Danas je Sre Jun 18, 2025 12:37 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 7 8 9 10 11 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 9:04 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Ali nisi nikoga ni ubio kolima tako da ništa strašno........ mogao si da ne ubiješ nikoga i da voziš neregistrovan auto..... :roll:

Prosto mi je neverovatno kakve sve stvari ovde neću da pročitam u vezi dozvola. Naročito ovaj deo oko (ne)kupovine i raznoraznog kategorisanja pojedinaca ako kupe ili ne kupe dozvolu.

Jel vi i dalje mislite da je dozvola najveći problem nas ribolovaca??

Evo ja komotno mogu da platim ove sezone 10 dozvola za sebe, i šta će to da promeni? Osim što će da popuni budžet i da da legitimitet postojanju onih na koje smo posle krivolovaca najviše ljuti. Oni će i dalje da (k)raduckaju, oni drugi će da kradu, a mi ćemo i dalje da pričamo ...... ali smo bat čisti pred zakonom. Tužno ......

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 10:19 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 02, 2012 8:20 pm
pristevac napisao:
I mene panduri nisu zaustavili nekoliko godina, pa opet registrujem auto :mrgreen:

upravo to kupujem zbog sebe ,ko zeli da krsi zakon slobodno, ali ovi sportski ribolovci ko ne kupuju dozvole a sve nose kuci njih ja ne razumem, jel ne legalno hvatanje ribe se isto zvoe kradja, naravno u blazem obliku nego oni mrezarosi ali ....

''Jel vi i dalje mislite da je dozvola najveći problem nas ribolovaca??'' A jel vi i dalje misilte da ne kopovinom dozvole cete resiti problem ? :wink:

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 10:29 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Naravno da to nije resenje celog problema i njegove sustine.
Moze biti samo satisfakcija za pojedinca koji se oseca prevareno.
I takodje i ne mali rizik za istog...

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 10:47 am 

Pridružio se: Uto Mar 06, 2012 4:13 pm
Kod mene dileme nema jer mi je sasvim normalno da platim ono sto kupujem.U ovom slucaju kupujem mogucnost sasvim legalnog boravka na vodi sa ribolovackim priborom kod sebe.A da li cu nesto upecati ili necu to mi bas i nije toliko vazno.Sam boravak na pecanju za mene je uzitak i relaksacija i ne zelim da mi bilo sta pokvari te trenutke.Asto se kupovine dozvola tice neka svako radi kako mu savest nalaze.Pozdrav drage kolege :D !

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 10:58 am 
Korisnikov avatar

Svaka cast na odgovoru slazem se na svemu sto je receno !

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 11:04 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 2:37 am
Bajica napisao:
Kod mene dileme nema jer mi je sasvim normalno da platim ono sto kupujem.U ovom slucaju kupujem mogucnost sasvim legalnog boravka na vodi sa ribolovackim priborom kod sebe.A da li cu nesto upecati ili necu to mi bas i nije toliko vazno.Sam boravak na pecanju za mene je uzitak i relaksacija i ne zelim da mi bilo sta pokvari te trenutke.Asto se kupovine dozvola tice neka svako radi kako mu savest nalaze.Pozdrav drage kolege :D !

Onda treba da kupis dozvolu za boravak u prirodi, a posto takva ne postoji, mozes slobodno i bez dozvole.

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 11:45 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Pričamo o istoj stvari ali različito gledamo na istu. Nečije viđenje je lično, nečije opšte, nečije bliže realnosti, a neko živi u svom svetu ....
Sve to za krivolov zbog pecanja bez dozvole možda važi za one koji ribu nose kući, ili pecaju u zabrani, ili ne poštuju mere, za mene to nema značaja jer ne radim ništa od toga. Godinama sam bio potpuno ispravan, kupovao dozvolu kad nisam imao za grad i klopu, nisu mi davali mama i tata i plaćali mi net da kenjam o tome, nego sam sam zaradio i studirao usput, poštovao zakon i zakonske odredbe (sve do poslednje), i opet nisam nosio ribu kući. Radio tako godinama - i video da nešto ne štima. Sad sam rešio da nešto od toga promenim, a obzirom da ribu i dalje neću da ubijam, jedino mi ostaje da ne platim dozvolu sve dok me ne sretnu na vodi. Tada ću da je platim. Dnevnu ili godišnju - videću.

A svi vi zakonski ispravni - koliko puta mesečno predjete ulicu na pešačkom prelazu? Siguran sam da prelazite svaki put. A zar tako ne ugrožavate i sebe i druge?
I nikome ja nisam pričao da li je ispravno kupiti ili ne kupiti dozvolu, ali nemojte da mi solite pamet, licemerno je. Ja radim kako mislim da bi trebalo.

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 11:47 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 2:03 pm
Ćirović-Bogdan napisao:
...A jel vi i dalje misilte da ne kopovinom dozvole cete resiti problem...

O kom problemu pričamo-to što je većina ovdašnjih voda poharana a riblji fond bedniji nego ikada, to što na većini voda ne postoji organizovana ribočuvarska služba, to što se (retki!) uhvaćeni lopovi ne procesuiraju, to što je zakon naopak i štiti neselektivan izlov svih vrsta i tokom cele godine, to što rad upravljača niko ne kontroliše, to što se sportski ribolovci pitaju samo onda kada treba da plate tu usranu dozvolu, ili nešto sedmo :?:

A kako ti predlažeš da se "reši problem" :!: :?:

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 12:01 pm 
Korisnikov avatar

Ja trenutno sudiram, i sam sam sposoban sebi da priustim i dozvolu i lesata, stele ,avide, aspaera i ostala sr..nja, da cekam mamu i tatu vrv bi pecao sa katanom i blu arkom, kad budem odlucio da bokotujem dozvolu necu ni pecati, svako radi po svojoj savesti....

Vrh

Tema posta: Одг: Dozvole 2014
PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 12:16 pm 

Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 2:41 pm
Ovde, na ovoj temi, kao u crkvi, svi se ispovedju, zasto nece da kupe dozvolu.
Cemu pravdanje? Ako hoces kupi, ako ne zelis nemoj. Gotovo.
Nego se neki plase da ih posle ne isprozivaju ako postave sliku ili nesto kometarisu.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 7 8 9 10 11 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris