Danas je Sre Jun 18, 2025 12:33 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Zaključan forum  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 899 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 77 78 79 80 81 Elipsa 90 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Spin&Fly magazin
PostPoslato: Čet Jun 05, 2014 3:24 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Nov 03, 2010 1:51 pm
šteta..al nije za iznenaditi pošto živimo gde živimo,jel :?

Vrh

PostPoslato: Čet Jun 05, 2014 3:49 pm 

Pridružio se: Uto Avg 07, 2012 12:36 pm
Steta... Vredi pomoci zato sto vredi magazin. Ja sa za, da pomognemo da se prebrodi kriza.

Vrh

PostPoslato: Čet Jun 05, 2014 4:57 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Mojsinjski napisao:
A sta mislis o predlogu da napravimo jednu humanitarnu akciju ko koliko prilozi za pomoc magazina???

Hvala na predlogu, ali ja to nikada ne bih dozvolio u ovom trenutku, kada je hiljade ljudi ostalo bez domova. Skupljate pare za područja pogođena poplavama, hebeš magazin. Ja mislim da će cela Srbija da morati da se dooobro stisne u narednih par godina kako bi se sve ovo saniralo.

Uzgred, ovo nije konačna odluka, a i da bude - nije ništa tragično. Multimedijalni magazin, sa textovima, slikama i video klipovima... to može da bude jako lepo i zanimljivo, plus je apsolutna neminosvost većine magazina u nekoj skorijoj budućnosti. Ja o tome razmiljam već godinama, ovo ludost štoje uradila Pošta Srbije sa novim cenama je samo malo aktivirala stare ideje...

Pa čak ni da uopšte nema magazina, ni to nije tragično. Tragično je ovo sa poplavama, tragično je što su dva osnovca (dečak kod Niša, devojčica u Pančevu) u poslednja 2-3 meseca pregažena na sred pešačkog prelaza na putu do/od škole, tragično je što sam juče bio do lekara i slučajno čuo da se žena žali na strašne glavobolje i da su joj oni zakazali snimanje glave za 15.03.2015. (aaaaaaaa!?!), tragično je što je naša vlada odlučila da proizvodi struju tako što će CELE planinske rečice gurati u cevke dužine 2-3 km na putu do mini HE (praktično će nestati jedno 100-200 km salmonidnih terena), tragično je što na slobodi ima na stotine teških kriminalica sa po 20-30 krivičnih prijava koji nikada nisu osuđeni i nisu proveli i dan u zatvoru... I takvih tragedija na hiljada. U celoj zemlji uspešno radi samo hebeni Parking servis i efikasan je jedino pauk koji diže vozila.

Tako da šta god bude sa magazinom ne treba ni vas, ni saradnike, ni ljude iz redakcije mnogo da potriše. Potpuno je nebitno.

Vrh

PostPoslato: Čet Jun 05, 2014 5:03 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Nov 03, 2010 1:51 pm
eh srbijo majko :?

Vrh

PostPoslato: Čet Jun 05, 2014 5:52 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Maj 17, 2009 4:56 pm
Pa svako ko moze da prilozi novac bar u vrednosti od jednog casopisa je minimum minimuma, a znacio bi toliko.
Pomazu se ugrozeni od poplava, ali ovde je rec o jednom izuzetnom casopisu i bilo bi velika steta da vise ne izlazi.
Ja sam za to da se organizujemo i pomognemo, bez uvrede Goci ima kome je bitno.

Vrh

PostPoslato: Čet Jun 05, 2014 10:12 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Hvala još jednom, ali ne treba. Trenutno magazinu ne fali ni dinar, svi računi plaćeni, sve je OK. Problem je će tek nastati u budućnosti sa ovim novim cenama Pošte Srbije i neće biti samo u novcu. Problem je što će sada ljudima van Srbije, a koji nemaju baš previše para (Makedonija, Crna Gora, Bosna...) biti neprihvatljivo skupo da naruče magazin putem pretplate (oko 4,5 e za samo jedan broj), a s druge strane putem trafika je nemoguće pokriti sve gradove svih 6 država, gde se magazina prodaje (da ne pričam što se distributeri baš ne razbijaju od truda da posao distribucije urade maximalno dobro). Praktično, biće mnogo ljudi koji će želeti da pročitaju magazin, a neće imati način da do njega dođu. A suština od samog početka je bila edukacija mladih, ulaganje u budućnost... A ako ne možeš da dođeš do većine tih mladih, pa čemu onda sve to?

Zato trenutno smatram da je besplatni online magazina bolje rešenje. Ovaj štampani trenutno pročita oko 2500-3000 ljudi, a procena je da bi besplatni online pročitalo bar desetak hiljada, pa bi i taj primarni cilj (edukacija mladih) bio efikasniji.

Odlučićemo uskoro šta dalje...

Vrh

PostPoslato: Pon Jul 07, 2014 11:30 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Slika

Ode i "leto" u štampu... Biće na trafikama za 8-9 dana.

Vrh

PostPoslato: Pon Jul 07, 2014 12:09 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Maj 17, 2009 4:56 pm
eXtra slika

Vrh

PostPoslato: Uto Jul 08, 2014 11:04 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Nov 07, 2009 7:51 pm
Hvala, ribolovačka fotka mi je hobi...mada u zadnje vrijeme je sve više zanemarujem...

Vrh

PostPoslato: Pon Jul 14, 2014 11:44 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Broj 26. poslat pretplatnicima, saradnicima, drugarima... Putuje i ka Beogradu, pa će za dan-dva biti na trafikama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Zaključan forum  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 899 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 77 78 79 80 81 Elipsa 90 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris