Danas je Uto Jun 17, 2025 10:36 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 826 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 67 68 69 70 71 Elipsa 83 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Svastara
PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 3:57 pm 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 10:05 pm
Ama uopste nije bitno da li je jedna korektna a druga ne. Poenta je da primeri tj rezultati na fotkama nemaju veze jedni sa drugim... Taj nacin zavrsavanja posla koji pominjes se ne razlikuje od zavrsavanja posla mobilnim telefonom...klik jednim i klik drugim, i sta zavrsili smo posao... objekat/subjekat je sacuvan u vremenu sa obe naprave...ali kako? Covek je pitao sa cime onako a ne ovako da sacuva svoj subjekat/objekat. Valjda se sad razumesmo?

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 5:01 pm 
povratnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 6:22 pm
Ok sve jasno jbg dok sam skapirao :roll: u svakom slucaju hvala na pojasnjenju :D

A sad ja vama da pojasnim sta sam ja hteo da kazem :D
Napisao sam avion ili pas ista stvar iz razloga sto su oba u pokretu zato sam napisao Canon S3
jer covek pita koja mu azdaja treba za takve fotke ja nisam ni rekao da je lakse uslikati psa na taj
nacin ali to isto znaci da ako nemas osecaja za fotkanje dzaba ti azdaja :roll:
Moje misljenje da bi vas dvoje sa istim tim Cananom S3 uspeli da napravite onakve fotke mislim
na one sa psom a odnosi se na Dzoa i Doktora

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 5:43 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Maj 29, 2007 4:42 pm
pa generalno - da. (kao). -jedino shto sa inferiornijom opremom mora chovek da napravi dosta vishe "sklekova i trbushnjaka". ponekad naravno hiljade i hiljade trbusnjaka i stotine i stotine sklekova naprosto - nisu dovoljne - poneshto "ne mere". misim, opet, ko i u svakom drugom zanatu - mozh da bidne-ne mora da znachi. mislim, da se razumemo, ja sam tolika snobchina da bi sve chime se bavim - kupio ono "top of the line" -iskljuchivo. i to iz chistog besa i snobizma :) (i naravno cinenice da je c mercedes uvek bolji od astre, i rols uvek bolji od te mechke )

Ko ne procita uputstvo fotoaparata - voblere mu panjevi odneli, motke mu se u kontri lomile, shvalerke mu kresali drugari!!

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 5:50 pm 
povratnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 6:22 pm
Naravno svi vole da imaju vrhunske stvari :wink:
Vecina ljudi kada vide dobru fotku kaze e da i ja imam takav foto aparat i ja bi pravio takve slike
a fora nije u tome nego u znanju i ja da imam Canona 1d nista bolje fotke ne bi pravio siguran sam u to
mozda bi sama fotka bila kvalitetnija zato sto je bolji foto aparat i objektiv ali nista vise od toga
moras da imas osecaj ideju i znanje ovo se ne odnosi na kolegu sto je pitao za foto aparat nego uopsteno
a najvise se odnosi na mene :lol:

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 6:39 pm 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Sep 30, 2006 1:18 pm
doktor bouz napisao:
... ja recimo imam nikon 70-300vr, kad sam kupio d3 bio i taj objektiv, tad je nekako bio u cheneju aeromiting - imao sam dve ipo slike van fokusa. -a pazi - plastikanac objektiv. recimo navatao sam dvajskeca na 1000km/h na 60ak m od nas - imam samo rep - znachi toliko je brzo spichio da ga nisam lepo ukadrirao - ali je oshtra slika . (to mi je i najdrazha recimo slika sa svih tih mitinga, iako bi je foto-drushtvo ispljuvalo samo tako. - dakle taj objektiv je po meni malo precenjen, ali je sjajan (jako lepe slike pravi - lep mu je bokeh (meni se svidja). jako mi je zhao shto nemam neshto tako ovde u aziji sad, i shto nemam to neshto za canona.

:) A ja lupam glavu (svoju) dal da kupim 70-300 VR,
jer čujem te ovo mu je, te ono mu je... mislim... plastikanersko... :)

... itd... itd... itd...

E, pade mi kamen sa srca :) Doc, hvala :)

Josh kad bi(h) ;) javio kakav je normalac 35 @1.8 to bi bio pun pogodak...
... mnogo mi svašta jeftin, pa sam nešto... :? sav.

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 6:56 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

pa ako cesh da kupujesh nov - onda kupi od mene ovaj za sto jura manje :) :) . e ne znam za taj (kontam da pitash za dx), ali onaj 35/2 onaj regulare stari shrafcigerski je vrlo dobar objektiv. mislim da je oko 350 jurosa.

Ko ne procita uputstvo fotoaparata - voblere mu panjevi odneli, motke mu se u kontri lomile, shvalerke mu kresali drugari!!

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 9:34 pm 
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim na ovaj: AF-S DX 35mm f/1.8 G

http://www.nikon.com/about/news/2009/0209_nikkor_01.htm

ili da uzmem AF-S 50mm f/1.4 (jer imam DX; AF-S 18-105 ED; 1:3.5 - 5.6 naravno VR)

http://www.nikonusa.com/Find-Your-Nikon ... F1.4G.html

al' taj znam da je boli glava, oštar, brz i - skup. No, našlo bi se ako je tako dobar.

Daj link od tog 70-300 da vidim 'el mislimo na isti, pa da na PP dogovaramo ostalo...

Držim te za "100 jura manje", ovaj... za reč :)

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 8:29 am 
Urednik
Korisnikov avatar

http://www.dpreview.com/news/0608/06080 ... vrlens.asp

ovaj. - to je onaj shto sam imao na zasavici nakachen na aparat.

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 11:04 am 
Veteran
Korisnikov avatar

:) Tooo, to mi treba :)

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 1:27 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Avg 25, 2008 1:31 am
Da da...
Ma nema sanse sa 400e da se prodje. Slikaju drugari, Nikon D300, pa D90, pa opet zanovetaju. A opet vidim i Canon 350d i ne znam koji objektiv pa super fotke...
Kompaktnim nema sanse nista. Kad nesto uslikam ljudi se oduseve, ali to nije to.
Ne znam koja je najoptimalnija kombinacija objektiva i aparata za nas obicne smrtnike :?
Izvinjavam se za velicinu fotografije, islo je direkt. Moze i da se obrise, neka ga samo link.

A za ovaj dalekometni objektiv 70-300... Mislim ne znam da li bi bas meni trebao preko 200, ma i manje, samo da je dovoljno brz i ostar taman kol'ko treba.
Slikam cesto kerove u polju u akciji, trenutak se ne ponavlja, a moje nerviranje ne moz' se plati

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 826 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 67 68 69 70 71 Elipsa 83 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris