doktor bouz napisao:
ako ti bash mnogo znachi - mogu da ti saznam jel' se canon adria stvarno gasi ili ne. shto je generalno nebitno - mislim da te lozhe ti likovi koji oche da ti prodaju jedan od ta dva - jer su to vech postariji modeli, pa narod neche da ih kupuje. *imati na umu da ixusi tu i tamo nemaju manuelno podeshavanje ako se dobro secham (dakle procitati specifikacije (ono na kraju knjigice zvane uputstvo) pre kupovine.
Ajde proveri molim te, ta mi je informacija baš interesantna, ali zbog posla ne privatno
Ja samo radim na prodaji, tako da nabavka nema neke preterane veze sa mnom (samo im sugerišem šta da nabavljaju).
Otprilike znam sve o Canon, a bogami i ostalim aparatima i tako je, IXUSI uglavnom nemaju manuelne kontrole, tj ubacili su ih krajem prošle goine u IXUS 980 model sa 14.7MP 3.7x IS zumom i DIGIC IV procesorom slike, tako da se M mod pojavio i u nekim od IXUSA.
Ono što je po meni loše je da su M mod izbacili iz A klase, ostavili su samo P mod i u noćnom režimu produženu ekspoziciju (čini mi se).
Pravu manuelnu kontrolu su ostavili za SX seriju. Ranije su to bili SX100 (kojeg sam izabrao za sebe), SX110, SX200 i SX120 (poslednja dva su sa DIGIC IV), i naravno malo veći ultrazumovi SX10IS, SX20IS SX1IS koji su prave bombone ako hoćeš malo ozbiljniji aparat, a nemaš novca za DSLR ili ne želiš da se zezaš sa menjažom objektiva na istima.
Znači moja priča se odnosila na druge, tj pomoć kolegama, i bolje je ne čitati te nesretne knižice zvane uputstvo koja su mahom generička, samo menjaju naziv modela na naslovnoj strani

ne bi li ispoštovali formu zbog eventulne inspekcije, a kupca ko šiša, na žalost Srbija je ovo.
Eto nadam se da sam makar malo pomogao u izboru aparata nekome ko ne želi da baci pare. Iopet ponavljam, nadam se da su dezinformacije što se tiče gašenja predstavništva jer stvarno ne želim da prodajem SONY i OLYMPUS kao dobre fotoaparate jer oni to nisu, lepi jesu, ali fotoaparati služe da pravimo lepe slike sa njima,a ne da ih držimo na čipki na vr' teveja i divimo se njihovoj lepoti i natpisu SONY, OLYMPUS i NIKON