Danas je Sre Jun 18, 2025 12:41 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 7 8 9 10 11 Elipsa 41 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2017
PostPoslato: Pet Dec 23, 2016 8:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Ispravno bi bilo da kad hoću da kupim čokoladu, odem u prodavnicu, izaberem čokoladu koja mi se sviđa, platim i pojedem je zadovoljan. Ne bih voleo da ulazim u upravni odbor fabrike koja je proizvodi, glasam o izmenama ukusa čokolade, istupam za predlozima za nov dizajn omota za čokoladu, itd.
Drugim rečima, ljudi bi voleli da plate dozvolu i uživaju u ribolovu, odu zadovoljni kući ne videvši ribokrađu i uništavanje prirode.
Ali izgleda da je realnost i moranje sva ta aktivnost, kada je u pitanju ovo stanje, ovakvo kakvo je.

Generalno je ceo sistem loše postavljen, koreni socijalizma su još uvek toliko duboki da se demokratija koju svi naglas ističu ljulja kao osušeni list svake jeseni. Treba celo drvo izvaditi i posaditi novo.
Privatni upravljači i reviri podeljeni na manje autonomije, za koje ribolovci mogu da glasaju, koji se menjaju na konkursima kada ne drže dobro neki revir, itd.

Sve kompletno treba da se menja, predloga kako da se to uradi bilo je i biće, kontam da neki klinjac od 7 godina zna da je trenutni sistem loš i ovakav kakav je godi samo pojedinima.

Ali, ajde sad, ko će kada i kako da menja ceo sistem...? I da li uopšte može? Ko zna...

Gledamo da iskopiramo plate sa tog nekog Zapada, pa onda jbg moramo onda da iskopiramo i sve ostalo.

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 23, 2016 8:50 pm 

Pridružio se: Pet Jan 02, 2009 12:21 am
Mislim da je u ovoj zemlji mnogo ukorenjeno negativno
ponašanje i da bi se ono eliminisalo ili bar svelo na najmanju
meru potrebne su dve stvari-da pošteni ljudi preuzmu inicijativu i da
se krene sa ozbiljnim kaznama za sve krimose.Najveći problem su čini mi
se lokalne samouprave, tu se radi sve i prave se svakakve kombinacije,
koriste činjenicu da su daleko od ociju centralnih organa.

To je duga borba i ne moze preko noći da se promeni. Dok god su
privatni dilovi u raznim sferama života(ne samo u ribolovu) prisutni
nema napretka. A to moze da se iskoreni postavljanjem pravih ljudi
na vodeće pozicije.

Dosta sam se bavio ovim sumornim temama :D

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 24, 2016 8:39 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
Ja vec godinama pricam, dozvolu kupujem i kupovacu, radom mog korisnika sam delimicno zadovoljan, ali i kad je bilo gore uzimao sam. To je neki moj trip, ponosan sam na to sto dozvolu imam od osme godine, sto je do mene- uradio sam, a stanje na vodi neka sluzi na cast onima koji treba te pare da iskoriste. Drugo, da bi imao legitimno pravo da se pobunis moras da imas dozvolu, inace si u ocima birokrata kriminalac bez ikakvog prava da se zali. Da povucem paralelu, npr vidis da svakavi sumnjivi likovi dolaze u drzavnu (i privatnu) sumu i seku drva. Jel treba i ti da pocnes da krades drva, ili ces ih naseci na svome imanju (ili kupiti)? I to pazi, ovde je mnogo vise egzistencija u pitanju, radi se o grejanju, parama, fakticki zivotnom pitanju... A mi hocemo da pecamo zarad svog zadovoljstva, a da pri tom cekamo da drzava krene da radi nesto, pa da se onda uvatimo za novcanik. Pljunes pare, pa onda treba sakom u astal i dreknes: "STA BRE RADITE SA NASIM PARAMA?" Ako ne platis dozvolu, kako bi trebalo da zvuci tvoj govor? "Znate, ja ne placam dozvolu,ali cu da je placam ako vi pocnete bolje da cuvate vode". Niko to nece da uzme za ozbiljno. Jedino totalni masovni bojkot dozvola I RIBOLOVA bi mogao da da rezultate, i to najavljeg godinu dana unapred, organizovan do detalja, sa prethodnim akcijama upozorenja, ali na zalost prethodni su mnogi iskoristili da pecaju za dzabe, a pucao im qrac za stanje na vodama. Zato i kazem, dok se ribolovci ne sloze nema nista od toga, a slozice se nikad. Pa ja bre ne znam ribolovacko udruzenje u kome vlada sloga, a kamoli vecu organizaciju :?

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 24, 2016 9:02 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 11, 2011 8:15 am
Ljudi, sve je to legitimno, ali niko da napiše nešto o dozvolama za 2017 (uglavnom se piše o dozvolama uopšte, stanju na vodama, državi ...). Zna li iko kada kreće prodaja dozvola za 2017. Mora li se opet kupovati u mestu boravka ili se nešto menjalo?

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 24, 2016 10:10 am 

Pridružio se: Pet Jan 02, 2009 12:21 am
2pike napisao:
Ako ne platis dozvolu, kako bi trebalo da zvuci tvoj govor? "Znate, ja ne placam dozvolu,ali cu da je placam ako vi pocnete bolje da cuvate vode". Niko to nece da uzme za ozbiljno. Jedino totalni masovni bojkot dozvola I RIBOLOVA bi mogao da da rezultate, i to najavljeg godinu dana unapred, organizovan do detalja, sa prethodnim akcijama upozorenja, ali na zalost prethodni su mnogi iskoristili da pecaju za dzabe, a pucao im qrac za stanje na vodama. Zato i kazem, dok se ribolovci ne sloze nema nista od toga, a slozice se nikad. Pa ja bre ne znam ribolovacko udruzenje u kome vlada sloga, a kamoli vecu organizaciju :?

Tacno tako. Ne mozes da ne kupiš dozvolu jer si onda prekršio zakon i nemas
legitimitet da se svadjas sa ribocuvarem. Jedino ako se masovno bojkotuju dozvole
to je druga stvar. Ovako pojedinačno neces nista da dobiješ osim neprijatnih scena
i kazne.

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 28, 2016 6:18 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 9:48 pm
Slika
Navali narode.
:lol: :lol: :lol:

Italija,reka Po.Ggodisnja dozvola 30 eu.
Vazi od dana izdavanja do istog datuma sledece godine.
Obale smrde od bacenih somova (zabranjeno je da se vraca)

Srbija.Godisnja dozvola 50 eu.
Vazi za kalendarsku godinu.
Skobalj za sv. Nikolu 150 din.
Obale smrde od ...

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 02, 2017 7:18 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 11:58 pm
Zadnja dva dana ribocuvari na Ibru i Z. Moravi bas teraju kolege da ''navale'' sa kupovinom dozvola za 2017. god. i uveliko pisu prijave svima koji nisu stigli da ih izvade ''na vreme''....a na virovima gde se grabuljao som tokom kasne jeseni nigde ih nije bilo da obavljaju svoju duznost koja se svodi na maltretiranje pionira, penzionera i kolega koji zbog teske materijalne situacije ne mogu bas preko noci da iskesiraju novce za dozvolu :cry:

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 02, 2017 7:49 pm 

Pridružio se: Ned Jan 15, 2012 1:56 pm
Vadio sam svake god dozvolu od 92 god,vise ne vadim,u penziji sam ali kazu nemas popust jer nemas 65 godina...pa nisam ja kriv sto sam imao benificirani staz i otisao u 55 god,ovo je diskriminacija :(

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 02, 2017 9:41 pm 

Pridružio se: Čet Maj 14, 2015 11:10 pm
Al su brzi mamicu im lopovsku, ne secam se kad je zadnji put mogla da se izvadi za novu godinu, verovatno ove godine planiraju velika ulaganja u poribljavanje i ocuvanje ovih nasih napacenih voda, pa da spreme pare na vreme, da mogu da krenu odmah posle bozica u akciju.

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 02, 2017 11:36 pm 

Pridružio se: Čet Feb 12, 2009 9:18 pm
Izvadicu i ove godine mada u zadnjih 5 godina kontrolu nisam video treba da kupim jedinstvenu koja je 6,000 za gornje podunavlje 3,000 i za bager baru 3,000 i 2016 upecao 5-6 smudeva u meri ali zivimo u srbiji sta da radimo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 7 8 9 10 11 Elipsa 41 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris