ddj62 napisao:
Zasto bih se ja raspravljao na internetu sa kolegama oko kupovine dozvole? Neka svako odluci po svojoj savesti.
Nekima se ne svidja rad ribocuvarske sluzbe i upravljanje vodama i ne zele da plate dozvolu. Njihova odluka. Ima ko da razmislja o tome.
Recimo, mnogima ovde kod mene se ne svidja kako se lokalni putevi odrzavaju, ko ih odrzava i kako je saobracaj organizovan i regulisan. Da li to znaci da ne treba vaditi saobracajnu dozvolu i kupiti godisnju nalepnicu i osiguranje? Ima ko vozi samo na lokalu...
A vode Srbije pripadaju gradjanima Srbije, koji su vlasnici. Njih zastupaju institucije drzave koje donose odgovarajuce zakone i propise i koje su izabrale korisnike. U tom lancu ima zloupotrebe i nerada i pitanje je da li je to uopste i najbolji sistem organizovanja.
Da li je to dovoljan razlog da se peca bez dozvole neka svako odluci po svojoj savesti.
Institucije?
Da li si ti realan?
Koje?
Da li znas da kladionice isplacuju plate MUP-u Srbije?
Kupujem za NP Djerdpa, jer sam u sukobu sa ribarima i nekim ribocuvarima.
Beograd, ne.
Smatram da je stanje uzasno.
Kako su Kinezi dosli u Mpek da rudare, pecanje u Milanovcu i nekih 20km uzvodno i nizvodno je postalo katastrofalno. Recice su 1000% prepune otrova, miniranja koja su sada i 10x veca nego pre....
Ali kupujem zbog navedenog razloga, jer posle Bozica eto ih kod mene.
A neki alasi rade do aprila bez dozvole, dok nekrene mrest ribe