:oops:
Da, znam, videli smo pola sata nakon izlaska magazina iz štampe.
Nit je Ribica, nit je 10 cm, već Beli od 11 cm.
Tako je to kad par ljudi radi posao koji bi realno trebalo da radi bar njih 4-5, i to da im to bude full time job. A nikome od nas nije, već magazin dođe više kao hobi.
Uzgred, to nije jedina greškica. Ima ih još. I biće ih i nadalje. Možda (i nadam se) ne na reklamama, ali u textovima zasigurno. Trenutno u skoro svakom textu imamo bar 1 kucačku grešku. Cilj "igre" je da ih svedemo na par po magazinu. To je prihvatljivo.
Ima jedna šaljiva, ljudi tvrde, istinita priča. Grupica nekih ljudi pokušala da nađe knjigu bez kucačke greške. Angažovali silne ljude, tražili i čitali mesecima i na kraju zaključili da takve nema! Onda rešili da je oni napišu. Napisali nešto, uradili lekturu jedno 28 puta i na kraju bili sigurni da nema greške. Napisali kratak uvod i odštampali.
I knjiga je zaista bila bez greške. Izuzev dve iz uvoda!

Ljudi prave sitne greške od kojih padaju avioni i ginu drugi ljudi. Nećemo mi mnogo jadikovati što ne uspevamo da otklonimo sve kucačke greškice u textovima, niti što i mi sami napravimo neke. Ali ćemo se truditi da njihov broj svedemo na što manju meru.
Kao extreme picajzla za detalje rado ti nudim svoje korektorske usluge za tekstove, gratis!