kure srb napisao:
Posto uglavnom pecam u Kovilju ...Mrezarose i strujarose ne vidim preko dana na tim vodama a nocu sta se desava ne znam...
Ne znam druže da li možda postoje DVA Kovilja u Vojvodini, al' sad već počinjem sumnjati.
Prošle jeseni sam "jedan i po" put bio tamo i nagledao se takvih svinjarija u sred bela dana, da mi se povraćalo. Koviljski rit je već decenijama sinonim za najgrozomornije varijante krivolova, od bacanja bombi u po' bela dana, preko ograđivanja drezge mrežom i mlaćenja veslima po njoj (exclusive patent made in Kovilj!), do tamanjenja morbidne količine štuke ispod mere, da se normalnom čoveku momentalno zgadi i ribolov i sve u vezi sa njim. Teško je reći gde je javašluk najveći, mada mislim da je prošle godine prednjačio Šlajz, gde je ona ekipa sa splava arčila tu vodu u punom gasu.
I ne zna se ko je veći dušmanin prema ondašnjim vodama, da li lokalno stanovništvo ili "gostujuća ekipa". Tamo bre deca prvo nauče da košaraju-pa tek onda prohodaju i počnu zubi da im rastu.
Citiraj:
Ako bude neka posebna dozvola trebala za te vode uzecu je jer sam u principu zadovoljan stanjem na tim vodama sto se tice krivolova...
Slažem se. Krivolov je veoma dobro razvijen na tim terenima i zaista bi bilo krajnje neumesno, pored postojeće palete svinjarija koju je tamo moguće videti, očekivati neku dalju ekspanziju i razvoj. Tamo još samo Teslinim oružjem nisu tamanili ribu-sve ostalo je oprobano.
Citiraj:
-da zivkate chuvare
-da se svadjate sa ribokradicama svih vrsta
-da se svadjate sa chuvarima
-da ih vuchete za ushi(mada nije lepo i primereno)
-da organizujete bilo kakav drugaciji vid borbe itd.
...uostalom ,nije potrebno mnogo ni objashnjavati ...stvar je vaspitanja i moralnih nachela...
Ne znam o kakavim "moralnim načelima&vaspitanju" tlapite, ali sve te OPROBANO UZALUDNE metode mogu da trošim i bez da im platim "dangu" u vidu 5 somića za obesmišljenu dozvolu.
Na kraju krajeva, u pravu si 2 pike, zaista me
zabole qrac.
^^
Da, zakon se svugde krši-ali se zakon u sveri o kojoj govoriš itekao sprovodi. Pa tako, ako ožderan voziš, ako sjebendišeš nekog pešaka ili biciklistu ili izazoveš sudar-dobijaš ono što ti zakonom sleduje. Osim ako nisi Luka Karadžić.
Suština DA/NE pitalice kupovine dozvole upravo i jeste u tome što se primena zakona svodi samo na tucanje u mozak onih koji love u terminu 03-23h, pecaju iz čamca u gradskoj zoni ili vole bassa, na primer. Svi oni koji na najrazličitije moguće načine krše taj isti zakon, "ribare" u gradskoj zoni, kradu ribu u mrestu i tamane onu ispod mere, nedodirljivi su. E, pa neka im oni onda pune kasu, glancaju plehane značke i zanose na krivini.