GoPro je odlicna action kamera ali za ribolov i ne tako optimalna zbog sirokougaonog sociva koji izoblicuje sliku a i snimci iz prvog lica po meni nisu bas najzabavniji kada je u pitanju ribolov. Ja sam iz tog razloga kupio Kodak Playsport ZX5, dosta jeftiniji, vodotporan (3m), ravno socivo, i plus postoje raznorazni gadzeti za njega slicno kao i za GoPro. Ja imam raznorazne kaise, dodatna sociva i stative, ali najbolje je kada se peca u dvoje da jedan snima dok drugi ima akciju. S obzirom da je Kodak firma koja je bankrotirala i ne ulazu vise u razvoj kamera, cene su dosta pale tako da se ove kamere mogu nabaviti po ceni od nekih 70ak evra. Inace kamera je Full HD i pravi odlicne snimke pri odgovarajucem osvetljenju, dok snimci pravljeni pod losim osvetljenjem imaju dosta suma. Takodje kao i kod GoPro ne postoji opticki zum, a ravno socivo uzrokuje ne bas veliki zahvat kamere pa je cesto neophodno napraviti odstojanje od objekta koji se snima kako bi ceo usao u kadar.
_________________ Zenaq Snipe S86XX, 8-40g, 2.6m; Stella 3000 FJ, Saltiga 12 PE1.5 Daiwa AGS Tournament 15-56g, 2.9m; Stella 4000 FI; Saltiga 12 PE1.5 Daiwa AGS Tournament 28-84g, 2.65m; Morethan 3012H; Saltiga 12 PE2.0 Zenaq Tobizo TC80-80, 40-120g, 2.4m, Saltiga 4500H; Saltiga 12 PE6.0
|