Danas je Sre Jun 17, 2026 9:46 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 3 postova ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: Uto Jun 16, 2026 8:05 pm 

Pridružio se: Pet Apr 24, 2026 8:46 pm
Za snimanje videa zapravo, ima ih od 100 do 2k eura, mogu biti korisni i u ribolovu, npr. snimanje vas iz 3. lica dok pecate u prirodi, pa cak i izvidjanje konfiguracije terena kada se dron podigne visoko i sunce jasno obasja i dno i vodu bolje nego sonar.

Profi YouTube ribolovacki kanali ih odavno koriste, zasto ne bi i hobisti ribolovci. Ima raznih marki, modela u raznim budzetima, imate li vi neki, mislite li da je koristan ili uglavnom skuplja prasinu?

Za ilustraciju solidnih snimaka Dunava iz visine moze da posluzi ovaj klip, iako tema videa nije nuzno ribolov.

Vrh

PostPoslato: Sre Jun 17, 2026 12:54 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jun 18, 2016 7:11 pm
Pravi ribolovci obožavaju da otkrivaju svoje lokacije svima na izvol'te. Šta je sreća ako nema s'kim da se deli!?

https://www.flickr.com/photos/overdear/

Vrh

PostPoslato: Sre Jun 17, 2026 10:25 am 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Maj 29, 2007 4:42 pm
U principu dron kadar imas na intro, jedan mai sljunkara ona pred Futogom i odjava. 33 minuta je otprilike neki gopro na sisama (i to muskim, verovatno dlakavim :) ) sa stabilizacijom nekom rekao bih.

Pa moze dron, moze sve - naravno. -samo je pitanje, kao sto napisah i na drugoj temi - gde je covek krenuo / sta je naumio da radi - ono da l' ides na pecanje, il' ides na snimanje il' ides na peco-snimanje :)

Od kada su se pojavili digitalni aparati, i malo popularizovali fotografiju - ono, naprosto postala je sama oprema i realizaciaj fotografije dostupnija sirokim narodnim masama, primetio sam u nemalo hobija kojima se bavim - da su ljudi postali prilicni robovi raznoraznih formi, a ne uzivaoci sustine. Lupam - ribolov - i sad, to mora da se snimi, da se stavi na mrezu, da se covek pohvali malo i tako dalje. Mislim sve okej - ali ono - realno dodatna briga. Pa forma zvana pribor. To je inace u svakom hobiju.
Evo recimo vozim bajs plus minus svaki dan. Ono, bajs sad da dam u oglas ako bih ga prodao za 150 novaca - da izljubim tog nekog. Taj bajs bio... pa... da ne nabrajam sad na kojim sve planinama, u kojim zemljama i tako dalje :) -i sad meni dodje poneko ponegde i krene da mi prica kako je moj bajs malo zastareo, kako bi valjalo da se zajebavam da promenim kocnice itd. -pa kao buraz - na kopu gde su ostali sisli - ja svo spustih, nisam primetio da nije ukocio.. itd.
Fotoaparat isto - radni mi je canon 5M4 - nedavno mi jedan kolega objasnio da jej to k... i da treba da predjem na milc, jer je reflexni aparat zastareo i tako dalje.
Pribor, ono e da l' je realno da jos uvek pecas (i) na tog diaflasha i taj spro itd... Japanci vobleri (napravim sam :) ), ovaj proizvodjac, onaj proizvodjac, daj odma pet ovih, 'ocu one musice (napravim sam :) ), ocu one gume (napravim sam :) ), treba ti wire-bender, kako to zicu na sablon i sa kljestima... itd.
Brate -stap, masina, konac/najlon/predvez/varka/voda/ -bacim u vodu i motam ka sebi (izuzetni mrvin savet btw :) ).

Poenta ove moje tirade - samo mora covek da se definise kada nesto radi - sta stvarno radi, gde je to stvarno krenuo?
Mislim, kapiram ja da je u materijalno-ustrojenom svetu tu i tamo sama kupovina kojekakvih gadgeta vrlo kratkotrajna zamena za ono sto se nema - a neretko se nema vreme, jer sve sto ljudi rade, pa i hobiji - trazi vreme. -jer mi, ljudi, jedino sto na ovaj svet donesemo sa sobom, to jest, jedino sto imamo - je neko vreme na raspolaganju. Sve ostalo nas vec ceka na planeti :) - i sve ostane na toj istoj planeti za nama kada odemo.

U tom smislu recimo - ako budem i kupio dron - nema sansi da cu ga poneti na pecanje a kada idem da pecam. Okej, kada idem malo da snimam - pa usput ponesem motku - to eventualno, ali ono, " e sad idem da pecam, i ponecu i dron da snimim..." - nema sansone.
Mada cenim/postujem entuzijazam svakoga ko to uradi/bude uradio, naravno.
Kako idem stariji - i kad ovako palamudim - i izgleda da popujem - ne popujem, samo iznosim svoj stav. Retko se trudim da drugim ljudima ukazem da to kako nesto rade treba da ne rade tako nego recimo tako kako ja. - Svak' sa svojim vremenom (a i lovom) treba da radi ono sto misli da treba je l'

Ko ne procita uputstvo fotoaparata - voblere mu panjevi odneli, motke mu se u kontri lomile, shvalerke mu kresali drugari!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 3 postova ] 

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris