Svi oni koji ce izvaditi dozvolu sad, bice stavljeni pred svrsen cin. Uostalom kao i sve u ovoj nasoj zemlji bice prekriveno velom tajne i debelim slojem mulja, tako da uvida koje vode ce biti izuzete i po kojoj osnovi, mi necemo saznati nikad! To znaju i oni a dobro znamo i mi! Ciji su "argumenti" jaci, to je retoricko pitanje.
Zalosno ali mi smo ovde ovce, a pastir nesto mnogo nemaran i nesposoban!

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 23, 2010 9:57 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Jeste... upravo je tako.
Trebali su definisati "revire" pa onda prodavati dozvole.
Fer bi bilo da proglase da ove godine NEMA revira i doplatnih dozvola, nego tek od sledeće, ako već MORAJU da ih uvedu...

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 23, 2010 10:04 am 

Pridružio se: Ned Avg 30, 2009 6:35 pm
Rekoh i na pocetku teme i ispao crna ovca, a posle ovakvih komentara dolazimo do istog zakljucka. Na zalost, svetlija buducnost ce poceti tek sa podelom na mnogo vise korisnika. I meni ce to veoma tesko pasti, ali bar znas kome i za sta dajes pare. Nije dzabe svuda po Evropi tako. Ovako imamo samo trenutnu korist u ustedi para, ali vec polako uvidjamo da od ce od te koristi biti samo stete.

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 23, 2010 10:09 am 

Pridružio se: Ned Avg 30, 2009 6:35 pm
:shock:

PS. Ti si mi Aco najbolji primer posto si medju prvima (negativno) komentarisao moj post. :mrgreen: Vrati se na prvu stranu :twisted:

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 23, 2010 10:12 am 

Pridružio se: Sub Feb 21, 2009 3:07 pm
Interesuje me sta je sa onim ljudima koji imaju najvise desetak (i manje) izlazaka godisnje i ne isplati im se da kupuju godisnju dozvolu, postoji li neka mogucnost kupovanja dnevnih dozvola?

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 23, 2010 10:25 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
Ne znam dal sam dobro cuo, da ne vazi za Vojvodinu?! :shock:

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 23, 2010 10:27 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
student napisao:
Interesuje me sta je sa onim ljudima koji imaju najvise desetak (i manje) izlazaka godisnje i ne isplati im se da kupuju godisnju dozvolu, postoji li neka mogucnost kupovanja dnevnih dozvola?

10 izlazaka x 500 dinara = godišnja dozvola... Računica je još gora jer dnevna dozvola baš i nije svuda 500, nego i dosta više... :wink: Da ne pominjem odredbu da takvu dozvolu moraš kupiti pre ribolova, odnosno ne možeš je svuda kupiti na terenu..

Vrh

Tema posta: Re: DOZVOLA 2010
PostPoslato: Sub Jan 23, 2010 10:35 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Aca Milićko napisao:
twister011 napisao:
Ona pokriva od 2-4km terena

Cool. Pecaš godinu dana na potezu 2-4km :D :D
Pa sledeće promeniš :D :D Kad je ceo potez od 2-4km zauzet, vratiš se kući :D :lol: :lol:

Twister, uz dužno poštovanje, ali molim te objasni mi nedostatke objedinjene dozvole (gledano sa ribolovčeve strane).

Ja i dalje stojim iza toga.
Volim da kupim jednu jedinstvenu dozvolu (pa neka je i skuplja!!!) jer ne volim da se nabijem u 2 km reke, i pecam jednu istu ribu...
Imam želju da pecam pastrmke na Nišavi iznad Pirota, bucove na Mlavi i Tamišu, smuđeve na Dunavu, somove na Đerdapu, basa na VBK... Jednostavno, volim da istražujem nove terene... Ako treba onda da dam 20-30.000 din na dozvole, onda - e jbg.

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 23, 2010 10:54 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Apr 22, 2006 4:31 pm
Ma bice ovo samo jos jedna u nizu godina gde ce nas odraditi na neku foru sa tim dozvolama.
Na koji nacin konkretno - ostaje nam da vidimo i posle cesemo tamo gde nas ne svrbi.
Otprilike ce scenario biti da nam prodaju "objedinjenu" dozvolu, a posle za svaku iole izgledniju vodu za ribolov da nam "po regresiranoj ceni" prodaju doplatnu - sto bi rekli ovde "skuplja tara nego maslo".
Jer to sa "elaboratima" o ulozenim sredstvima u neku vodu svesce se na poribljavanja saranima (koji su izuzetno interesantni sa stanovista jednog varalicara), te se revirima moze proglasiti onda i cak oko 40% voda kojima gazduje neki korisnik voda. :lol:
Pa onda gospodo savesni i pravi sportski ribolovci deder doplatite za Dunav, Savu, Vojvodinu i svaku drugu iole bogatiju vodu, ma gde se ona na teritoriji Srbije nalazila.

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 23, 2010 10:59 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
Ma, nek budu sretni ako im dam pare i za tu osnovnu... :mrgreen: I to je bacanje para, obzirom da čuvara nisam video bar 10 godina.... :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 34 35 36 37 38 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris