Danas je Uto Jun 17, 2025 8:00 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 6 7 8 9 10 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 10:07 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 15, 2011 10:45 am
ne razumete kolege ...dozvolari vise ne pregledaju dozvole oni su tu da vas oteraju pre mraka da bi lopovi nesmetano mogli da stavljaju mreze ,vrske ,samice ...da bacaju sacmu sa brodova ,na prevodnicama da hvataju ribu sa cerencima 4x4 m...za to sluze dozvolari ...izricito tvrdim za lopuze iz NP Fruska Gora ..Vrabac ,Lepinja i ostala kompanija ...

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 10:32 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 02, 2012 8:20 pm
Ja cu kupiti dozvolu sigurno ako drugi krse zakon ja necu zato bi bio kao i oni ? Kao sto vi koji ne kupujete dozvole kazete za nas da smo budale sto palcamo dozvole tako i ovi sto bacaju mreze kazu ove budale pecaju na stap mi spustimo dve zice i izvadimo sta nam treba.Resenje se nece postici ne placanjem dozvole time ste za mene isti kao i ovi sto bacaju mreze krsite zakon i vi i oni .:twisted:

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 10:47 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Jedini motiv za kupovinu dozvole, u mom slucaju, je da hocu da pecam opusteno a ne da se osvrcem preko ramena ide li kontrola ili ne.
Ove godine nisam video kontrolu ni na vodi, ni na obali, tako da je i ovaj jedini motiv sve slabiji!

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 10:55 pm 
Korisnikov avatar

Ni ja ih nisam video kod mene na Gruzi i na V. Moravi , na Dunavu jesam par puta i na Zapadnoj , cenim ljude koji imaju snagu za bojkot ali ako se bojkotuje dozvola nek bojkotuju i pecanje bez dozvole , ja zelim da pecam i uzivam ispostujem pravila igre i to je to .

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 11:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Redovno sam dosada kupovao dozvolu. Za vise od 170 izlazaka ove godine nijednom nisam ni video ribocuvare a kamoli da su me upitali za dozvolu.
Dosadasnja njihova praksa mi ide naruku. "Imate dozvolu - nemam!"
Uzmu ti podatke, imas 7 dana fore da kupis dozvolu i da im se prijavis sa istom.
Ako budu radili kao i ove godine miran sam i imam 6000 dinara u dzepu!!!

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 11:10 pm 

Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 4:22 pm
Ako neko za vodu na kojoj peca cini vise nego korisnik vode(to moze biti i samo ciscenje mesta od smeca), ne vidim sto je neopravdano da taj neko ne kupi dozvolu?

Cest slucaj je i da cuvari aktivno ucestvuju u ribokradji. Kome i za sta placati ako je tako? Ko ce imati korist od toga?

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 11:15 pm 
Korisnikov avatar

:lol: ajmo svi da sakupljamo smece sa reka i cistimo sneg zimi do prilaza mestima i da niko ne plati dozvolu :?: :roll: Bas o tome pricam necu da krsim zakon kao oni ako oni ne radi sta treba zasto bi i ja bio los kao i oni , zasto se onda zalis na njih kad si isti kao i oni ne ispunjavas svoju obavezu ?

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 1:32 am 

Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 4:22 pm
Malo da si razmislio o onom sto sam napisao mozda bi ukapirao da u postu ne govorim o sebi, ali nisam ni ocekivao to od tebe posle ovih nebuloznih postova gde si izjednacio najgore lopove sa sportskim ribolovcima.
Takodje ono za ciscenje smeca nisam mislio bukvalno, vec sam time hteo reci da je cesto to vise od onoga sto na nekim vodama ucine korisnik i svi cuvari zajedno.
Ja dozvolu kupujem jer je mesto gde imam najvise izlazaka solidno cuvano, (ovcar banja) bar 30 puta sam video cuvare ove god.

Zato na nekim vodama nema kontrola ni poribljavanja, ali ima raznih lopova sa kojima ratujem, pa znam kako je kolegama.

Razumem ribolovce koji i na takvim mestima kupe dozvolu da pecaju opusteno, da ne razmisljaju da li ce kontrola ipak nekad doci.
A to da neko na ocaj cuvanoj vodi kupi dozvolu samo da ispostuje slovo zakona je stvarno glupost kakva se retko cuje. Time ce samo podrzati lopove i neradnike.

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 2:36 am 

Pridružio se: Pet Jul 27, 2012 9:10 pm
E ovako drugari i kolege, ove godine sam bio NoN stop na vodi ,takva mi je bila sreca da popijem otkaz na poslu i da pecam cele godine sto mi i nije tesko palo. :D I u toku cele godine nisam video kontrolu na vodi, pecam od usca Drine u Savu pa skoro do Sabca tako da ove godine nema nista od dozvole, dosta sam bio budala i bacao pare na ninasta sad sam se koliko toliko opametio, a lopovi su celo leto strujom cistili terene ispred mojih ociju cak sam imao i par sukoba ali nista posebno ja na obali oni u camcu na par metara i onda razvezi ja njima oni meni i tako svaki dan kad se sretnemo. Jednom sam pozvao kontrolu da intervenisu i dobio sam kratak i jasan odgovor, NEMAMO GORIVA da bih posle 2 do 3 sata pecanja video kako sedaju u camac kod nekog vikend naselja i odlaze od mene u drugom pravcu. Znaci nema dalje cist javasluk i kaubojac :!: :!: Pozdrav

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 7:30 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Okt 27, 2009 6:33 pm
I mene panduri nisu zaustavili nekoliko godina, pa opet registrujem auto :mrgreen:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 6 7 8 9 10 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris