Danas je Uto Jun 17, 2025 11:14 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Zaključan forum  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 899 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 5 6 7 8 9 Elipsa 90 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Najava
PostPoslato: Pet Avg 07, 2009 12:01 am 
paća napisao:
Više bih voleo da u ustima ribe na naslovnoj visis varalica umesto strimera bar za prvi broj al ajde

Definitivno isto mislim kao i Paća, ali sam se bojao da ću biti jedini...
Verujem da se može naći isto tako, ako ne i lepša fotka sa nekom varkom, a ne sa muvom, jer ipak u naslovu magazina prvo stoji "spin"...

Za sve ostalo Goci - moje mišljenje ti je poznato od prvog momenta. Tvrdo verujem da si ( iako su ova vremena "kokuzna";-)), na pravom putu, te da ćeš uz sve ono što te već krasi i dodatno požrtvovanje - zasigurno doći do cilja.
Na kraju krajeva - svaka "revolucija" zahteva žrtve, a ti sasvim dobro znaš da te tvoje "žrtve" neće biti uzaludne. Mislim da će ogromna većina čitalaca biti zahvalna što će jedan takav list imati u rukama...
...-to će biti nagrada tebi i tvojoj ekipi...

Vrh

PostPoslato: Pet Avg 07, 2009 12:37 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Hvala Nele i Paćo! :)

Što se naslovne tiče, slika nije nimalo slučajno odabrana... :)

Recimo, kada je video naslovnu, jedan nadaleko čuveni ribolovac i autor više stotina tekstova za razne domaće i strane časopise nam je poslao mejl, iz koga citiram mali deo:

"Ako ce i sadrzina biti kao naslovna strana uboli ste u centar. Namam razloga da hvalim bez osnova ali ovo je najkvalitetnija srpska ribolovacka naslovna strana ikad. Da malo rasclanim, od izbora i kontrasta boja, fontova, perfektne, gotovo umetnicke fotografije i simbolike koju nadam se necu samo ja da vidim. Riba koja je podjednako varalicarska i musicarska kao i poper koji se moze koristiti na oba nacina. Ako su ovo radili ljudi koji nisu profesionalno u izdavastvu jos jedan razlog za pohvalu."

8)

Vrh

PostPoslato: Pet Avg 07, 2009 2:29 pm 
Neznam ko je sagovornik, ali su mu reci do ja-ja brate!...
Cenim da je covek kompetentan i strucan - svaka cast!...

...al ne mogu da ne dam i svoje misljenje, kako se u tom smislu moze sigurno naci neka fotka koja ne bi puno zaostajala za ovom :wink: :mrgreen:

...e moj paco - nista od tebe i mene...al smo bar pokusali :lol: :wink:

Vrh

PostPoslato: Pet Avg 07, 2009 3:13 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 2:20 pm
:(

http://www.spinfly.cz/

*****Fishing and Hunting Movies*****
$$$ http://blogs.mail.ru/mail/chub_trout/ $$$

http://www.youtube.com/MarkoTimokRiver

Vrh

PostPoslato: Pet Avg 07, 2009 3:20 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Ma kakvi Rybářské potřeby, mene više nasekirao http://spinandfly.com što nam je drpio domen :evil: pa smo morali uzeti .net: http://spinandfly.net :mrgreen:

Mada net (mreža) ima veze sa pecanjem. :lol:

Inače smo počeli da polako sklapamo sajt, mada se to još ne vidi...

Vrh

PostPoslato: Pet Avg 07, 2009 5:37 pm 

Pridružio se: Ned Apr 05, 2009 9:03 am
Molim vas da također razmotrite mogućnost online magazina (ko nezna što je to google ili wikipedia će pomoći da ja ne reklamiram). Znam da to povlači pitanja sa financijskog aspekta. Moj prijedlog je da omogućite pretplatnicima časopisa pristup online izdanju ili da kreirate posebnu pretplatu samo za online izdanje.

Odabir tema i naslovnica izgledaju obečavajuće! Nedajte se omesti na dobrom ste putu.

Vrh

PostPoslato: Pet Avg 07, 2009 6:43 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Hvala na savetu.

Razmišljali smo i tome, no to se kosi malo sa ovim: Saradnja Sajt - Forum - Magazin. :)

Ako će se dobar deo tekstova pre ili kasnije naći na Varalicar.com i SpinAndFly.net sajtovima, kako sad praviti i online magazin i naplaćivati ga... Naravno, može se i to uraditi - odmah po objavljivanju novog broja staviti sve textove online, ali vidljive samo za ulogovane user-e koji su platili pretplatu, a onda kasnije polako skidati restrikcije za pojedine textove tako da ih mogu čitati i neregistrovani useri.

Mada je naš čovek navikao da na internetu čita besplatno, a plati za pravi časopis, zavali se u fotelju, otvori ladno pivo i na miru čita. :) Ima to svoj šmek i uvek će imati, u suprotnom bi online izdanja magazina brzo uništila klasično izdavaštvo. :wink:

Za sada online magazin nije u planu, ali može se i to desiti nekada. 8)

Istina to što će se textovi nalaziti na dva različita sajta malo komlikuje život, jer ceo online magazin mora biti na jednom sajtu, pa bi onda trebalo jednog dana, kako koji text postane vidljiv za sve, prebacivati ga na drugi sajt, a sa ovog skinuti, jer ne ide da postoji na oba - malo komplikovana rabota! :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Pet Avg 07, 2009 9:56 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 18, 2009 3:20 pm
Citiraj:
Mada je naš čovek navikao da na internetu čita besplatno, a plati za pravi časopis, zavali se u fotelju, otvori ladno pivo i na miru čita. :) Ima to svoj šmek i uvek će imati, u suprotnom bi online izdanja magazina brzo uništila klasično izdavaštvo. :wink:

E ta ti je dobra vala :wink:

Oskar Vajld

Vrh

PostPoslato: Pet Avg 07, 2009 11:59 pm 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jul 23, 2007 11:04 pm
sto se tice recepata mislim da niko od ovdasnjih ribolovaca nije gadljiv na to
bar sto se tice morske i recne ribe.
ako ne to onda
bar lambs and pigs on spit
to je bar vegetarijanska hrana :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Sub Avg 08, 2009 12:28 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Ma meni recepti nisu bili ni na kraj pameti, ali se u Nišku Varaliačrsku sekciju nedavno učlanio jedan fin momak, koje je, ispostavilo se, višestruki prvak Srbije u spremanju riblje čorbe i raznih drugih ribljih specijaliteta. :) I on to predložio, opisao kako bi mogao da izgleda jedan textić, reče da mu ne treba više od 1/3 do pola strane. Zvučalo je zanimljivo! :)

On će na takmičenju na Bovnu (11.10.2009.) spremati tu njegovu čuvenu riblju čorbu, pa taman možemo da ga vidimo na delu! :mrgreen: Inače je od nedavno i član foruma. :wink:

Uostalo, iako ćemo se truditi na list propagira puštanje riba na ne preterano nametljiv način, ipak će se UiP provlačiti kroz veliku većinu textova. Kratak recept o spremanju smuđa ili skuše mu dođe ko primeren kontra teg. 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Zaključan forum  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 899 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 5 6 7 8 9 Elipsa 90 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris