@pacha: pa da. chist rachun. petarda ima duplo vechu sliku, i snima vidoje.
** da ne bude sve tako crno: ostavichu i objektive i d200 -chisto za kad pozhelim da fotografishem, i da ne razmisljam o fotoaparatu i opremi generalno

.
inache po studiju uglavnom slikam ili sa 85icom (do blende osam), ili 105icommacro (ako je na jakom svetlu), ako mi je preusko (retko) onda 60makrich. tu i tamo i sa 12 24kad se glupiram.
kad idem negde, nosim "sve". zavisi dodushe gde idem, i da li tu mogu da dodjem autom, ili moram malo i nogicama. no za napolje obavezno nosim 12 24 i 70 300, i jedan od makricha. eventualno 28micu (i onakva srknava bolja je od sigme chini mi se(kolorit/kontrast)-sigma vuche u zhuto). no, ponovichu, ako sam u poziciji, ja sam iz fazona da ameri kad idu u neki rat da kradu neshto - "e tako se to radi" - znachi ljudi -uvek - ponesu sve, i za sad, u smislu postavljenih ciljeva pobedjuju (i u vijetnamu su pobedili, u smislu tih ciljeva, da ne bude neke zabune). "od vishka glava ne boli", a kad ne ponesesh tenk na primer, mozhe da ti se desi da te protivnichka peshadija lakshe razbushi nego kad se vozish u gorepomenutom jeli, to jest, tenku

. a ako ti tenk ne treba - lako ga parkirash u 'ladovinu, i beresh poljsko cveche uz veselo skakutanje po travici