Danas je Pon Jun 16, 2025 5:32 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 169 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 8 9 10 11 12 Elipsa 17 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Pon Mar 23, 2009 12:50 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Avg 12, 2007 11:36 pm
2. Ustanovljava se lovostaj za sledeće vrste riba, i to u periodu:
– ...
– deverika Abramis brama od 1. aprila do 31. maja;
– ...
– skobalj Chondrostoma nasus od 1. aprila do 31. maja.

7. Za vrste riba iz tačke 2. ove naredbe ustanovljava se dnevni lovostaj za ulov u količini više od tri adultna primerka. Za sve ostale autohtone vrste riba dnevni lovostaj je za ulov više od pet kilograma.

Za skobalja sam zatečen, ali ni upola koliko za deveriku. :roll: :evil: Ustvari, ja sam skapirao da su mislili na dnevno ograničenje, iako iako "dnevni lovostaj" samo asocira na takav zaključak.
Pa sada kada se sa vode odnose 10ine kg ove ribe po glavi ribolovca se dešava da se zagrebu po komad/dva pri noćnom pecanju smuđa, a šta će biti kad počne nešto ovako da se primenjuje. Ima je zaista previše, bar tamo gde ja pecam. Ne mogu da razumem. :| :roll:
Ako neko ima neko normalno objašnjenje, lepo bi bilo da ga čujem (pročitam).
Jel ima nekih mesta u Srb da ove ribe ima u malim količinama?

I enjoy bicyclism, liberalism, tourism, nudism, optimism.
It is good for rheumatism.

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 23, 2009 3:57 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Dec 30, 2007 11:43 pm
Pa... recimo da deverike jako malo ima u Nisavi :lol: :lol:
Isti tako i sarana :o

Izgleda nije sasvim uspelo strucno poribljavanje mrenskog dela reke od pre nekoliko godina :lol:

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 23, 2009 4:04 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Avg 12, 2007 11:36 pm
:lol:

(gle', ima još budnih) :D

Pa da, sad se sećam da su rabotali nešto na Duvaništu, izbacili po koje ripče ne bi li se plovkaroši napecali. Ali gledajući koliko se ta riba primila, izgleda da su pustali/bacali ribe iz freeza. :twisted:

I enjoy bicyclism, liberalism, tourism, nudism, optimism.
It is good for rheumatism.

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 23, 2009 4:27 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 11:25 pm
Pa jesu pustili, a onda su ih u narednih mesec dana ribolovci izmasakrirali na glistu! :evil: To mi je pricao jedan "ribolovac" penzioner hvaleci se kako su nosili po 20-inu deverika kuci, dnevno :!: Ima i medju nama(ribolovcima) sljama i to dosta! :oops:

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 23, 2009 8:27 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Apr 14, 2007 11:49 pm
isto tako i kod nas kad puste pastrmku...pet dana svaki zabacaj vade pastrmke od 12-15 cm...sedmi dan nema nijedne za vidjeti....

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 23, 2009 8:32 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
@Japanac – slažem se, skobalj, deverika i jaz nisu morali na listu od 3 komada dnevno. Mnoge efektnije bi bilo da su max dnevni ulov bele ribe smanjili sa 5 na 3 kg, i da to bude jedino dnevno ograničenje za ove 3 vrste. Ovako će skobaljaši „malo“ da se bune... Mada 3 krupna skobalja nisu nimalo mršav ulov.

Zanimljivo, moj ćale je juče pecao na nekoj reci kraj Minhena (možda Isar, možda neka pritoka, ne znam). Od 2003. na reci važi totalna zabrana odnošenja skobalja tokom cele godine. Ne znam odkud to, ali eto još neko štiti skobalja. Jedino što mi pada na pamet je da su skobalja zaštitili jer je glavna hrana mladice, ribe koju na sve načine žele zaštiti, pa i tako što joj štite izvor hrane.

Vrh

Tema posta: Zastita skobalja
PostPoslato: Pon Mar 23, 2009 10:06 am 
Da Goci, upravo tako. Skobalja stite ( i ne samo na Isaar-u, i ne samo u Njemackoj) upravo zbog mladice... koju tetiraju kao najvece Nacionalno blago i u Austriji, Svajcarskoj i Francuskoj.

Bistro!

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 23, 2009 3:19 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Feb 01, 2009 6:57 pm
:evil: Mozda su to neke pametne glave smislile ali ja sam na strani moje omiljene grabljivice-BASS-a.Procitao sam u prethodnim komentarima da nam niko ne moze zabraniti da ga vratimo u vodu i u potpumosti se slazem sa time.Situacija se nece mnogo promeniti sto se tice opstanka bass-a,i dalje ce se on brinuti sam o sebi kao i do sada.Nisam primetio neko poboljsanje dok je bio pod zastitom.Primecujem jedino to da je medju ribolovcima (na zalost slabije kod starijih,cast izuzetcima) sve vise pristalica uhvati i pusti.

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 23, 2009 3:24 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
Pa, toliko ga malo ima da je prava greota odneti makar i jednog sa vode... :roll:

Kada toliko vremena i para uložiš da bi ga pecao/upecao, onda je zaista smešno "kalkulisati" sa tih kilo-dva mesa i nositi ih kući... 8)

Daleko je pametnije/racionalnije uzeti kilo-dva očišćene pastrmke u najbližem supermarketu, ako ti se baš jede riba, i uživati... :wink:

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 23, 2009 3:32 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Mar 03, 2009 6:37 pm
Saša napisao:
Daleko je pametnije/racionalnije uzeti kilo-dva očišćene pastrmke u najbližem supermarketu, ako ti se baš jede riba, i uživati... :wink:

Upravo to pričam ljudima godinama,al džabe.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 169 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 8 9 10 11 12 Elipsa 17 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris