Danas je Sre Jun 18, 2025 4:32 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 298 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 6 7 8 9 10 Elipsa 30 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Pet Jan 11, 2013 11:25 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Okt 06, 2007 10:13 am
Na primer u Holandiji ima razlicitih dozvola, postoji za belu ribu i vise stapova, i sa dodatkom za vestacke mamce. postoji razlika i u ceni i u pravima, pravilima. Plus morate obavezno imati meredov! Uglavnom izuzetno slozen sistem. U kontekstu ovoga, zasto se ne bi mogla izdavati dozvola za 1 stap? 8) Normalno po nekoj nizoj tarifi....... Malo sebicnosti ne skodi.... :)
Druga stvar, zasto niko ne uzme toliko truda od nadleznih da odstampa kao prilog kontakt brojeve ribocuvarske sluzbe odredjenog reona? Mislim ako su vec stampali formular za evintiranje ulova, ovo i ne bi bio neki dodatni trosak....

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 12, 2013 1:19 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 1:31 pm
Evidencija ulova obavezno.
ZABRANITI privredni ribolov na svim vodama!
Organizovati mnogo bolje ribočuvarsku službu u saradnji sa sportskim ribolovcima na vodi.
U vesti obavezan C&R u mrestilištima i zimovnicima.

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 12, 2013 8:06 pm 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Da ponovim i ovde. Obavezno uvodjenje polugodisnjih dozvola. Na mnogim terenima se peca iskljucivo leti i tu vecini ljudi godisnja dozvola apsolutno nije potrebna.

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 12, 2013 9:54 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Goruss napisao:
U vesti obavezan C&R u mrestilištima i zimovnicima.

Ovo može da bude vrlo interesantno. S tim što bih ja totalno zabranio ribolov u mrestilištima, a uveo C&R u zimovnicima, pa ako neko hoće da "peca" da bi samo ubio ribu (čitaj: grabuljao, grebao, ili kako god) onda bih mu dao bombu da to uradi, a onda bih mu drugu nabio u bulju i ........

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 12, 2013 10:01 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Okt 24, 2010 10:44 pm
Buuummm !!!!!! :lol:

Poslato sa Sony Xperia ST23i koristeći Tapatalk 2
BOJKOT DOZVOLA 2013 !!!

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 12:42 am 

Pridružio se: Pon Sep 28, 2009 10:51 pm
mislim da bi bilo najbolje istraziti(predociti) sisteme naplate u susednim zemljama i na tim iskustvima temeljiti POCETAK naseg sitema naplate dozvola. holandjani, kako je neko napisao, sigurno nisu odmah krenuli sa tako komplikovanim sistemom vec ga unapredjivali godinama kako bi pokrili sve specificnosti ribolovackih tehnika.

S tim u vezi,molim kolege koji su upoznati sa stanjem u okruzenju napisu koju rec...

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 12:05 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 18, 2009 8:22 am
Koliko vidim najvise se pise i predlaze o ceni i naplati samih dozvola, a to generalno nece resiti probleme koji postoje kod nas.
Po meni, bi prvo trebalo da se ukine privredni ribolov, samim tim bi se lakse kontrolisalo sta ko radi na vodi. Ako nema privrednog ribolova, svako koga uhvate sa mrezama na vodi je u prekrsaju, zar ne?
Onda bi ribocuvari, rendzeri ili kako vec imali vise vremena da kontrolisu kako sportske ribolovce tako i one druge. Pa samim tim i da spartaju, kontrolisu i naplacuju dnevne dozvole.
Opet po meni bi trebalo da osnovnu godisnju dozvolu imaju svi, a da cena bude simbolicna, tipa 1000din, a da godisnje, sestomesecne, mesecne, nedeljne i dnevne dozvole vadimo na onim vodama kojima cemo pecati.
I ta cena dozvola mora biti na neki nacin regulisana, a ne da se odobri samovolja upravljacima voda.

Imam jos stosta da dodam, ali to kasnije, i ovo sam pisao na brzinu.

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 1:27 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 26, 2010 9:10 pm
...privredni ribolov je drzavi mnogo veci i bitniji izvor prihoda od sportskog ribolova i tu nema sanse da se
napravi bilo kakav kompromis,eventualno se treba boriti za ukidanje lova u lovostaju.
To ti je kao kada bi trazio od nadleznog ministarstva da stopiraju kombinate koji seju kukuruz,
da bi mi na toj livadi igrali fudbal :?

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 1:37 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 18, 2009 8:22 am
Pa i nije bas bitan drzavi, da je bitan drugacije bi se odnosili prema tome.
Koliko mi se cini njima je bitnije da pokupe od tih dozvola koliko je moguce, a onda
pojedinci koji razvlace mreze i ostala cuda neka rade sta hoce, i mislim da je u tome poenta.
Da postoje neke granice, mere i adekvatne kazne za to (koje bi se primenjivale) i stanje
na vodama bi se promenilo. Kao uopste u drzavi.
Opet i to je nesto za pocetak da se ukine privredni ribolov u vreme mresta.

Jel u normalnijim zemljama dozvoljen privredni ribolov na rekama?

Jel neko gledao neko emisiju Ross Kemp na delti Dunava??

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 1:40 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 26, 2010 9:10 pm
...kad sam rekao bitniji naravno da sam mislio na bitniji izvor prihoda(plus extremne mahinacije i korupcija)
a ne na to da ce urediti tu oblast privrede.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 298 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 6 7 8 9 10 Elipsa 30 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris