Danas je Sub Jun 21, 2025 12:23 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 532 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 35 36 37 38 39 Elipsa 54 Sledeća

Hoćete li kupiti dozvolu ove godine?
Da 67%  67%  [ 4 ]
Ne 33%  33%  [ 2 ]
Ukupno glasova: 6
Autoru Poruka
PostPoslato: Pon Sep 25, 2023 3:14 pm 

Pridružio se: Ned Okt 02, 2011 11:11 pm
Pa ima onih čuvara koji će regularno da naplate dnevnu na licu mesta a i onih koje će samo da "naplate" ;)

Elem, kad bi čuvari češće bili na terenu, pa mesečno moraš nekoliko puta da platiš dnevnu, i da će godišnja izaći jeftinije ili nećeš ići na vodu.
Al od toga nema ništa.

Iskreno, ne bi voleo da budem u koži ribočuvarske službe u neuređenoj zemlji kakva je Srbija. Pogotovo kad si čuvar u kraju gde te svi znaju.

Послато са 2203129G помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: Pon Sep 25, 2023 4:52 pm 

Pridružio se: Pon Sep 14, 2020 10:25 am
Ovde svi pricaju kao da su cuvari samo krivi... kriva je mafija koja stoji iza svega toga.... pa i pomenuti Oliver sta je sve preziveo...
Da cuvari imaju uslove za rad, a ne borbu za goli zivot zbog nekih budala kojima drzava nece nista ni oduzeti, a kamoli ih kazniti, verujem da bi bilo manje "kvarnih" cuvara!
Nece cuvari promeniti uslove na vodi, vec drzava kada odluci da se obracuna sa mafijasima ribokradicama i mafijasima koji privatizuju sve obale pa cak i one u okviru nacionalnih parkova... e onda moze da se prica da li dobro da rade ili ne...
Ima policijaca pun q.... , a nige ih nema na ulicama, sta tek oni rade (postali redji od ribocuvara), a svi placaju poreze, takse i razne dozvole!
Tako da cu dozvolu kupiti kao i svake godine.

Vrh

PostPoslato: Pon Sep 25, 2023 5:58 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jan 08, 2011 5:05 pm
Kako cuvari nece promeniti uslove na vodi?
Oliver je upravo to uradio :!:

Vrh

PostPoslato: Pon Sep 25, 2023 9:57 pm 

Pridružio se: Pon Sep 05, 2011 2:26 pm
Dozvolu kupujem svake godine pa tako i ove. Sto se tice Olivera, kapa dole za coveka ali jedna lasta ne
cini prolece da bi se nesto promenilo u ovoj napacenoj zemlji..

Vrh

PostPoslato: Pon Sep 25, 2023 10:24 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
Nema nama pomoci, navikli na zulum i harace... cuti, moze i gore, uvek moze gore, uh dobro je da nije 10.000.

Vrh

PostPoslato: Uto Sep 26, 2023 7:07 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Maj 12, 2013 3:15 pm
Dozvola i pecanje nije moranje. Skoro sam bio privatnim poslom u Hr.
Tamo je sve lepo reseno kaznama pa ko voli neka izvoli. A ribolov ne moze da se poredi....svracao gledao....kako se peca i sta moze na skro svim divljim vodama...a ima i ribe da se ponese ko hoce ili ima malo umesnosti...

Zbog gomile stvari koje su mi se izdesavale , imao sam posla sa njihovim zdravstvom, opstinskim papirologijama, javnim beleznikom, komunalijama.....sve je jasno reseno i sve sam zavrsavao bez velikih peripetija i bilo kakvog cekanja....

Presao sam gomilu obelezenih i neobelezenih prelaza i na svakom i pre nego sto zakoracis vozaci uredno staju bez nervoze naglih kocenja oseca se ta kultura saobracaja (Osijek).nigde sviranja i divljanja....a radni dan ima i guzve...

U jebenim malim selima resili su odnosenje otpada i razdvajanje plastike....svaka kuca ima po tri kante....

Uz vodotokove skoro da nema smeca....na dunavcu napravljen trem sa stolom i klupama, da se aklonis od kise ili da sednes i jedes....sve citavo i nepolomljeno....

Zao mi je ali stvarno mi je zao...

Sto smo mnogo mnogo daleko od te price... a moglo bi, stvarno bi moglo.....

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: Uto Sep 26, 2023 7:34 am 

Pridružio se: Sub Sep 23, 2023 11:20 am
Dule napisao:
Nema nama pomoci, navikli na zulum i harace... cuti, moze i gore, uvek moze gore, uh dobro je da nije 10.000.

Po principu kuvane žabe.

Vrh

PostPoslato: Uto Sep 26, 2023 7:35 am 

Pridružio se: Ned Sep 17, 2017 9:26 am
Dule napisao:
Eee to je to, radimo kako nas uce na tv-u kad nam se obrate. Kazu dobro je, moze i gore tako da smo dobro prosli, ćuti..., a ne kazu da moze i kako je Angler napisao da bude. Od vajkada je bilo, udari po dzepu i tako bi trebalo i sa ovim, 5000kazna, a ko plati odmah 2500, a te jednodnevne kupi na trafici ili online pre pecanja i naka budu 500din.

Ne vredi to, kakvi smo mi takva nam je i vlast.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: Uto Sep 26, 2023 8:17 am 

Pridružio se: Ned Okt 02, 2011 11:11 pm
ANGLER napisao:
Dozvola i pecanje nije moranje. Skoro sam bio privatnim poslom u Hr.
Tamo je sve lepo reseno kaznama pa ko voli neka izvoli. A ribolov ne moze da se poredi....svracao gledao....kako se peca i sta moze na skro svim divljim vodama...a ima i ribe da se ponese ko hoce ili ima malo umesnosti...

Zbog gomile stvari koje su mi se izdesavale , imao sam posla sa njihovim zdravstvom, opstinskim papirologijama, javnim beleznikom, komunalijama.....sve je jasno reseno i sve sam zavrsavao bez velikih peripetija i bilo kakvog cekanja....

Presao sam gomilu obelezenih i neobelezenih prelaza i na svakom i pre nego sto zakoracis vozaci uredno staju bez nervoze naglih kocenja oseca se ta kultura saobracaja (Osijek).nigde sviranja i divljanja....a radni dan ima i guzve...

U jebenim malim selima resili su odnosenje otpada i razdvajanje plastike....svaka kuca ima po tri kante....

Uz vodotokove skoro da nema smeca....na dunavcu napravljen trem sa stolom i klupama, da se aklonis od kise ili da sednes i jedes....sve citavo i nepolomljeno....

Zao mi je ali stvarno mi je zao...

Sto smo mnogo mnogo daleko od te price... a moglo bi, stvarno bi moglo.....

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
EU direktive i pravila, e to kad dođe kod nas, onda će biti stanje kao HR.

Послато са 2203129G помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: Uto Sep 26, 2023 8:56 am 

Pridružio se: Pon Sep 14, 2020 10:25 am
uhvati-uzivaj-pusti napisao:
Kako cuvari nece promeniti uslove na vodi?
Oliver je upravo to uradio :!:

Ne znam gde pecate, ali na mestima gde ja pecam nisu retki slucajevi potezanja oruzja, kako hladnog tako i vatrenog... bukvalno "divlji zapad"...
Oliveru svaka cast, tu nema nikakve dileme, ali kolilo je takvih ljudi da bi rizikovalo svoj zivot radi neke crkavice od plate?
Cak i da rizikuju, koja je poenta kada drzava te kriminalce nece da kazni...?
Po meni nema uslova da im (cuvarim) se pruzi prilika da ne budu kvarni, ako me razumete sta hocu da kazem.
Da li bi bilo ko od nas smeo da uradi nesto po pitanju ribokradje?
Zato kazem nisu relani uslovi da bi se samo na cuvare sve svalilo, veci problem je na mnogo visem nivou kao i uvek!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 532 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 35 36 37 38 39 Elipsa 54 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris