Danas je Uto Jun 17, 2025 11:22 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 532 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 6 7 8 9 10 Elipsa 54 Sledeća

Hoćete li kupiti dozvolu ove godine?
Da 67%  67%  [ 4 ]
Ne 33%  33%  [ 2 ]
Ukupno glasova: 6
Autoru Poruka
PostPoslato: Sre Jan 19, 2011 10:31 am 
povratnik

Pridružio se: Čet Nov 25, 2010 5:07 pm
tamo gde su ribocuvari -ribocuvari tamo i treba kupiti dozvolu naravno i zajedno sa njima ocuvati prirodu i riblji font maximalno ali ovde u NS je toliki javasluk i bezobrazluk da mi ne pada na pamet ,kad kupis dozvolu posle nikoga i ne interesujes ali dok ne kupis ce da ti skacu po glavi 100 puta ne bi li im dao pisljivih 5000 din .....od mene nece dobiti

Saša napisao:
Baš naprotiv, kupiću i neću ćutati, niti pognuti glavu... Jer, kao što je neko već lepo rekao:

srce napisao:
E,kada imate dozvolu onda imate i pravo da se borite protiv svih vidova "organizovanog kriminala"na nashim vodama.
-da zivkate chuvare
-da se svadjate sa ribokradicama svih vrsta
-da se svadjate sa chuvarima
-da ih vuchete za ushi(mada nije lepo i primereno)
-da organizujete bilo kakav drugaciji vid borbe itd.
...uostalom ,nije potrebno mnogo ni objashnjavati ...stvar je vaspitanja i moralnih nachela...

Dakle, ima više načina da doprinesemo boljem stanju na našim vodama... :wink:

ti si druze izgleda iz Skandinavije kad si tako lepo vaspitan i takvih moralnih nacela ........samo si se u jednom prevario druze .......ZIVIS U SRBIJI>JEL TI TO NEKO PRE MENE REKAO?

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 19, 2011 11:00 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:33 pm
^
Sve ovo sam ja probao da primemim, osim ovog cimanja usiju ribocuvarima sto mislim da ni ti neces uspeti, ali se sve pokazalo kao NAJOBICNIJE MLACENJE PRAZNE SLAME. I dalje strujasi setaju po Moravi kad, kako i koliko oce, a ja nemam sta da pecam placao dozvolu ili ne.

"Sudbina čovečanstva zavisi od toga koliko se moralno razvijamo..."
Albert Ajnstajn

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 19, 2011 11:16 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
Placam dozvolu od osme godine (imam 31) i uvek sam smatrao da je to nesto cime treba da se ponosim! I dalje je placam, ali vise nemam osecaj da radim nesto ispravno time. S druge strane- bojkot je odlicno sredstvo ukoliko moze da se sprovede dovoljno masovno, sto je u ovom slucaju APSOLUTNO I TOTALNO nemoguce. Prema tome, individualni bojkot kupovanja dozvole je prakticno samo dobar izgovor da ustedite 5000 dinara. Plus, ostaje vam nervoza sta ce se desiti ako naidje kontrola ili pogranicna policija. Mnogo je bolje resenje, ako vec trazite organizovanu akciju, da se svako u svom drustvu organizuje i da masovnim protestom ribolovaca ili nekom drugom akcijom skine korumpiranu upravu ili "izboksuje" bar nesto korisno. To bi bila prava akcija za dobro ribljeg fonda, a nekupovanje dozvole iz vasih gorenavedenih razloga je gotovo isto kao i iz razloga: "Boli me k....c"

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 19, 2011 11:20 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Feb 18, 2010 1:29 am
patriota napisao:
ti si druze izgleda iz Skandinavije kad si tako lepo vaspitan i takvih moralnih nacela ........samo si se u jednom prevario druze .......ZIVIS U SRBIJI>JEL TI TO NEKO PRE MENE REKAO?

Mozda je i sa Marsa ali je u pravu u vezi dozvole. S'njom si ribolovac bez nje si krivolovac i tacka.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 19, 2011 11:45 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
2pike mudro zboris!

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 19, 2011 11:58 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 11:15 pm
Zakon se krsi i u drugim sverama nasih zivota, koliko ima onih koji voze bez dozvole ili ne registrovana kola pa jos u pijanom stanju, takvi najcesce i naprave udese koji imaju kobne posledice pa niko od nas nije bacio vozacku dozvolu i pridruzioim se nego i dalje vozi normalno i registruje svoj auto.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 19, 2011 12:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 2:03 pm
kure srb napisao:
Posto uglavnom pecam u Kovilju ...Mrezarose i strujarose ne vidim preko dana na tim vodama a nocu sta se desava ne znam...

Ne znam druže da li možda postoje DVA Kovilja u Vojvodini, al' sad već počinjem sumnjati.

Prošle jeseni sam "jedan i po" put bio tamo i nagledao se takvih svinjarija u sred bela dana, da mi se povraćalo. Koviljski rit je već decenijama sinonim za najgrozomornije varijante krivolova, od bacanja bombi u po' bela dana, preko ograđivanja drezge mrežom i mlaćenja veslima po njoj (exclusive patent made in Kovilj!), do tamanjenja morbidne količine štuke ispod mere, da se normalnom čoveku momentalno zgadi i ribolov i sve u vezi sa njim. Teško je reći gde je javašluk najveći, mada mislim da je prošle godine prednjačio Šlajz, gde je ona ekipa sa splava arčila tu vodu u punom gasu.
I ne zna se ko je veći dušmanin prema ondašnjim vodama, da li lokalno stanovništvo ili "gostujuća ekipa". Tamo bre deca prvo nauče da košaraju-pa tek onda prohodaju i počnu zubi da im rastu.

Citiraj:
Ako bude neka posebna dozvola trebala za te vode uzecu je jer sam u principu zadovoljan stanjem na tim vodama sto se tice krivolova...

Slažem se. Krivolov je veoma dobro razvijen na tim terenima i zaista bi bilo krajnje neumesno, pored postojeće palete svinjarija koju je tamo moguće videti, očekivati neku dalju ekspanziju i razvoj. Tamo još samo Teslinim oružjem nisu tamanili ribu-sve ostalo je oprobano.
Citiraj:

-da zivkate chuvare
-da se svadjate sa ribokradicama svih vrsta
-da se svadjate sa chuvarima
-da ih vuchete za ushi(mada nije lepo i primereno)
-da organizujete bilo kakav drugaciji vid borbe itd.
...uostalom ,nije potrebno mnogo ni objashnjavati ...stvar je vaspitanja i moralnih nachela...

Ne znam o kakavim "moralnim načelima&vaspitanju" tlapite, ali sve te OPROBANO UZALUDNE metode mogu da trošim i bez da im platim "dangu" u vidu 5 somića za obesmišljenu dozvolu.

Na kraju krajeva, u pravu si 2 pike, zaista me zabole qrac.

^^
Da, zakon se svugde krši-ali se zakon u sveri o kojoj govoriš itekao sprovodi. Pa tako, ako ožderan voziš, ako sjebendišeš nekog pešaka ili biciklistu ili izazoveš sudar-dobijaš ono što ti zakonom sleduje. Osim ako nisi Luka Karadžić.
Suština DA/NE pitalice kupovine dozvole upravo i jeste u tome što se primena zakona svodi samo na tucanje u mozak onih koji love u terminu 03-23h, pecaju iz čamca u gradskoj zoni ili vole bassa, na primer. Svi oni koji na najrazličitije moguće načine krše taj isti zakon, "ribare" u gradskoj zoni, kradu ribu u mrestu i tamane onu ispod mere, nedodirljivi su. E, pa neka im oni onda pune kasu, glancaju plehane značke i zanose na krivini.

Poslednja izmena od Tamerlan u Sre Jan 19, 2011 12:28 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 19, 2011 12:17 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Tamerlan napisao:
preko ograđivanja drezge mrežom i mlaćenja veslima po njoj (exclusive patent made in Kovilj!)

Jeste monostorci vise vole da ogradjuju granje...

kockar napisao:
Sve dok se prica svodi na pojedinacne slucajeve, ma koliko revolt bio opravdan osim neke licne kvazisatisfakcije drugih rezultata nema.
Nikako se ne osecam zadovoljenim kad kazem necu da kupim dozvolu, jer nista ne radite. Za mene je cilj da kupim dozvolu i da za nju dobijem ono sto treba!

Ovo sam napisao na drugoj temi, poenta mog razmisljanja je da bojkot itekako podrzavam,
ali kvalitetan, a takvog nema niti ce ga biti, jer ova trecina iz forum ankete u praksi nije ni cetvrtina.

Sto je najgore, svaki normalan ministar u normalnoj zemlji bi se samospalio od muke da mu je u resoru situacija ovakva.
Mi nismo dovoljno glasni, nas cak ne mora ni da prizna da je stanje lose,
ne mora ni da prica, ni da brine o tome.
Nismo ga naterali!

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 19, 2011 12:43 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 11:15 pm
Celokupna situacija u zemlji je dovela do krivolova isto kao i do drugih ne legalnih radnji kao sto su sverc,droga itd, neki to rade da se prehrane a neki su od toga napravili dobar posao i odlicno zaradjuju, sve to zavisi kako se ko snasao.

Kao sto kaze kockar mi nismo glasni, niko nas ne cuje, pa dajte da se cujemo, od ovog prepucavanja na forumu i trazenja razloga da se kupi ili ne kupi dozvola nema mnogo vajde.

Svi mi cekamo da neko drugi pokrene pricu pa da se pridruzimo, ja nemam nikoga uticajnog kome bih mogao da iznesem problematiku i stanje na vodi ali nadam se da neko od vas koji posecujete ovaj forum poznaje nekoga takvog.
Jos nisam procitao ni u jednom dnevnom listu te vase price o losem upravljanju vodama i o korumpiranim ribocuvarima koji se tale sa krivolovcima, pa dajte da se te price objave da znaju i ljudi koji ne pecaju sta se radi na vodi. Kad jednom krene prica javice se i drugi, treci slucajevi a onda ce neko morati da intervenise.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 19, 2011 2:16 pm 
povratnik

Pridružio se: Čet Nov 25, 2010 5:07 pm
dominius napisao:
patriota napisao:

Mozda je i sa Marsa ali je u pravu u vezi dozvole. S'njom si ribolovac bez nje si krivolovac i tacka.

onda sam krivolovac od odve godine ...da svi kradu a ja se ponosim i dicim postenjem to moze samo budala !!!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 532 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 6 7 8 9 10 Elipsa 54 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris