Danas je Čet Jun 19, 2025 11:31 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 339 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 7 8 9 10 11 Elipsa 34 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: FOTOAPARAT
PostPoslato: Čet Jan 28, 2010 4:02 am 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Maj 29, 2007 4:42 pm
ako ti bash mnogo znachi - mogu da ti saznam jel' se canon adria stvarno gasi ili ne. shto je generalno nebitno - mislim da te lozhe ti likovi koji oche da ti prodaju jedan od ta dva - jer su to vech postariji modeli, pa narod neche da ih kupuje. *imati na umu da ixusi tu i tamo nemaju manuelno podeshavanje ako se dobro secham (dakle procitati specifikacije (ono na kraju knjigice zvane uputstvo) pre kupovine.

Ko ne procita uputstvo fotoaparata - voblere mu panjevi odneli, motke mu se u kontri lomile, shvalerke mu kresali drugari!!

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 28, 2010 10:40 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 2:03 pm
A što CF kartica!? Šta fali SD? Stvarno neznam gde je prednost.

doktor bouz napisao:
moj neki 3p (kad bi kupovao za sebe "malishana"): da radi na 4 AA baterije, da radi na CF karticu, da se zove Canon, da mu oznaka pochinje na A-... i da koshta 200e-aparat plus 8 enelop punjivih baterija +punjach za baterije + torbica + kartica od tipa 4gb (transcend poslednji x kad sam kupio 8gb je valjda bila 2200din). e sad - ne znam jel' ima tak'i aparat trenutno, poshto ne pratim tu tematiku vech neko duzhe vreme.

Došli smo do ivice provalije. Krajnje je vreme za odlučan korak napred!

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 28, 2010 11:10 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
Može da koristi kartice koje već ima/koristi u drugim fotoaparatima... :wink:

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 28, 2010 11:17 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Apr 16, 2009 9:08 pm
doktor bouz napisao:
ako ti bash mnogo znachi - mogu da ti saznam jel' se canon adria stvarno gasi ili ne. shto je generalno nebitno - mislim da te lozhe ti likovi koji oche da ti prodaju jedan od ta dva - jer su to vech postariji modeli, pa narod neche da ih kupuje. *imati na umu da ixusi tu i tamo nemaju manuelno podeshavanje ako se dobro secham (dakle procitati specifikacije (ono na kraju knjigice zvane uputstvo) pre kupovine.

Ajde proveri molim te, ta mi je informacija baš interesantna, ali zbog posla ne privatno :wink:
Ja samo radim na prodaji, tako da nabavka nema neke preterane veze sa mnom (samo im sugerišem šta da nabavljaju).
Otprilike znam sve o Canon, a bogami i ostalim aparatima i tako je, IXUSI uglavnom nemaju manuelne kontrole, tj ubacili su ih krajem prošle goine u IXUS 980 model sa 14.7MP 3.7x IS zumom i DIGIC IV procesorom slike, tako da se M mod pojavio i u nekim od IXUSA.
Ono što je po meni loše je da su M mod izbacili iz A klase, ostavili su samo P mod i u noćnom režimu produženu ekspoziciju (čini mi se).
Pravu manuelnu kontrolu su ostavili za SX seriju. Ranije su to bili SX100 (kojeg sam izabrao za sebe), SX110, SX200 i SX120 (poslednja dva su sa DIGIC IV), i naravno malo veći ultrazumovi SX10IS, SX20IS SX1IS koji su prave bombone ako hoćeš malo ozbiljniji aparat, a nemaš novca za DSLR ili ne želiš da se zezaš sa menjažom objektiva na istima.
Znači moja priča se odnosila na druge, tj pomoć kolegama, i bolje je ne čitati te nesretne knižice zvane uputstvo koja su mahom generička, samo menjaju naziv modela na naslovnoj strani :shock: :shock: :shock: ne bi li ispoštovali formu zbog eventulne inspekcije, a kupca ko šiša, na žalost Srbija je ovo.
Eto nadam se da sam makar malo pomogao u izboru aparata nekome ko ne želi da baci pare. Iopet ponavljam, nadam se da su dezinformacije što se tiče gašenja predstavništva jer stvarno ne želim da prodajem SONY i OLYMPUS kao dobre fotoaparate jer oni to nisu, lepi jesu, ali fotoaparati služe da pravimo lepe slike sa njima,a ne da ih držimo na čipki na vr' teveja i divimo se njihovoj lepoti i natpisu SONY, OLYMPUS i NIKON :wink:

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 28, 2010 5:09 pm 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 10:05 pm
E za ovaj poslednji imas pivo, a moze i dva ;)

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 28, 2010 5:39 pm 
Korisnikov avatar

Za vops uvek raspoložen :D
Samo da se razumemo, ako si mislio na poslednje kao NIKON da se ograničim da sam pričao o kompakt klasi (prozumer takođe), nikako o DSLR-u :wink:

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 28, 2010 6:18 pm 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 10:05 pm
Ma isto je to, kako ce da naprave stilo da valja, ako ne umeju ni ficu... :mrgreen: :wink:

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 28, 2010 6:58 pm 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Sep 30, 2006 1:18 pm
Je, je, je :) al se canonisti raskokodakali :)

evo vam jedna telefonom :mrgreen: :)

Slika

:mrgreen: :D

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 28, 2010 8:36 pm 
Korisnikov avatar

Jes' a u EXIFU stoji "Software used: Adobe Photoshop CS3 Windows" :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 28, 2010 8:48 pm 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Sep 30, 2006 1:18 pm
^ E to je zato sto sam je resizovao u CS3-ki :)

Inače je to drugonagrađena fotka, našeg člana suleskriba i
urađena je Nokiom N96 i u originalu je verovatno samo osnovno obrađena u Picasa 3.0

Mozete je skinuti u "Najlepša f. 2009 g" - str 3 od kraja.

Ujedno čestitam drugonagrađenom :D kao i prvonagrađenom :D :!: :!: :!:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 339 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 7 8 9 10 11 Elipsa 34 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris