Danas je Čet Sep 11, 2025 3:38 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 49 50 51 52 53 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Sub Feb 13, 2010 10:02 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 9:57 pm
pajanis018 napisao:
5000 din je oko 50 eur. I prosle godine je bila oko 50 eur za jedno podrucje, tako da je sada zapravo jeftinija dozvola od proslogodisnje

Mozda za tebe i nije skupo ali za vecinu nas sigurno jeste :oops: :oops:
Na novoj dozvoli nigde nepise sta je i kad u zabrani :oops: :evil: ,a tek kad budemo kupili dozvole,e tek tada cemo saznati koje pravo zadrzava koje ribolovacko podrucje,mislim na onih 30% :oops:
I da nezaboravim,kad se krene u ribolov obavezna je hemiska olovka,moras prvo da upises gde si skim si sta si ulovio(ako uopste ima sta da se peca)pa da gospodi "ribocuvarima"das na uvid kako bi oni imali opravdanja da su bili u kontrolu......................
Sacuvaj me Boze i oprosti im neznaju sta rade :oops: :oops: :oops:

Tako je, meni nije skupo,ali to nije tema. Hteo sam da kazem da je ovogodisnja dozvola jeftinija od proslogodisnje. Inace, i ja mislim da je dozvola za ovakav riblji fond - preskupa.

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 13, 2010 10:05 am 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Okt 06, 2007 10:13 am
Nije problem u usaglasavanju naseg zakonika sa Evropskim, niti prihvatanje istog od strane ribolovaca druze, nego u redosledu! Kuca se ne gradi od krova, nego od temelja! Prvo treba stvoriti nesto (u ovm slucaju plodne vode koje su vredne da bi siroka masa ribolovaca vadila "jeftine" dozvole), a zatim to isto zastititi adekvatno, pa naplacivati za isto. Nas model je sledeci: Izdaj objedinjenu dozvolu za jadne i napacene vode pune ribokradica, ostavi prostora za naknadne manipulacije (sve u cilju zadovoljavanja interesa kojekakvih sila sive zone ekonomije citaj> nisu se jos slozili oko raspodele kolaca!), vrsi poribljavanje pred medijima sa po nekoliko tone sarana (od cega su veci deo babuske), zatim izbegavaj nezgodna pitanja i prozivke poreskih obveznika (u ovom slucaju ribolovaca), prigrabi sto vise para do kraja mandata i predaj nasledniku ono sto je ostalo, ne bili on probao jos koji dinar da prikupi citaj>svuce jos koju kozu sa nasih ledja..
Da ne duzim, dozvolu necu vaditi sve dok ne znam sta dobijam za moje tesko zaradjene novce!

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 13, 2010 12:55 pm 

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 10:46 am
twister011 napisao:
ledeni012 napisao:
Hoćemo u Evropu? E, onda moramo da prihvatimo i ono što nam se ne dopada. Sve izmene zakona i propisa koji regulišu obavljanje ribolova, a koji su doneti u poslednje vreme, usklađeni su sa evropskim propisima i to je obaveza ove zemlje kao kandidata za članstvo

Apsolutno tacno, osim jednog velikog "ali". Kratkorocni cilj ce ovim biti ispunjen, a ono sto je mnogo vaznije, dugorocna ozbiljna primena, smem vec sada da tvrdim, nece sigurno. Em se isti primeri mogu svakodnevno videti, em mislim da mi nismo daleko od Bugarske i Rumunije koji su takodje, manje-vise sve usvajale deklarativno, cisto da bi ispunile formu. Najbolji primer za to je nas parlament i glasanje. Ja se iskreno ne secam primera da je neko od poslanika grupe koja donosi neki zakon, ustao i rekao sta zamera istom. Ili, primedbe (amandmani) opozicije se po pravilu odbacuju bez ikakve ozbiljne analize, ma koliko oni suvisli bili.

PS. Cuveni Bg grafit "kad je tamo a ono medjutim" je odavno pogodio sustinu.

Dragi moj kolega, i vama i meni je jasno da je dugoročna strategija nešto o čemu se u ovoj državi veoma retko razmišlja (da ne kažem - nikad) i kada je reč o mnogo značajnijim (za većinu građana) pitanjima od ovih koja nas najviše muče. Oduvek sam bio alergičan na tu "lako ćemo, nema da brineš - nema problema" filozofiju, ali izgleda da je se nećemo lako rešiti. A zamislite samo kako bi izgledalo, recimo, kada bi zakone koji regulišu obavljanje ribolova pisali oni koji se u to zaista razumeju?!

Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 13, 2010 5:10 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 8:04 pm
Braco ja bi nebi da komentarisem, ali o jednojh je....j dozvoli koja vazi godinu dana mi raspravljamo vec tri meseca i za to vrame je napisano trideset i kusur strana :roll:
Tu nesto nije u redu :x
Dal sa nama ili sa zakonom ili :lol:

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 13, 2010 5:31 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 9:57 pm
Vala Marko, 100 % si u pravu!

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 13, 2010 5:49 pm 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
lako je njima da usaglašavaju evropske zakone sa našim kada se usaglašavanje svodi na klepanje nas ribolovaca a iz njihovog džepa ne ide ni dinar. poštovaću njihovo usalglašavanje kada nam omoguće da i mi kad god hoćemo možemo da kao onaj lik što peca usred centra amsterdama klepamo smuđeve od pet šest kila. a ne ovako, daj pare i ništa se ne pitaj. kakvo čuvanje i poribljavanje. za to se nema para. svi bi dali i 10000 kada bi znali da niko neće provući mrežu namstu gde mi pecamo.

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 13, 2010 6:54 pm 

Pridružio se: Ned Avg 30, 2009 6:35 pm
Za mene ce biti sasvim dovoljan pokazetelj odnos nadleznih prema "pecarosima" cija su omiljena mesta zimovnici i marine u periodu mresta smudja. Prethodnih par desetina god. niko nije reagovao na tu pojavu (par puta simbolicno) iako svi znaju za nju. Ja sam licno par puta zvao policiju, i odgovori su uvek bili "nema problema, poslacemo nekog da proveri".

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 14, 2010 8:16 pm 
povratnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 6:22 pm
Od danas pustene u prodaju ove nove dozvole sa pet nivoa zastite :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 14, 2010 8:40 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 13, 2009 5:06 pm
Moje mišljenje je da dozvole treba da odgovaraju cenovno teritoriji na kojoj pecate: npr. ja bih uveo lokalne dozvole za pecanje samo na teritiriji npr.jedne opštine ili lokalnog dela neke reke i cena da bude npr.2000 dinara, za veće rejone -veća cena i tako 3-4 kategorije u fazonu koliko para toliko i muzike. Ima mnogo ljubitelja ribolova koji pecaju npr. na Velikoj Moravi u Lapovu na potezu od 4-5 kilometara ceo svoj vek 20-30 godina i sad su to stari ljudi koji sastavljaju kraj sa krajem kao penzioneri i sad treba da da 5300 dinara a nema baš toliko pa mu pecanje dođe kao luksuz a trebalo bi da bude samo jedan zdrav hobi i dugogodišnja ljubav. Meni je nelogično da cena bude za celu Srbiju ista ako nemamo svi iste uslove za pecanje. Ko hoće neke extra terene neka plati ali se mora voditi računa o najvećem broju ribolovaca a to su oni lokalni, koji bolje da daju nešto malo para i da mirno idu na pecanje . nego da se kriju po žbunju i strepe od ribočuvara.

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 14, 2010 10:55 pm 

Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 2:41 pm
jedna cena za jednu regiju ili vodu,druga cena za sve vode, treća za pecanje iz čamca. Mislim da bi tako više izvukli para, ako im je to bilo u interesu. Više bi dozvola prodali. Pogotovo za ribolov iz čamca.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 49 50 51 52 53 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris