Danas je Čet Sep 04, 2025 11:28 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 124 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 6 7 8 9 10 Elipsa 13 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sub Feb 06, 2010 9:56 pm 

Pridružio se: Ned Maj 17, 2009 4:09 pm
Post obrisan

Razlog:off topic i nevaralicarenje

varalicar.com
team

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 09, 2010 9:45 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Goci napisao:
bugi napisao:
Problem nastaje u tome sto ribari vise vole "kvalitet" a tu spadaju som,smudj i keciga
Cena babuske i deverike je 100 din a smudja 500
Da bi isplatio dozvolu i porez rebalo bi mu 2.5 tona deverike a to ce malo teze uloviti
A gde mu je zarada...
Sve u svemu nikako im se dobro ne pise...jako ce tesko opstajati

Vidiš, ponekad je par postova na forumu dovoljno da se dođe do neke naočigled dobre ideje... 8)

Ponuditi alasima dve dozvole: jednu standardnu (skupu, ali vata sve), i jednu 5 ili 10 puta jeftniju sa kojom nemaju pravo da love smuđa, soma i kečigu... :)

E moj Goci imas ti dobre ideje , al daleko si od Dunava i prakse sa Dunava...(nazalost i vecina onih sto su zakone pisali , s tim sto su im i ideje losije). I ko ce da ih proveri sta love , svi bi presli na jeftinu i nastavili da valjaju kvalitet...
Zagbole njih cosak za deverike , to se fura po pijacama i pola se pobaca. A zbog babuske ulaze u dunavce mrestilista i bare...I takodje je teze prodaju od kvaliteta , iako su cene stvarno smesne.
2,5 tone deverike je tesko uloviti . Prodati nemoguce... :)

Kasno se ukljucih u temu , ne stizem.
Par opaski na brzinu o tome kako bi privrednici mogli da opstanu:
1. zestoko ogranicenje broja ribara u skladu sa tim koliko reka moze da podnese
2. ribari mogu biti samo oni kojima se familija time tradicionalno bavila i kojima je to JEDINO zanimanje
3. kvote godisnjih ulova , kad se prebace fajront za tu godinu
4. ukidanje haraca koje upravljaci uzimaju U RIBI svakom ribaru. Platili su dozvolu , porez , otvorili firmu i TO je TO!
5. obaveza svakog ribara da cuva svoj deo reke i prijavljuje lopove i odgovornost za neprijavljivanje istih
6. ribar koji se teze ogresi o zakon (ili ponovi maje prekrsaje) , moze da ide da trazi drugi pos'o , da mu se dozivotno onemoguci vadjenje dozvole....
7. da zajedno sa sportskim ribolovcima ucestvuju u akcijama spasavanja riblje mladji
...
..
.
Korigovaje ovih pravila u skladu sa realnim stanjem na vodi , koje redovno treba utvrdjivati....

Ih da nas neko pita da pisemo zakone...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 09, 2010 10:28 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Maj 05, 2009 10:49 am
u potpunosti se slazem :D
sto se tice deverike 2.5t ,a da su sve u meri znaci 25cm,je stvarno nemoguce uloviti,prodati tu i tamo...a gde je tu i bela riba,ona koja ne moze da prodje kroz oko 50mm,jos je jeftinija od deverike a niko je nece pa se ni ne isplati loviti je...
da imam skener skenirao bih vam zakon o ribolovu i rakolovu (mislim da je iz tridesetih godina proslog veka),jos tada je sve bilo regulisano....

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 10, 2010 7:40 pm 
Forum Domacin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 01, 2006 10:53 am
Danas sretnem jednog mladjeg profesionalnog ribara i druga
Kazem ja njemu da su ponegde zabranili camce
A on meni
Ko vas .****...sami ste to trazili
Bunarili ste gde treba i netreba
Vi na nas a mi na vas...po ministarstvima...forumima...internetu uopste
Mi smo se bunili i izgleda da cemo se izvuci a vama sta bog da
Kaze da nije problem ispostovati sve zabrane ali da bude kao i nama
Znaci da nema zabrane od mesec dva vec samo za ribe koje su tog casa u zabrani
I da kazne budu ogromne za sve
Takodje u mom kraju samo jedna je dozvola izdata ribaru jer ostali bojkotuju :shock:

Rekao sam mu da ja nemam nista protiv ribarenja ako je casno i posteno

Sve u svemu ogorceni su a sad se na nama lome koplja (mi popusismo zabranu a oni pregovaraju)

Za sada pusimo i mi i oni :( na nasu i njihovu zalost :(
Razgovor je trajao cela dva minuta jer je covek zurio...

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 11, 2010 2:47 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 10, 2009 8:32 pm
svaki put kada sam citao zakon ta selektivna zabrana mi je jako smetala, realna je ko stiven sigal, ne znam sta me vise nervira, nerealni zakon ili stvarnost bezzakonja na vodi...
kako odraditi da nema privrednog ribolova za vreme mresta a na mrestilistim treba a bude zabranjen i sportski!

^^^ amen, i nadam se da ces jednog dana ti biti u prilici!

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 15, 2010 10:17 am 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 7:01 pm
Evo , pre par minuta ministar Dulic je na B92 povodom zabrane pecanja iz chamca rekao sledece:

- Izvrsice se kategorizacija voda i na osnovu tih kategorija bice odredjeno gde sme chamac, a gde nesme ... Tu kategorizaciju ce uraditi strucnjaci ! I da ribolovci budu strpljivi da ce se pecati i iz chamaca ...

( samo nije nista rekao gde! )

E bas tako je rekao i odmah prenosim ovde njihove planove. Znaci sad odma na njihov forum da "pomognemo" strucnjacima da slucajno ne pogrese i da slucajno Dunav i Savu stave u kategoriju gde je zabranjeno pecanje iz chamca! :lol:

+ ono moje od ranije, sta donosi zabrana pecanja iz chamca:

Citiraj:
zabraniti pecanje iz chamca definitivno ce da prouzrokuje:

- Manje prodatih dozvola za pecanje
- Mnoooogo manje registrovanih chamaca i motora
- Otvoren prostor za slobodan i bez svedoka lopovluk na vodi

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 15, 2010 10:46 am 

Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 10:47 am
Zabrana camaca na jezerima je jedina nada da ce biti manje krivolova,ako nista drugo barem nece moci da masakriraju smudja na muvanje... Tako da se ja radujem sto je na jezeru gde ja pecam (Celije) zabrana stupila na snagu a sad sto nema ribocuvara to je drugi problem...

Русские и Сербы - братья на век!

ul-fishing.blogspot.com

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 15, 2010 10:48 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
^Upravo to i jeste problem, a ne čamci. Zabrane nikad i nigde ne rešavaju ništa, obično mrto slovo na papiru. Voda mora da se čuva - ljudi da je čuvaju, a ne mrtvi propisi.... :roll:

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 15, 2010 12:27 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
mamijo napisao:
Znaci sad odma na njihov forum da "pomognemo" strucnjacima da slucajno ne pogrese i da slucajno Dunav i Savu stave u kategoriju gde je zabranjeno pecanje iz chamca! :lol:

Iako mi se taj forum vise puta zgadio , potpuno podrzavam Mamijovu inicijativu . Nije mi nikad bilo jasno zasto smo tako malobrojni na tom forumu , (osim kad smo se bunili protvi zabrane vracanja basa).

Saša napisao:
^Upravo to i jeste problem, a ne čamci. Zabrane nikad i nigde ne rešavaju ništa, obično mrto slovo na papiru. Voda mora da se čuva - ljudi da je čuvaju, a ne mrtvi propisi.... :roll:

^ sustinu vidimo samo mi nadlezni su slepi , a nazalost mislim da to nije slucajno , vrsta i obim njihovih interesa u celoj prici su mi sve sumnjiviji...

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 15, 2010 12:29 pm 

Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 2:41 pm
zeljko88 napisao:
Zabrana camaca na jezerima je jedina nada da ce biti manje krivolova,ako nista drugo barem nece moci da masakriraju smudja na muvanje... Tako da se ja radujem sto je na jezeru gde ja pecam (Celije) zabrana stupila na snagu a sad sto nema ribocuvara to je drugi problem...

Koliko sam načuo u po novom zakonu biće zabranjeno pecanje na živ mamac i najverovatnije neće biti dozvoljeno muvanje.
Sad 17-tog izlazi novi broj Ribolov i biće tekst povodom toga

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 124 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 6 7 8 9 10 Elipsa 13 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris