Danas je Sre Sep 03, 2025 3:02 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 169 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 3 4 5 6 7 Elipsa 17 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 4:19 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 10:33 pm
^^^
Nisu korov... u svojoj postojbini. Ja sam srećan što (još uvek) imamo klena, štuku, bucova, smuđa, deveriku, crvenperku, grgeča... Iskreno se nadam da nijedna od ovih vrsta neće proći kao zlatni karaš u priči sa uvozom babuške.

Bez potrebe se diže tolika panika - ko će da spreči bilo koga da vrati ribu nazad... a krivolova (bar ono što se dosad smatralo krivolovom) će biti kao i dosad. Praktično, ništa se bitno neće promeniti. Basa će biti u našim vodama i dalje, kao što će biti i ostalih stranih vrsta. Na štetu domaćih, naravno... :roll:
Sve te izričite zabrane prenošenja stranih vrsta (bilo kojih životinja i biljaka) preko granica, koje postoje svuda u svetu, sigurno ne stoje bez razloga - postoje jaki razlozi zašto je to tako. To, izgleda, mnogima ovde nije jasno.

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 5:11 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
mossi napisao:
Bass stvara presedan i samo je doslednost u pitanju ..

Ako hoće da budu dosledni, što onda iste "aršine" ne primene i na šaranu? Ni on nije autohton na ovim prostorima... Bass je takođe tu ko zna od kada, možda i mnogo duže od tih 30-40 godina sa kojima mi "baratamo", pa kad smo već toliko dosledni, 'ajmo onda da budemo do kraja... :roll:

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 5:43 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 6:23 am
...MITA...A sta se koprcate pa vi koji uopste i ne zivite u Srbiji i ne hvata vas nas zakon? :evil:

...e moj Mita ...ne znas ti sta se desava na Drini ...i prije ovog novog "papira"...
...sad ce 100-tine mladicara , prelaziti na Bos.stranu ...i eto problema... :evil:
...sto je najgore , nece se prelaziti na granicnom prelazu(cast izuzetcima)...
...nego camcima ko "diverzanti" ...i eto problema svakakve vrste...
...ko imalo ima MASTE , moze samo da zamisli sta se sve moze izdesavati na "drugoj obali"... :!:

...ima samo jedna dobra stvar za nas (B. strana)...a to je da ce ostavljati (bar nekolicina ) lovu u okolnim kafanama i privatnim smjestajima ... :D
...ostalo...neka vam/ nam je Bog na pomoci... :!:

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 5:53 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 11:25 pm
^ Tebra, bolje se ti plasi ribokradica koji su ti i do sad krali mladicu i sve ostalo sto udje u mrezu umesto da se plasis ofanzive Srpskih "mladicara"! :wink:

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 6:05 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 9:02 am
ajd' ko da je neka riba...i nema je vise u Drini :lol:

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 6:10 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
Mita napisao:
A sta se koprcate pa vi koji uopste i ne zivite u Srbiji i ne hvata vas nas zakon? :evil:

Nije uopšte bitno gde čovek živi... Da ovakve "aršine" za basa počnu da primenjuju u Hrvatskoj ili Mađarskoj, ja bih se isto tako nervirao kao da je reč o mom ljubljenom kanalu na kome pecam... Tako i on za mladicu... :wink:

Ljubav (prema nekoj ribi) ne poznaje granice... 8) :lol:

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 6:15 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 6:23 am
...SASA...Ljubav (prema nekoj ribi) ne poznaje granice... 8) :lol:

...hehehehehehe...e ova ti je dobra... :D :D :D

...NEGO SMO JE POSUDILI OD POTOMAKA...

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 7:53 pm 
Decki,

moguce da je "Mita" imao mene na umu kada je pomenuo "... koprcanje onih koji i e zive u Srbiji... i ne kace ih srpski Zakoni".

:)

Stoga, da pojasnim "kolegi" (malo).

PRVO: moja je svaka rijeka ovog svijeta na koju ja odlucim da pecam, isto koliko i onog koji na njenoj obali zivi - sve dok postujem propise i placam dozvole. Pominjanje "vasih" ili "nasih" voda je cist dokaz balkanskog mentaliteta. Naravno, nista uvredljivo ne mislim pod ovim - vec samo konstatujem losu pojavu.

DRUGO: vise koristi imaju mjestani od mog, nego od dolaska 150 "vasih" ribara koji jedino burek nedje "s nogu" izjedu kada dodju na Drinu. Obzirom da ne bacam smece, ne koristim nedozvoljene mamce i ne ubijam mladuljke, niko od mene nema stete - samo koristi... kao i od desetina drugih slicnih meni koji vole Drinu.. i smatraju je svojom. Ona, za mene, i ne tece uopste dok se ne pojavim na njenoj prelijepoj obali. :)

TRECE: pomenuta Naredba se odnosi na mnogo ribljih vrsta, i citam da se puno kolega slaze da su napravljeni neki pozitivni pomaci u odnosno na postojece stanje stvari na vodama Srbije. Drago mi je kao covjeku koji mnoge sate/dane/sedmice provodi na toj vodi da je tako. Moja primjedba se odnosila na gresku koja je, po meni i komparativnim iskustvima koja znam, napravljena zabranom ljetnjeg ribolova mladice. Nista se ne postize pozitivno... absolutno... a gube oni koji je najvise vole MI gosti-mladicari i oni koji od nje jedino mogu da (pre)zive - mjestani.

Toliko. Nadam se da ce Mita (sada) malo bolje da skapira stvar.

Bistro!

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 8:24 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 11:25 pm
^Burke, nije bilo licno tebi upuceno pre svega sto nisi napisao odakle si! :wink: Mislim, stvarno neznam zasto ljudi ne pisu odakle su, dal' se stide, dal' misle da su ovako u fazonu, ne kapiram, al' nema veze! :roll: A to sto mene mnogo briga za mladicu i za Drinu je iz razloga sto mene prvo interesuje da ako mogu pomognem da se smanji ribokradja na vodama na kojim ja pecam stalno! Kod nas se kaze: -Prvo pocisti njesra u svom dvoristu, pa onda kreni da cistis ulicu!

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 18, 2009 9:16 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Sep 30, 2007 9:49 pm
Saša napisao:
mossi napisao:
Bass stvara presedan i samo je doslednost u pitanju ..

Ako hoće da budu dosledni, što onda iste "aršine" ne primene i na šaranu? Ni on nije autohton na ovim prostorima... Bass je takođe tu ko zna od kada, možda i mnogo duže od tih 30-40 godina sa kojima mi "baratamo", pa kad smo već toliko dosledni, 'ajmo onda da budemo do kraja... :roll:

Sale niti ja mislim da je bass loš po naše vode niti da ga treba istrebiti..
Navikli smo se mi i na terpana i babušku, na šarana pogtovo, a zašto ne bi na prelepu sportsku ribu bassa?!

Samo sam rekao da se sa bass-om otvara "kutija" doslednosti, novih ribljih vrsta na ovim vodama.
Njihovim prirodnim dolaskom i veštačkim poribljavanjem. "fishzila" bi bila baš zgodna ribica za pecanje.. :roll:
A možda je neka budala i donese i ubaci u recimo VBK.

Stručno poribljeno ili ne, ribe koje imamo su tu i kako stvari stoje tu će i ostati.
Jedino se strujaroši i mrežaroši bore na strani države da je iskorene, a iz toga ispadne da oni rade za državu :shock: :? Pa je valda zbog toga i tako blaga prema njihovim "gresima". :evil:

Ovaj forum bi trebao da napravi peticiju i da se potpišu oni koji se bore za to da se bass ipak kao plemenita riba vrati na status zaštićenih vrsta.

Sale jel ovako OK? :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 169 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 3 4 5 6 7 Elipsa 17 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris