Danas je Pon Jun 16, 2025 11:19 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Zaključan forum  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 899 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 4 5 6 7 8 Elipsa 90 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Najava
PostPoslato: Sub Avg 01, 2009 11:15 am 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Okt 29, 2006 6:07 pm
Odlična ideja, svaka čast autorima!
Krajnje je vreme bilo da i mi dobijemo jedan specijalizovani časopis, mislim da smo zaslužili. Uopšte ne sumnjam da će biti zaista kvalitetan, interesantan i poučan.
Puno sreće i uspeha autorima na realizaciji ovog projekta i njegovog budućeg napretka, i velika podrška sa moje strane!

Vrh

PostPoslato: Sub Avg 01, 2009 1:11 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
2pike napisao:
Nego, treba li vam text: uradi sam - kako polomiti nogu na 2 mesta?

:lol:

Legendo! :D

Ti li si na dva mesta polomio nogu? Nisam znao da ti je ovo već drugi put... Sad na Moravici, a na kom mestu je bilo prvi put? :mrgreen:

Mali crnjak, izvini... :oops:

2pike napisao:
Nego, oce li biti neka ''uradi sam'' rubrikica?
Tipa- kako zacas napraviti cetku (kozja brada), izrada muva, voblisa?

Biće, ali ne redovno. Poenta je da svaki prilog bude zanimljiv što većem krugu čitalaca. A voblere pravi mali broj varaličara (ne više od 10-20 %). Može tako nešto jednom u 3-4 broja. Uostalom, sve o tome već ima na forumu, može lepo stavimo par citata sa foruma i kažemo "Mnogo više o tome na varalicar.com/forum oblast Uradi sam". Lepo je Robert reko u prvom postu da će forum i magazin veoma tesno sarađivati. A kako i ne bi kad jedni isti ljude učestvuju u oba...

S druge strane, većina mušičara sama vezuje muve, pa njima fly tying prilozi jesu zanimljivi. Ipak, ni toga neće mnogo biti u magazinu, jer su većina čitalaca varaličari. :mrgreen: Ili će to biti max 1 strana po broju, tolko prostora možemo da izdvojimo za Fly tying.

Al zato ova četkica za bucka zvuči zanimljivo... 8) To se lako pravi, a extra je lovno. Istina Kuzma će nas malo psuje što odajemo tajne, umesto da lepo napišemo "Hebeš uradi sam, kupite gotove od Kuzme!". :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Sub Avg 01, 2009 2:28 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Mar 23, 2009 10:37 am
A recenzije varalica? Npr. izadje nova rapala i onda je vi kao testirate, kako radi, kvalitet izrade, odete na vodu pa probate kako lovi :P Malo se salim ali me zanima da li planirate tako nesto i da li je to uopste praksa u casopisima ovakve vrste?

Vrh

PostPoslato: Sub Avg 01, 2009 2:31 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 2:20 pm
Ja sam ipak da se izbaci "FLY",imaju oni svoj "musicar".Ima stosta da se napise o varalicarenju tako da ne mora da se "krade"

*****Fishing and Hunting Movies*****
$$$ http://blogs.mail.ru/mail/chub_trout/ $$$

http://www.youtube.com/MarkoTimokRiver

Vrh

PostPoslato: Sub Avg 01, 2009 3:01 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Uh, ne stižem sve da odgovorim :) , a stigao nam prilog "Od Morače do Švedske" od 19.000 (!!!) karaktera sa 20 extra slika, pa sad mučim muku šta sa njim... Verovatno će ići u dva broja...

Elem,

@munoose - Naravno da će biti toga, samo treba prvo uspostaviti saradnju ili sa uvoznicima ili direkt sa Rapalom (Stormom, Nils Masterom, Meppsom...), a biće i predstavljanja noviteta iz domaće (u šta podrazumevam Ex Yu) kuhinje (Pače, Alex, Antax, Monarh... plus silikonci poput Orke ili Smukija, plus glavinjare, metalne varalice...). Polako, ne stižem ni bitnije stvari da završim... :| A ovaj moj/naš urednik Sale Nis peca basseke sa Nešom Ignjatovim i uživka... :evil: Kad se vrati u ponedeljak ima da ga zavežem za računar! :mrgreen:

@Mare Care - Iz magazina koji se zove Spin & Fly teško je izbaciti Fly! :lol: Već rekoh motiv za ubacivanje mušičarenja - mogućnost da se piše i o lovu šarana, babuške, bodorke, crvenperke, beovice, skobalja... Sve se to veoma uspešno može mušičariti, a na varke - mrk.

Takođe mnoge sjajne salmonidne vode širom sveta su (na žalost varaličara) proglašene mono Fly Fishing revirima. A meni, koji obožavam pastrmke, se ne sviđa ideja da ne možemo pisati recimo o lovu glavatice na najlepšem delu Soče jer je tamo zabranjeno varaličarenje. :| A dobro znam da će recimo prilog o lovu glavatice na strimere biti zanimljiv velikoj većini varaličara. :)

A što se podoblasti Fly Tiying tiče - jedna strana po broju mi zvuči Ok, naročito ako je iz pera legendi poput Panića i mog imenjaka Grubića. No dosta o muvama...

Poslednja izmena od Goci u Sub Avg 01, 2009 4:07 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Sub Avg 01, 2009 3:14 pm 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jun 18, 2006 9:59 pm
Mogla bi vec da se izbaci reklama na pocetnoj strani sajta, za magazin da ce uskoro da izadje ,malo reklame nije na odmet

Vrh

PostPoslato: Sub Avg 01, 2009 3:55 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Mar 23, 2009 10:37 am
Hvala Goci na brzom odgovoru, to me je najvise zanimalo. Obecavam da necu vise da dosadjujem, bar dok se ne pojavi casopis :D pozdrav

Vrh

PostPoslato: Sub Avg 01, 2009 10:39 pm 

Pridružio se: Pet Apr 03, 2009 1:07 pm
svaka cast majstori treba napraviti nesto i za nas.
kroz razgovor sa mrvom koji vec radi za mnoge casopise u hrvatskoj i srbiji mogli bi se posavetovati jer ima strasno iskustvo a covek je uvek jako raspolozen za saradnju
ako mogu mali savet,jako malo ljudi zaista zna da peca bassa svim tehnikama zato im treba otvoriti rubriku upoznavanja sa bassom kao i skrivenim tajnama na ostale predatore.
super imate moju podrsku

Vrh

PostPoslato: Ned Avg 02, 2009 2:48 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Hvala Zveru! :mrgreen:

Svim forumašima su otvorena vrata za saradnju (i sUradnju :D ), pa tako i kumu mRVI.

Za textove o bassu ne treba da brineš: urednik lista (Sale Nis) i dva veoma bliska saradnika, Saša Popović i Nenad Ignjatov - sva trojica bass fanatici da ne znaš ko je od koga luđi! :mrgreen: I sva trojica prokleto dobri bassolovci. 8) Kad osete miris bassa pretvore se u Zveri! :mrgreen: Mada ga na kraju uvek nežno puste. :)

Vrh

PostPoslato: Čet Avg 06, 2009 11:03 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 2:03 pm
Više bih voleo da u ustima ribe na naslovnoj visis varalica umesto strimera bar za prvi broj al ajde!

Šta reći nego da vam želim sve najlepše i kad god mkogu da pomognem, tu sam.

Došli smo do ivice provalije. Krajnje je vreme za odlučan korak napred!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Zaključan forum  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 899 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 4 5 6 7 8 Elipsa 90 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris