Ja vec godinama pricam, dozvolu kupujem i kupovacu, radom mog korisnika sam delimicno zadovoljan, ali i kad je bilo gore uzimao sam. To je neki moj trip, ponosan sam na to sto dozvolu imam od osme godine, sto je do mene- uradio sam, a stanje na vodi neka sluzi na cast onima koji treba te pare da iskoriste. Drugo, da bi imao legitimno pravo da se pobunis moras da imas dozvolu, inace si u ocima birokrata kriminalac bez ikakvog prava da se zali. Da povucem paralelu, npr vidis da svakavi sumnjivi likovi dolaze u drzavnu (i privatnu) sumu i seku drva. Jel treba i ti da pocnes da krades drva, ili ces ih naseci na svome imanju (ili kupiti)? I to pazi, ovde je mnogo vise egzistencija u pitanju, radi se o grejanju, parama, fakticki zivotnom pitanju... A mi hocemo da pecamo zarad svog zadovoljstva, a da pri tom cekamo da drzava krene da radi nesto, pa da se onda uvatimo za novcanik. Pljunes pare, pa onda treba sakom u astal i dreknes: "STA BRE RADITE SA NASIM PARAMA?" Ako ne platis dozvolu, kako bi trebalo da zvuci tvoj govor? "Znate, ja ne placam dozvolu,ali cu da je placam ako vi pocnete bolje da cuvate vode". Niko to nece da uzme za ozbiljno. Jedino totalni masovni bojkot dozvola I RIBOLOVA bi mogao da da rezultate, i to najavljeg godinu dana unapred, organizovan do detalja, sa prethodnim akcijama upozorenja, ali na zalost prethodni su mnogi iskoristili da pecaju za dzabe, a pucao im qrac za stanje na vodama. Zato i kazem, dok se ribolovci ne sloze nema nista od toga, a slozice se nikad. Pa ja bre ne znam ribolovacko udruzenje u kome vlada sloga, a kamoli vecu organizaciju