Danas je Uto Jun 17, 2025 10:55 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 60 61 62 63 64 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 10:05 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
simpson_H napisao:
Goci a sto ne na trafici, na benzinskoj pumpi, u prodavnici ribolovnog pribora, u Maxiju,...???

Valjda je tako u svom normalnom svetu. Udruzenje je sta, kakva je to organizacija? Nesto obavezno? Mislim ribolov je individualan hobi, sport ili sta vec zasto obavezivati bilo koga da kupuje dozvolu u nekakvom udruzenju? Sto uopste moram da budem clan udruzenja?

Zato što bih voleo da se za taj procenat koji ide prodavcu dozvole nešto korisno dobije. Ako se prodaje na trafici, nema nikakvog razloga da ona dobije više od 100-200 dinara. Jer i ne nudi ništa, samo uslugu prodaje.

S druge strane, ako se prodaje u udruženju sporskih ribolovaca, onda ima smisla dati im veći procenat, ali za te pare nešto i tražiti. Udruženja mogu da urade mnogo! Mogu da vrše edukaciju ribolovaca, organizovanje polaganja ribolovačkog ispita, prikupljanje i interpretaciju podataka o evidenciji ulova, isto to za evineciju kontrole od strane ribočuvara, zatim da zastupa interese ribolovaca koji su članovi udruženja... Ukolko su sva udruženja takva da predstavnike glasanjem jednom u recimo 4 godine biraju ribolovci, onda zaista možeš da imaš tu ljude koji će se boriti za prava ribolovaca i doneti nešto dobro.

Sve su to jako korisne stvari i za to vredi ostaviti im 10-15% od cene dozvole. Trafici, benzinskoj pumpi ili ribolovačkoj prodavnici ne bih ostavio ni 1%. Jednom godišnje kupujem dozvolu, nije mi neophodno da je ima na svakom ćošku. Jedno prodajno mesto po gradu je više nego dovoljno. To jedno mesto treba da bude udruženje.

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 11:13 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 2:37 am
Goci bre previse talasas.

Ne zanima me da biram ili budem biran u nakakva udruzenja gradjana. Ako mi ribolovacki ispit bude obavezan neko ce biti obavezan da ga organizuje. Ne zanima me da idem u neko udruzenje da kupim dozvolu jer je to nametanje kao i ovo oko clanstva u klubu. Hocu da kupim dozvolu na EKO pumpi kada krenem u ribolov i stanem da natocim Eurodizel. Hocu da idem sam na pecanje i da se bavim individualnim ribolovom i tehnikom koju ja hocu. Necu da i niko namece nista i hocu da budem slobodan u izboru. Hocu da platim dozvolu nekom drugaru koji drzi trafiku jer znam da ce imati procenat od dozvole. Mogu jos bezbroj razloga da ti navedem zasto ne zelim da mi se namece gde treba da se kupi dozvola i potpuno je idiotski i neekonomski davati nekome veci a nekome manji procenat od prodaje dozvola. Udruzenje gradjana neka se finansira od onih koji zele da ga finansiraju a ne od onih koji to ne zele. Ja evo ne zelim da se dodatno edukujem, zasto onda da placam za neku edukaciju? Sto se mene tice sva udruzenja ribolovaca mogu sutra da se zatvore jer ne sluze ama bas nicemu.

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 17, 2013 12:08 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
mnogo oces :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 17, 2013 12:19 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 2:37 am
Izgleda.

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 17, 2013 7:40 am 

Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 10:16 pm
goci,edukaciju ribolovaca treba da vrsi samo zakon a sprovodi ga kontrola...a i ako bi postojalo udruzenje,trebalo bi da u njemu rade ljudi za platu iz budzeta od prodatih dozvola.napravi udruzenje projekat za sta im trebaju pare(za koju vodu sta treba...)kontrolu kontrolisu inspektori koji i danas rade za ministarstvo kojima mi placamo za dozvole...

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 17, 2013 9:17 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 9:48 pm
Po meni udruzenja sportskih ribolovaca su davno zastarela stvar,
o tome neka misli drzava,ako hoce neka im da, i pola iznosa od cene dozvole...
ne treba nikome dati exkluzivitet da prodaje dozvole,
sa druge strane svako ko prodaje dozvole treba da ima neki razuman rabat,npr. 300,00 din. po dozvoli
pa ko hoce neka trebuje odredjenu kolicinu,a i ne mora...
jer,ko ce i kako kontrolisati rad tih udruzenja i sl.
samo komplikacije i potencijalno jos jedan problem.

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 17, 2013 9:31 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 9:48 pm
A i ekonomska racunica,ne pije vodu,pogotovo kada su manji gradovi u pitanju
ako bi se odvajalo 10% od cene dozvole za rad udruzenja,izracunajte koliko treba prodati dozvola za recimo dva zaposlena,zakup prostora,struja,voda,ice i pice pa ce te videti da za to ode provizija od min. 2000 prodatih dozvola
i sta ti ljudi,osim pisanja dozvola mogu jos korisno da urade?
a i da nije tako,vecina para bi otisla tamo gde ne treba!
Uostalom to mogu da obavljaju i korisnici voda,zakon kaze da su u obavezi da vode evidenciju o kolicini i vrsti ulova i da je predaju ministarstvu na kraju godine,da li to neko radi?
mozda gresim?

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 17, 2013 10:58 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
Jos jedan problem koji je prisutan u udruzenjima koja imaju takmicarsku sekciju je da trose novac od dozvola(procenat koji pripada udruzenjima) za finansiranje takmicenja. Po meni je to nedopustivo. Hoces da ides na svetsko prvenstvo i takmicis se? Nadji sponzora ili sam finansiraj.

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 17, 2013 11:42 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 7:05 pm
Meni je to ok, da se najbolji finansiraju i šalju na takmičenja (ili bar deo, a ostalo doplati), samo nije u redu što se finansiraju samo plovkaroška i fider takmičenja.

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 17, 2013 11:50 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Ja sam rekreativni ribolovac i necu da finansiram sportske ribolovce i njihove odlaske na takmicenja, neka ih finansira sportski savez. Da li plivacki klubovi od svoje clanarine finansiraju Cavica i Lendjera da idu na takmicenja?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 60 61 62 63 64 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris