knezevic76 napisao:
Delimično se slažem, ali, skup telefon koji ima dobar optički zum, karl zajs optiku, optičku stabilizaciju itd itd će iz ruke napraviti sliku kakvu jeftiniji modeli mogu samo da sanjaju.
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
ovo je samo delimicno tacno. - to sto je recimo optika karl cajs, ne znaci ama bas nista, jer je sam senzor na telefonu toliko mali, sto sa sobom nosi neku problematiku - tako da mu je maltene nebitno da li mu tamo napred stoji karl cajs jedna ddr
ili vec sta god bilo.
takodjer i taj opticki zum na/u tolicnom kucistu isto i nije neka stvar. misim moze da bude upotrebljivo, sve okej - ali opet - neko ko ima iole malo znanja - bilo kojim telefonom napravice dobre slike. Ko nema znanja, nego samo dobar telefon/kameru - to ga nece pokrpiti -ovaj prvi ce uvek da donese bolje/kvalitetnije/lepse slike.
e sad, ako slike i jednim i drugim telefonom snima neki ja recimo (dakle tip koji ponesto i zna
) - slike ce biti iste plus/minus. (mislim nece biti deset puta bolja fotografija koju snimim deset puta skupljim telefonom).
Copetić napisao:
Svaki džepni fotoaparat u istom cenovnom rangu će imati na papiru bolje specifikacije od bilo kod telefona.
uglavnom ce ih imati i u stvarnom zivotu (naprosto, senzor je fizicki veci, stakla su veca, a vrlo moguce i samo procesuiranje fotografije unutar aparata).