Danas je Čet Jun 19, 2025 10:12 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 48 49 50 51 52 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Pet Feb 12, 2010 3:20 pm 

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 10:46 am
Slika

:wink:

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 12, 2010 3:32 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 9:57 pm
dino2 napisao:
Ispade ovo skup sport5000!s obzirom da sam ne zaposljen a svaku ulovljenu ribu vracam u vodu,a gde su ostali troskovi!Mozda ministrima ovo nije mnogo,meni jeste.Mozda bi bilo ok da prihod od ribolovackih dozvola ide tamo gde treba tj.poribljavanje ali to izgleda kod nas nije primer,neke vode nisu poribljavane godinama tj.decenijama ili se uvek sve svede na prazne price oko toga.Ribolovacku dozvolu vadim od 92g plus doplate verujem da od tog iznosa nije ni 5%zavrsilo gde treba.

5000 din je oko 50 eur. I prosle godine je bila oko 50 eur za jedno podrucje, tako da je sada zapravo jeftinija dozvola od proslogodisnje

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 12, 2010 3:51 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 5:59 pm
zna li neko kakva je sa situacija sa adom ciganlijom,zasavicom i sl. vodama

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 12, 2010 7:57 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 9:11 am
Ovde **** lud zbunjenog ovi na TV kazu da idu dozvole ja zvao RS kazu tek u sredu. A ja pitam kamo obavestenje na TV,kazu nismo mi izdali :shock: :shock: :shock:

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 12, 2010 9:05 pm 

Pridružio se: Sre Okt 14, 2009 10:09 pm
5000 din je oko 50 eur. I prosle godine je bila oko 50 eur za jedno podrucje, tako da je sada zapravo jeftinija dozvola od proslogodisnje

Mozda za tebe i nije skupo ali za vecinu nas sigurno jeste :oops: :oops:
Na novoj dozvoli nigde nepise sta je i kad u zabrani :oops: :evil: ,a tek kad budemo kupili dozvole,e tek tada cemo saznati koje pravo zadrzava koje ribolovacko podrucje,mislim na onih 30% :oops:
I da nezaboravim,kad se krene u ribolov obavezna je hemiska olovka,moras prvo da upises gde si skim si sta si ulovio(ako uopste ima sta da se peca)pa da gospodi "ribocuvarima"das na uvid kako bi oni imali opravdanja da su bili u kontrolu......................
Sacuvaj me Boze i oprosti im neznaju sta rade :oops: :oops: :oops:

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 12, 2010 9:10 pm 

Pridružio se: Pon Feb 08, 2010 12:33 am
Bumbar napisao:
Jutros na RTV 1 u jutarnjem programu. Bilo obavestenje da je poceta prodaja dozvola za ribolov. Od strane svih upravljaa :!:

Zna li neko nesto o pomoru riba u Jagodini bilo nesto jutros na tv

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 12, 2010 9:21 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:33 pm
Kazu da su kaznjeni nekih 15-ak radnika pivare zato sto su pustili da taj otrov istece u reku. A to sto je pivari jos pre dve godine nalozeno da se taj ispust u Lugomir zatvori, to nema veze. Tako da opet oni najmanji, od kojih tako reci retko sta zavisi, najebase ko zuti, ispust i dalje radi a ribe nema do daljnjeg.

"Sudbina čovečanstva zavisi od toga koliko se moralno razvijamo..."
Albert Ajnstajn

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 13, 2010 9:00 am 

pajanis018 napisao:

Mozda za tebe i nije skupo ali za vecinu nas sigurno jeste :oops: :oops:
Na novoj dozvoli nigde nepise sta je i kad u zabrani :oops: :evil: ,a tek kad budemo kupili dozvole,e tek tada cemo saznati koje pravo zadrzava koje ribolovacko podrucje,mislim na onih 30% :oops:
I da nezaboravim,kad se krene u ribolov obavezna je hemiska olovka,moras prvo da upises gde si skim si sta si ulovio(ako uopste ima sta da se peca)pa da gospodi "ribocuvarima"das na uvid kako bi oni imali opravdanja da su bili u kontrolu......................
Sacuvaj me Boze i oprosti im neznaju sta rade :oops: :oops: :oops:

Hoćemo u Evropu? E, onda moramo da prihvatimo i ono što nam se ne dopada. Sve izmene zakona i propisa koji regulišu obavljanje ribolova, a koji su doneti u poslednje vreme, usklađeni su sa evropskim propisima i to je obaveza ove zemlje kao kandidata za članstvo u EU. Da podsetim, u mnogim evropskim zemljama ne možete biti ribolovac bez položenog ispita, za svaku vodu određen je tačan broj ribolovaca koji predstavlja optimum i ne može se menjati (u Nemačkoj je tako bilo još početkom sedamdesetih), obavezno je voditi evidenciju o izlascima i ulovu... Doduše, korisnicima (upravljačima) je često ostavljena mogućnost da pojedine stavke ublaže i tako izađu u susret svojim ribolovcima. Da li će oni to i činiti, zavisi od njih...

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 13, 2010 9:04 am 

I da dodam još nešto. Slažem se da je cena dozvole visoka. Štaviše, isuviše je visoka, naročito kada je uporedimo sa cenama dozvola u zapadnoj Evropi, a naše plate sa njihovim. Ali, ja i pored toga nisam za bojkot. Bez dozvole kršim zakon, a ne želim da budem na istoj strani sa onima protiv kojih se već 15 godina borim. Kao bivši pušač, upitao bih najpre sve kolege pušače koliko mesečno daju za taj porok kojim se malo po malo ubijaju?

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 13, 2010 9:44 am 

Pridružio se: Ned Avg 30, 2009 6:35 pm
ledeni012 napisao:
Hoćemo u Evropu? E, onda moramo da prihvatimo i ono što nam se ne dopada. Sve izmene zakona i propisa koji regulišu obavljanje ribolova, a koji su doneti u poslednje vreme, usklađeni su sa evropskim propisima i to je obaveza ove zemlje kao kandidata za članstvo

Apsolutno tacno, osim jednog velikog "ali". Kratkorocni cilj ce ovim biti ispunjen, a ono sto je mnogo vaznije, dugorocna ozbiljna primena, smem vec sada da tvrdim, nece sigurno. Em se isti primeri mogu svakodnevno videti, em mislim da mi nismo daleko od Bugarske i Rumunije koji su takodje, manje-vise sve usvajale deklarativno, cisto da bi ispunile formu. Najbolji primer za to je nas parlament i glasanje. Ja se iskreno ne secam primera da je neko od poslanika grupe koja donosi neki zakon, ustao i rekao sta zamera istom. Ili, primedbe (amandmani) opozicije se po pravilu odbacuju bez ikakve ozbiljne analize, ma koliko oni suvisli bili.

PS. Cuveni Bg grafit "kad je tamo a ono medjutim" je odavno pogodio sustinu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 48 49 50 51 52 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris